Kultura

PARNI VALJAK I PRIJATELJI

Ovog ljeta u Areni veliki humanitarni koncert u čast Akija Rahimovskog!

"Da, moramo to učiniti za Akija! U pregovorima sam s bendom i s gradskim Odjelom za kulturu. Mislili smo to organizirati za kolovoz, ali izgleda da ostaje datum koji smo planirali dok je Aki bio živ, 24. lipnja", kazao nam je predsjednik Udruge pulskih velikana kojemu je Aki bio vjenčani kum, Boran Angelovski


 
2 min
Martina Pereša
Koncert Parnog valjka u pulskoj Areni, 12.08.2016., Foto: PIXSELL/Duško Marušić

"Da, moramo to učiniti za Akija! U pregovorima sam s bendom i s gradskim Odjelom za kulturu. Mislili smo to organizirati za kolovoz, ali izgleda da ostaje datum koji smo planirali dok je Aki bio živ, 24. lipnja", kazao nam je predsjednik Udruge pulskih velikana kojemu je Aki bio vjenčani kum, Boran Angelovski

„Koncert u čast Akiju bit će u zagrebačkoj Areni. Pozvat ćemo neke goste koji će pjevati… Publika će pjevati... Nikad se nećemo konačno moći oprostiti od njega, to je nemoguće. Zagrebački koncert je rasprodan, a možda ćemo raditi koncert i u pulskoj Areni“, rekao je jučer u emisiji Pressing televizije N1 vođa Parnog valjka, Husein Hasanefendić Hus.

Parni valjak u pulskoj Areni, 12.08.2016., Foto: PIXSELL/Duško Marušić

Iz Grada Pule ovu nam najavu danas nisu ni potvrdili ni demantirali. Naime, rečeno nam je tek kako će za mjesec dana biti objavljen ovogodišnji program za Arenu.

No, Boran Angelovski kojemu je Aki bio vjenčani kum, potvrdio nam je da s bendom dogovara pulski koncert za 24. lipnja.

- Da, moramo to učiniti za Akija! U pregovorima sam s bendom i s gradskim Odjelom za kulturu. Mislili smo to organizirati za kolovoz, ali izgleda da ostaje datum koji smo planirali dok je Aki bio živ, 24. lipnja. Koncert će biti humanitaran, a donirat će se dječji Odjel klinike za tumore u Zagrebu, Liga protiv raka Pula te pulski Down sindrom centar. Datum za zagrebački koncert u čast Akija također ostaje isti - 26. ožujka. Oba će koncerta biti održana pod nazivom Parni valjak i prijatelji, kazao nam je večeras Angelovski.

Aki Rahimovski u Puli, 12. 08. 2016., Foto: PIXSELL/Duško Marušić
Aki Rahimovski preminuo je 22. siječnja. Legendarni pjevač bio je veliki humanitarac zbog čega je zaslužio i titulu Počasnog građanina Pule koja mu je dodijeljena 2017. godine kao osobi koja je dugi niz godina aktivno podupirala rad Lige protiv raka Pula, a ujedno je bio i ambasador pulskog Down sindrom centra. Velik je bio i njegov doprinos organizaciji humanitarne manifestacije Đoserov memorijal.

Puljani će zasigurno vrlo rado još jednom zapjevati hitove Parnog valjka u čast Akiju, a za pomoć onima kojima je ona itekako potrebna.


Nastavite čitati

Pula
 

ČETIRI ISTARSKE POLITIČARKE, DVA SABORSKA MANDATA Sanja Radolović (SDP), Dušica Radojčić (Možemo!), Irena Hrstić (HDZ) i Gordana Deranja (Republika)

U 8. izbornoj jedinici 'ulaznice' za Sabor osvojile su tri žene, od čega dvije iz Istre. Može se reći da u parlament odlaze dva prepoznatljiva imena iz političkog života, ali i da su dva zvučna imena iz pulskog privatnog i javnog sektora ovog puta ostala 'kratka' za zastupničko mjesto. Jesu li zadovoljne ili razočarane i spremaju li se u nove borbe?

Pula
 

U Puli obilježen Dan činjenja dobrih djela

Udruga Djeca za bolji svijet, kao partner svjetske organizacije Good Deeds Day, treću godinu zaredom organizira događaj Svjetski dan činjenja dobrih djela. Grad Pula je sve svoje osnovne škole kojima je osnivač uključio u navedeni događaj, a učenici su proveli jučer čitav niz aktivnosti s ciljem činjenja dobrih djela

Pula
 

Prijem za članove Jiu-jitsu kluba Lotus, europske prvake Leanu Žunić i Matea Matteonija

Podsjetimo, Leana Žunić osvojila je zlatno odličje u kategoriji do 44 kilograma, a u finalu je pobijedila Petru Očevčić iz kluba Vinkovačke rode. Mateo Matteoni u finalu je pobijedio Lea Žužu iz zadarskog Checkmat Jiu-jitsu kluba i drugu godinu zaredom osvojio europsko zlato u kategoriji U21 94+kg.Visoko sedmo mjesto u izuzetno teškoj kategoriji (U16 do 44kg) osvojio je Mike Kosović, učenik petog razreda koji je bio najmlađi natjecatelj prvenstva

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.