Kultura

Održana tribina "Mladi kreativci: Generacija K"

OD NOVINARSTVA DO HAIKU POEZIJE Mladi pulski kreativci predstavili svoje radove

"Nakon ove inspirativne gotovo dvosatne tribine razvidno je da je mladim kreativcima za stvaranje najpotrebniji siguran prostor za stvaranje i izražavanje sebe te da mentori u ovakvim vrstama aktivnosti imaju ključnu ulogu - osim što mladima prenose svoja znanja i umijeća, potiču ih na izražavanje i osnažuju u ulozi aktivnih sudionika u kulturi", poručuju iz Gradske knjižnice i čitaonice Pula


 
2 min
Istra24

"Nakon ove inspirativne gotovo dvosatne tribine razvidno je da je mladim kreativcima za stvaranje najpotrebniji siguran prostor za stvaranje i izražavanje sebe te da mentori u ovakvim vrstama aktivnosti imaju ključnu ulogu - osim što mladima prenose svoja znanja i umijeća, potiču ih na izražavanje i osnažuju u ulozi aktivnih sudionika u kulturi", poručuju iz Gradske knjižnice i čitaonice Pula

Gradska knjižnica i čitaonica Pula u sklopu programa Knjižnica u gostima u Mjesecu hrvatske knjige, 14. studenog 2022. u punoj dvorani Kina Valli organizirala je tribinu za mlade pod nazivom Mladi kreativci: Generacija K te predstavila dio mladih sugrađana, članova izvannastavnih aktivnosti vezanih za knjižnicu, knjigu, čitanje, pisanje i druge kreativne aktiovnosti, poručuju iz Gradske knjižnice i čitaonice Pula.

Ovom prigodom predstavili su se Tvornica priča iz OŠ Šijana, koja djeluje pod mentorstvom prof. Vladimira Papića, Novinarska grupa OŠ Vidikovac, koja djeluje pod mentorstvom prof. Sanje Pereša Macuka, Literarna kavana Škole za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pula, koja djeluje pod mentorstvom knjižničarke Željke Kondić Dabo, Haiku klub Gimnazije Pula, koja djeluje pod mentorstvom prof. Dejana Pavlinovića, i Book club Kluba mladih Pula koji vodi Tajana Ilić. Razgovor je moderirao Igor Zenzerović iz udruge ZUM koji je s gostima razgovarao o aktivnostima, motivaciji, kako mentora tako i članova, iskustvima, planovima za budućnost.

Nakon ove inspirativne gotovo dvosatne tribine razvidno je da je mladim kreativcima za stvaranje najpotrebniji "siguran prostor za stvaranje i izražavanje sebe" te da mentori u ovakvim vrstama aktivnosti imaju ključnu ulogu - osim što mladima prenose svoja znanja i umijeća, potiču ih na izražavanje i osnažuju u ulozi aktivnih sudionika u kulturi.

Održana tribina ujedno je nastavak programa Mladi poPuli koji se organizira s ciljem javnog predstavljanja mladih pulskih umjetnika - (ne)poznatih mladih kulturnjaka, koji su na putu afirmacije svog stvaralaštva.


Nastavite čitati

Pula
 

Za koji trenutak počinje koncert Avril Lavigne u Areni - u Pulu stigla s ekipom od 150 članova!

Ovo će biti njen prvi nastup u Hrvatskoj. Nakon obilaska Sjeverne Amerike, Avril je u Europi, a Pula ima veliku čast ugostiti je na jednom od rijetkih samostalnih koncerata, jer na ostatku europskog dijela turneje, nastupa skoro pa isključivo, na festivalima * Ulaznice za koncert prodavale su  za 65 eura za travu, 77 eura za tribine, 88 eura za parter, te najskuplje, za plato, za 150 eura *  Kao predgrupu za svoj nastup odabrala je riječki pop-punk-rock bend Kraj programa

Pula
 

(FOTO/VIDEO) NK ULJANIK UŠAO U 2. LIGU! Trener Saša Kolić: "Igrao je Uljanik već taj rang, igrao je i viši, ali ovo je definitivno povijesni trenutak"

"Mislim da Istra zaslužuje još klubova u višem rangu. S obzirom na to da imamo prvoligaša, važno je da i mi izborimo veći rang jer onda cijela nogometna priča dobiva više smisla. Za mlade igrače je to onda dobar temelj za razvijanje jer ne mogu svi odmah ući u prvoligašku momčad. Sada bi to trebalo održavati i ispratiti i nadam se da će biti podrške i suradnje iz ostalih klubova Istre. Bez podrške Grada i Županije neće biti moguće opstati u ovoj ligi", kaže trener Kolić

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.