Kultura

OTVORENE PRIJAVE

Pokrenut partnerski projekt "Make the Scene!" Pulskog filmskog festivala i United Media

Projekti trebaju biti napisani na engleskom jeziku, a broj prijava po kandidatu nije ograničen. Uvjet je da prijavljeni projekti na prethodnim natječajima, javnim pozivima i slično nisu dobili financijsku potporu ili nagradu bilo koje vrste


 
2 min
HINA
Ilustracija/Arhiva

Projekti trebaju biti napisani na engleskom jeziku, a broj prijava po kandidatu nije ograničen. Uvjet je da prijavljeni projekti na prethodnim natječajima, javnim pozivima i slično nisu dobili financijsku potporu ili nagradu bilo koje vrste

Pulski filmski festival i United Media pokrenuli su projekt "Make the Scene!" i objavili poziv na međunarodnu radionicu razvoja scenarija televizijskih serija čijem će najboljem projektu pripasti nagrada vrijedna deset tisuća eura. 

Talentirane autore i autorice pozvali su da zajedno s produkcijskom kućom ili samostalno predstave svoje originalne i kvalitetne projekte igranih televizijskih serija koji će, kako se navodi u priopćenju PFF-a, "odjeknuti u svijetu suvremenog storytellinga".

Prijave za radionicu “Make the Scene!”, koja će se održati u sklopu 71. Pulskog filmskog festivala, otvorene su do 30. travnja.

"Predselekcijski žiri Pulskog filmskog festivala i United Medije do početka lipnja odabrat će šest najboljih projekata koji će sudjelovati u radionici na kojoj će autori pod stručnim vodstvom mentora u dva modula dodatno razvijati svoje projekte i pripremati se za pitching.

Stručni žiri će potom na Festivalu od šest projekata odabrati najbolji kojem će pripasti nagrada u vrijednosti od deset tisuća eura te prilika za daljnji razvoj projekta u suradnji s United Medijom, medijskom kompanijom u jugoistočnoj Europi koja posluje u osam zemalja, a iza sebe ima 40 serijskih projekata koji su prodani u više od 30 zemalja svijeta. 

U konkurenciju ulaze igrane televizijske serije bez ograničenja na format, broj epizoda i žanr.

Projekti trebaju biti napisani na engleskom jeziku, a broj prijava po kandidatu nije ograničen. Uvjet je da prijavljeni projekti na prethodnim natječajima, javnim pozivima i slično nisu dobili financijsku potporu ili nagradu bilo koje vrste.

Prijaviti se mogu projekti iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Mađarske, Slovačke, Češke, Sjeverne Makedonije, Crne Gore, Kosova, Albanije, Grčke, Bugarske, Rumunjske, Italije i Austrije.

Ovogodišnje izdanje Pulskog filmskog festivala održava se od 11. do 18. srpnja.

U Areni, Istarskom narodnom kazalištu i pulskom Kinu Valli bit će prikazani najbolji hrvatski filmovi, manjinske hrvatske koprodukcije, atraktivan međunarodni program “Greater Adria” usmjeren na europski i nezavisni film te posebna poslastica za širu publiku - “PoPularni program”, koji u Arenu donosi globalne hitove snažnog autorskog rukopisa.

"Suradnja Pulskog filmskog festivala i United Medije te pokretanje radionice i pitchinga televizijskih serija “Make the Scene!” vrijedan je doprinos razvoju festivalskog industrijskog programa PulaPRO prema međunarodnoj sceni", poručili su iz Pula Film Festivala. 


Nastavite čitati

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.