Kultura

OTVORENE PRIJAVE

Pokrenut partnerski projekt "Make the Scene!" Pulskog filmskog festivala i United Media

Projekti trebaju biti napisani na engleskom jeziku, a broj prijava po kandidatu nije ograničen. Uvjet je da prijavljeni projekti na prethodnim natječajima, javnim pozivima i slično nisu dobili financijsku potporu ili nagradu bilo koje vrste


 
2 min
HINA
Ilustracija/Arhiva

Projekti trebaju biti napisani na engleskom jeziku, a broj prijava po kandidatu nije ograničen. Uvjet je da prijavljeni projekti na prethodnim natječajima, javnim pozivima i slično nisu dobili financijsku potporu ili nagradu bilo koje vrste

Pulski filmski festival i United Media pokrenuli su projekt "Make the Scene!" i objavili poziv na međunarodnu radionicu razvoja scenarija televizijskih serija čijem će najboljem projektu pripasti nagrada vrijedna deset tisuća eura. 

Talentirane autore i autorice pozvali su da zajedno s produkcijskom kućom ili samostalno predstave svoje originalne i kvalitetne projekte igranih televizijskih serija koji će, kako se navodi u priopćenju PFF-a, "odjeknuti u svijetu suvremenog storytellinga".

Prijave za radionicu “Make the Scene!”, koja će se održati u sklopu 71. Pulskog filmskog festivala, otvorene su do 30. travnja.

"Predselekcijski žiri Pulskog filmskog festivala i United Medije do početka lipnja odabrat će šest najboljih projekata koji će sudjelovati u radionici na kojoj će autori pod stručnim vodstvom mentora u dva modula dodatno razvijati svoje projekte i pripremati se za pitching.

Stručni žiri će potom na Festivalu od šest projekata odabrati najbolji kojem će pripasti nagrada u vrijednosti od deset tisuća eura te prilika za daljnji razvoj projekta u suradnji s United Medijom, medijskom kompanijom u jugoistočnoj Europi koja posluje u osam zemalja, a iza sebe ima 40 serijskih projekata koji su prodani u više od 30 zemalja svijeta. 

U konkurenciju ulaze igrane televizijske serije bez ograničenja na format, broj epizoda i žanr.

Projekti trebaju biti napisani na engleskom jeziku, a broj prijava po kandidatu nije ograničen. Uvjet je da prijavljeni projekti na prethodnim natječajima, javnim pozivima i slično nisu dobili financijsku potporu ili nagradu bilo koje vrste.

Prijaviti se mogu projekti iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Mađarske, Slovačke, Češke, Sjeverne Makedonije, Crne Gore, Kosova, Albanije, Grčke, Bugarske, Rumunjske, Italije i Austrije.

Ovogodišnje izdanje Pulskog filmskog festivala održava se od 11. do 18. srpnja.

U Areni, Istarskom narodnom kazalištu i pulskom Kinu Valli bit će prikazani najbolji hrvatski filmovi, manjinske hrvatske koprodukcije, atraktivan međunarodni program “Greater Adria” usmjeren na europski i nezavisni film te posebna poslastica za širu publiku - “PoPularni program”, koji u Arenu donosi globalne hitove snažnog autorskog rukopisa.

"Suradnja Pulskog filmskog festivala i United Medije te pokretanje radionice i pitchinga televizijskih serija “Make the Scene!” vrijedan je doprinos razvoju festivalskog industrijskog programa PulaPRO prema međunarodnoj sceni", poručili su iz Pula Film Festivala. 


Nastavite čitati

Pula
 

EX MORNARIČKA BOLNICA DOBILA JOŠ JEDNOG STANARA U nekadašnji odjel transfuziologije useljava se pet učionica pulske Škole za odgoj i obrazovanje

Rješenje je ovo koje već dulje prisutan problem sanira, moglo bi se reći, 'u pet do podne', jer se broj učenika Škole za odgoj i obrazovanje iz godine u godinu drastično povećava. Prema podacima s nedavno održanih upisa u školsku godinu 2024./2025., nastavu će u osnovnoškolskim razredima pohađati 106 učenika, dok je učenika srednje škole, uzrasta od 16 do 21 godine, ukupno 29

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.