Kultura

u petak od 17 do 20 uživo pa on line

Pazin: 'Noć muzeja' u Kaštelu: posjetitelji će moći i - pljočkati

Etnografski muzej Istre i Muzej grada Pazina programima će podržati temu ovogodišnjeg izdanja - "Između stvarnog i digitalnog". “Igre pod reflektorima: pljočkanje i mlin” održat će se u dvorištu Kaštela. Posjetitelji će imati prilike upoznati i zaigrati dvije igre


 
2 min
Zoran Angeleski

Etnografski muzej Istre i Muzej grada Pazina programima će podržati temu ovogodišnjeg izdanja - "Između stvarnog i digitalnog". “Igre pod reflektorima: pljočkanje i mlin” održat će se u dvorištu Kaštela. Posjetitelji će imati prilike upoznati i zaigrati dvije igre

Kao i prijašnjih godina, Etnografski muzej Istre i Muzej grada Pazina preksutra, u petak, zajedno organiziraju ‘Noć muzeja’ koja se ove godine održava pod posebnim epidemiološkim mjerama.

Ova dva muzeja programima će podržati temu ovogodišnjeg izdanja - "Između stvarnog i digitalnog". Muzeji će biti otvoreni od 17 do 21 sat, a nakon toga slijedi program online. 

Kako bi se poštivala pravila, programi će se odvijati uživo s ograničenim brojem posjetitelja, online i na otvorenom, odnosno u dvorištu Kaštela.

Za ulaz u muzej potrebno je predočiti EU digitalnu COVID potvrdu ili drugi odgovarajući dokaz o cijepljenju, preboljenju odnosno testiranju. Tijekom boravka u muzeju obavezno je nošenje zaštitnih maski.

PROGRAM:

17:00 - 18:30 Igre pod reflektorima: pljočkanje i mlin

20:00 - 20:45 Pazinska knežija u 16. stoljeću: migracije, nemiri i sukobi u osvit novog vijeka, predavanje: doc. dr. sc. Robert Kurelić

21:00 – 21:40 Razgovori s kustosima: Mario Buletić i Tamara Nikolić Đerić https://us06web.zoom.us/j/88313403642?pwd=RUlaelFFenhJLzJwcUVrQTh0a0FuZz09

17:00 - 18:30 Uživo, Etnografski muzej Istre:

Program “Igre pod reflektorima: pljočkanje i mlin” održat će se u dvorištu Kaštela. Posjetitelji će imati prilike upoznati i zaigrati dvije igre. Jedna je tradicijska igra pljočkanja koju će voditi članovi Istarskog pljočkarskog saveza, a druga igra je mlin. Polja za ovu društvenu igru na ploči nekada su se urezivala u kamene stolove, kakav se može vidjeti u dvorištu Kaštela.

20:00 - 20:45 UŽIVO, Muzej grada Pazina:

Doc. dr. sc. Robert Kurelić, profesor sa Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli održat će gostujuće predavanje pod naslovom 'Pazinska knežija u 16. stoljeću: migracije, nemiri i sukobi u osvit novog vijeka'. Predavanje nas vraća u živahna i nemirna vremena kada je Pazinski kaštel bio središte austrijskog dijela Istre. Prilika je ovo da posjetitelji čuju i nauče nešto novo i zanimljivo o Pazinskom Kaštelu i Knežiji.

21:00 - 21:40 Online https://us06web.zoom.us/j/88313403642?pwd=RUlaelFFenhJLzJwcUVrQTh0a0FuZz09

'Izazovi muzejske komunikacije, edukacije i participacije: može li nas digitalizacija približiti korisnicima?' Na temelju prošlogodišnjih iskustva i u susret novoj digitalnoj strategiji kustosi Mario Buletić i Tamara Nikolić Đerić otvorit će dijalog na temu aktivnog korištenja digitalnih medija u realizaciji društvene uloge muzeja. Posjetitelji se mogu pridružiti putem Zooma.


Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.