Kultura

u ponedjeljak u Rojcu

Otvorenje izložbe "Moje nebo" autorice Milene Stojkoske Ramović

Autorici su najdraže, i njezinom svijetu najbliže, teme iz prirode. Oblaci – njihova ljepota, njihove stalne mijene, te uzbudljiva dinamika, najprivlačnija su joj tema


 
1 min
Borka Petrović

Autorici su najdraže, i njezinom svijetu najbliže, teme iz prirode. Oblaci – njihova ljepota, njihove stalne mijene, te uzbudljiva dinamika, najprivlačnija su joj tema

U ponedjeljak 5. prosinca, s početkom u 19 sati, u Dnevnom boravku Rojca održat će se otvorenje izložbe fotografija „Moje nebo“ autorice Milene Stojkoske Ramović.

Izložbu organiziraju Savez udruga Rojca i Makedonski kulturni forum – Pula.

Milena Stojkoska Ramović rođena je u Puli, gdje je završila osnovnu i srednju školu. Od 2009. godine članica je vokalnog ansambla „Despina“ koji djeluje u okviru Makedonskog kulturnog foruma iz Pule, izvodeći, u zboru, a i kao solistica, makedonsku tradicionalnu glazbu. Od 2019. godine pjeva i u Zboru „Praksa“, na čijem su repertoaru antifašističke pjesme kojima se iskazuje nezadovoljstvo društveno-političkom, ekonomskom i moralnom krizom s kojim se suvremeno društvo i lokalna zajednica redovito suočavaju.

Milena voli pisati misaonu poeziju, te pomalo svira gitaru. Nadarena, te posvećena glazbi, Milena je postupno otkrila i svoju drugu veliku ljubav – umjetničku fotografiju, kojoj posvećuje sve više pozornosti i vremena. Autorici su najdraže, i njezinom svijetu najbliže, teme iz prirode. Oblaci – njihova ljepota, njihove stalne mijene, te uzbudljiva dinamika, najprivlačnija su joj tema.

Ovo joj je prva samostalna izložba, koja  ostaje otvorena do kraja godine, te se može posjetiti radnim danom, od 9 do 21 sat.

Programi u Dnevnom boravku realizirani su sredstvima Ministarstva kulture i medija, Zaklade Kultura nova i Grada Pule.


Nastavite čitati

Pula
 

Informativno - edukativna radionica za građane o solarnim elektranama u Puli

Kroz prezentaciju pod nazivom  „Najlakši put do vlastite solarne elektrane!“  Zelena energetska zadruga će predstaviti svoje usluge koje uključuju podršku građanima, izradu projekta, ugradnju solarne elektrane, uključivanje u grupnu nabavu i ulaganje u projekte izgradnje većih solarnih elektrana na javnim objektima

Pula
 

Ryan Gosling kao kaskader, Taksist i gostovanje ekipe filma Vitić pleše

U tjednu od 25. travnja do 1. svibnja Kino Valli prikazuje novitete - horor “Bezgrešna”, akcijski film “Kaskader” sa slavnim Ryanom Goslingom i Emily Blunt te dirljivu dramu “20.000 vrsta pčela”. U programu ostaje i animirani film “Priča o leptiru”, a gledamo i dva naslova Alexandera Paynea: “The Holdovers” i “Nebraska”. U Doku danu gostuje ekipa filma “Vitić pleše”, a posebno izdvajamo film “Taksist”, klasik koji se prikazuje u programu Kino 15+

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.