Kultura

sudjelovalo 29 istarskih škola

Progledajte najbolje fotografije natječaja "Fotkaj se s knjigom"

Riječ je o natječaju koji potiče čitanje i pismenost putem fotografije i razvija svijesti o važnosti čitanja slikovnica i knjiga


 
2 min
Borka Petrović

Riječ je o natječaju koji potiče čitanje i pismenost putem fotografije i razvija svijesti o važnosti čitanja slikovnica i knjiga

Na Međunarodni dan dječje knjige završio je 1. fotografski natječaj "Fotkaj se s knjigom".

Riječ je o natječaju koji potiče čitanje i pismenost putem fotografije i razvija svijesti o važnosti čitanja slikovnica i knjiga.

Organizator natječaja je Podružnica Hrvatske udruge školskih knjižničara Istarske županije i Županijsko stručno vijeće školskih knjižničara Istarske županije. Pravo sudjelovanja imali su učenici osnovnih i srednjih škola Istarske županije.

Na natječaj su pristigle 53 fotografije, od čega 39 iz osnovnih škola i 14 iz srednjih škola. Na natječaju je sudjelovalo sveukupno 29 istarskih škola.

Članice Povjerenstva za prosudbu radova: Iva Ciceran, ravnateljica Gradske knjižnice Pazin, Andrea Pavlović, knjižničarka Dječje knjižnice Pula, Barbara Fornažar, Flash studio Pula i Dragica Pršo, predsjednica Podružnice Hrvatske udruge školskih knjižničara Istarske županije izabrale su devet najboljih fotografija.

U kategoriji osnovnih škola- razredna nastava nagrađeni su sljedeći učenici:

  1. mjesto Gabrijel Šturman, OŠ Jurja Dobrile, Rovinj-Rovigno
  2. mjesto Andrija Komšo i Ana Maria Buršić, OŠ Kaštanjer Pula
  3. mjesto Marta Prusić, OŠ Ivan Goran Kovačić - Čepić

U kategoriji osnovnih škola- predmetna nastava nagrađeni su radovi učenika:

  1. mjesto Eva Žufić, OŠ Petra Studenca Kanfanar
  2. mjesto Paola Spada, OŠ Centar, Pula
  3. mjesto Avantasia Butković, Osnovna škola Jure Filipovića Barban

U kategoriji srednjih škola nagrađeni su sljedeći učenici:

  1. mjesto Bojana Vrbljanac, Strukovna škola Pula
  2. mjesto Arijana Radovan, Nicole Martinović, Laura Lovrić, Emili Serblin, Marko Gaši i Anteo Kajinić, Pazinski kolegij - klasična gimnazija
  3. mjesto Nola Božić, Srednja škola Zvane Črnje Rovinj

Članice Povjerenstva odlučile su pohvaliti i fotografije sljedećih učenika razredne nastave: Aleksej Marin, OŠ Ivo Lola Riba Labin, Marcelle Sophie Sašek, OŠ Ivana Batelića - Raša, Neva Ključarić, OŠ Marije i Line, Umag.

Pohvaljeni su i slijedeći radovi - Dora Galić, OŠ Veli Vrh Pula, Nikolina Širok, OŠ Ivan Goran Kovačić - Čepić, Nikolina Tomaić, OŠ Fažana i Ramona De Andrea Ladišić Talijanska osnovna škola Galileo Galilei iz Umaga te radovi srednjoškolaca: Noemi Pavletić, Škola primijenjenih umjetnosti i dizajna - Pula, Arijana Radovan, Nicole Martinović, Laura Lovrić, Emili Serblin, Marko Gaši i Anteo Kajinić - Pazinski kolegij - klasična gimnazija i Klara Muzica Gimnazija i strukovna škola Jurja Dobrile Pazin.

Izložba se može razgledati u radno vrijeme Središnje gradske knjižnice i čitaonice Pula od ponedjeljka do petka od 7.30 do 19.30 te subotom od 7.30 do 13 sati.


Nastavite čitati

Pula
 

Otvoren počasni konzulat Gruzije u Puli

"Naša suradnja počiva na zajedničkim europskim vrijednostima. U tom duhu još jednom želim potvrditi kako Hrvatska pruža punu potporu Gruziji u nastojanju da postane članica Europske unije i NATO-a" - poručio je Grlić Radman dodavši kako čvrsto vjeruje da gruzijski narod pripada europskoj zajednici naroda te da je mjesto Gruzije unutar Europe i Europske unije

Pula
 

Sutra na parkiralištu Karolina veliki Eko Party

Zainteresirani će moći pratiti izradu gadgeta od plastičnih boca / papira, bit će ondje kuglana sa čunjevima od plastičnih boca, rušit će se toranj od limenki, održat će se natjecanje u brzom razvrstavanju otpada, bacanje čepa u dalj…

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.