Kultura

PARNI VALJAK I PRIJATELJI

Ovog ljeta u Areni veliki humanitarni koncert u čast Akija Rahimovskog!

"Da, moramo to učiniti za Akija! U pregovorima sam s bendom i s gradskim Odjelom za kulturu. Mislili smo to organizirati za kolovoz, ali izgleda da ostaje datum koji smo planirali dok je Aki bio živ, 24. lipnja", kazao nam je predsjednik Udruge pulskih velikana kojemu je Aki bio vjenčani kum, Boran Angelovski


 
2 min
Martina Pereša
Koncert Parnog valjka u pulskoj Areni, 12.08.2016., Foto: PIXSELL/Duško Marušić

"Da, moramo to učiniti za Akija! U pregovorima sam s bendom i s gradskim Odjelom za kulturu. Mislili smo to organizirati za kolovoz, ali izgleda da ostaje datum koji smo planirali dok je Aki bio živ, 24. lipnja", kazao nam je predsjednik Udruge pulskih velikana kojemu je Aki bio vjenčani kum, Boran Angelovski

„Koncert u čast Akiju bit će u zagrebačkoj Areni. Pozvat ćemo neke goste koji će pjevati… Publika će pjevati... Nikad se nećemo konačno moći oprostiti od njega, to je nemoguće. Zagrebački koncert je rasprodan, a možda ćemo raditi koncert i u pulskoj Areni“, rekao je jučer u emisiji Pressing televizije N1 vođa Parnog valjka, Husein Hasanefendić Hus.

Parni valjak u pulskoj Areni, 12.08.2016., Foto: PIXSELL/Duško Marušić

Iz Grada Pule ovu nam najavu danas nisu ni potvrdili ni demantirali. Naime, rečeno nam je tek kako će za mjesec dana biti objavljen ovogodišnji program za Arenu.

No, Boran Angelovski kojemu je Aki bio vjenčani kum, potvrdio nam je da s bendom dogovara pulski koncert za 24. lipnja.

- Da, moramo to učiniti za Akija! U pregovorima sam s bendom i s gradskim Odjelom za kulturu. Mislili smo to organizirati za kolovoz, ali izgleda da ostaje datum koji smo planirali dok je Aki bio živ, 24. lipnja. Koncert će biti humanitaran, a donirat će se dječji Odjel klinike za tumore u Zagrebu, Liga protiv raka Pula te pulski Down sindrom centar. Datum za zagrebački koncert u čast Akija također ostaje isti - 26. ožujka. Oba će koncerta biti održana pod nazivom Parni valjak i prijatelji, kazao nam je večeras Angelovski.

Aki Rahimovski u Puli, 12. 08. 2016., Foto: PIXSELL/Duško Marušić
Aki Rahimovski preminuo je 22. siječnja. Legendarni pjevač bio je veliki humanitarac zbog čega je zaslužio i titulu Počasnog građanina Pule koja mu je dodijeljena 2017. godine kao osobi koja je dugi niz godina aktivno podupirala rad Lige protiv raka Pula, a ujedno je bio i ambasador pulskog Down sindrom centra. Velik je bio i njegov doprinos organizaciji humanitarne manifestacije Đoserov memorijal.

Puljani će zasigurno vrlo rado još jednom zapjevati hitove Parnog valjka u čast Akiju, a za pomoć onima kojima je ona itekako potrebna.


Nastavite čitati

Pula
 

Kako su se mladi Verudeži i Barakeri tukli šakama i kamenjem za granicu između Verude i Stoje, a zatim napuštali rodni grad

"Tullio Cerlienco, el fio del caliger de Veruda - sin postolara s Verude, upisao se u boksački klub Proletario čije je članove trenirao u gimnastičkoj dvorani škole Dante Alighieri slavni pulski boksač Otto Govich s Baraka. Tulliov me primjer privukao da idem u dvoranu učiti boksačke vještine željan da se konačno pošteno i tučem i tako napredujem u hijerarhiji dei muli de strada. Završio sam i na ringu, tukao sam se i krvario. Bio sam postao i šampion Pule u papir kategoriji na ponos svog oca", piše Krizmanić

Pula
 

Iz malog pulskog studija "Staša design" dizajnerska roba putuje u sve kutke svijeta. "Oduvijek sam govorila da ću biti ili učiteljica ili modna kreatorica"

Prije sam uvijek osmišljavala kolekcije iznova, a za izradu modela mi treba tri, četiri mjeseca, odnosno od crteža do modela koji ću izrađivati. Međutim, sada brend ima neku prepoznatljivu crtu i zato radim na starim modelima, malo mijenjam, prekrajam, prepravljam. To je proces. Dakle, radim ono s čim sam i počela i slijedim tu svoju prepoznatljivost, koristim iste materijale, ali druge boje i ubacim uvijek nešto moje, jer ne pratim baš modne trendove u svijetu. Općenito jako malo pratim modnu industriju, jer što manje gledam to bolje onda sam potpuno svoja, nema mogućnosti da me 'povuče' nešto tuđe, govori Staša Doblanović Randall

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.