Kultura

završnica izbora čelnog mjesta PFF-a

O kandidatima za ravnatelja izjasnili su se radnici Pula Film Festivala

Rezultat glasovanja radnika, prema spomenutom Pravilniku, nije obvezujući za Upravno vijeće, no nije da nema težinu. Nakon što sutra obave intervjue s kandidatima, očekuje se da će Upravno vijeće objaviti svoj prijedlog kandidata za ravnatelja koji se zatim dostavlja stručnom osoblju PFF-a radi davanja mišljenja o izabranom kandidatu, i tek onda ide na završno glasovanje u Gradsko vijeće 21. travnja


 
2 min
Zoran Angeleski
Foto: PFF

Rezultat glasovanja radnika, prema spomenutom Pravilniku, nije obvezujući za Upravno vijeće, no nije da nema težinu. Nakon što sutra obave intervjue s kandidatima, očekuje se da će Upravno vijeće objaviti svoj prijedlog kandidata za ravnatelja koji se zatim dostavlja stručnom osoblju PFF-a radi davanja mišljenja o izabranom kandidatu, i tek onda ide na završno glasovanje u Gradsko vijeće 21. travnja

Tajnim glasovanjem, danas se 15 radnika Pula Film Festivala izjasnilo o četvero kandidata za ravnatelja ove javne ustanove, nakon što su im potonji - zaposlenica PFF-a, redateljica i producentica Tanja Miličić, akademski snimatelj Goran Legović, producentica, povjesničarka umjetnosti i kustosica Paola Orlić te magistar kulture i turizma Marino Jurcan - svaki u 15 minuta prezentirali svoje programe.

PFF broji ukupno 17 radnika, no u glasovanju osim kandidirane Tanje Miličić nije sudjelovala i dosadašnja ravnateljica Gordana Restović

Rezultati glasanja bit će poznati tek sutra, nakon što Upravno vijeće PFF-a (u sastavu Nikola Milat (predsjednik), Doris Pajković, Jasna Smojver-Kompas, Nataša Ilić Agatić i zaposlenik PFF-a Sergej Turčinov) obave intervjue s kandidatima, nakon čega se očekuje da će Upravno vijeće donijeti odluku o svom prijedlogu kandidata za ravnatelja.

Prema Pravilniku o postupku provođenja natječaja, koje je Upravno vijeće PFF-a usvojilo 2. ožujka, "Upravno vijeće raspisuje i provodi javni natječaj za imenovanje ravnatelja PFF-a, dok ravnatelja Ustanove imenuje i razrješava Gradsko vijeće Grada Pule na prijedlog Upravnog vijeća i po pribavljenom mišljenju stručnog odnosno umjetničkog osoblja Pula Film Festivala".

No prema tom pravilniku, prije odlaska na završno glasanje u Gradsko vijeće, Upravno vijeće svoj prijedlog ravnatelja dostavlja stručnom osoblju PFF-a radi davanja mišljenja o izabranom kandidatu.

Sjednica Gradskog vijeća očekuje se za devet dana 21. veljače. 

Rezultat glasovanja radnika, prema spomenutom Pravilniku, "nije obvezujući za Upravno vijeće", no nije da nema težinu, posebno nakon izjave pulskog gradonačelnika Filipa Zoričića koji je, govoreći o problemu nedovoljnog uvažavanja mišljenja zaposlenika prilikom provođenja samog natječaja za ravnatelja javnih ustanova kazao: "Zaposlenici će birati svoju ravnateljicu ili ravnatelja. Neće biti politika ta koja će delegirati i odlučiti tko će biti ravnatelj ustanove. Ako nemate potporu ljudi s kojima ćete raditi, uzalud vam taj posao".


Nastavite čitati

Pula
 

(VIDEO) DOVRŠAVA SE ZAHTJEVAN PROJEKT Za pet dana otvara se važno raskrižje kod pošte

"Riječ je o strašno zahtjevnom projektu. Iako su ronioci ulazili prije otkopavanja u kanal Pragrande, pravo se stanje vidi tek kad se napravi rupa. Morali smo sanirati nešto jako staro. Taj je kanal izgradila Austro-Ugarska. Pojavljivale su nam se nepredviđene instalacije (telefonske, električne, oborinske, vodovodne) za koje se nije znalo jesu li u funkciji pa se trebalo ispitivati. Za kišnih dana se nije moglo raditi ni vani, ali ni unutra. Jer, znate, kanal je cijelo vrijeme bio u funkciji", kaže direktor pulskog Vodovoda Edo Krajcar pojašnjavajući desetodnevno prekoračenje radova

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.