Kultura

'"inicijacija" divnog parka

PULA DOBILA EKSKLUZIVNI KONCERTNI PROSTOR Solsticij uz Elis Lovrić - svi očarani Monte Zarom

Intencija je da održavanje koncerata pod nazivom "Štorija od muziki i kamika" postane tradicionalno kulturno događanje kojim će se iz godine u godinu na dan ljetnog solsticija, u neposrednoj blizini pulske zvjezdarnice, predstavljati stvaralaštvo renomiranih regionalnih glazbenika


 
2 min
Martina Pereša ⒸFOTO: Manuel Angelini

Intencija je da održavanje koncerata pod nazivom "Štorija od muziki i kamika" postane tradicionalno kulturno događanje kojim će se iz godine u godinu na dan ljetnog solsticija, u neposrednoj blizini pulske zvjezdarnice, predstavljati stvaralaštvo renomiranih regionalnih glazbenika

Uz oduševljenje Puljana i gostiju novom ekskluzivnom koncertnom lokacijom na predivnom Monte Zaru, čiju su ljepotu intimno, na novi način otkrila svjetla reflektora, čast da otvori novu koncertnu tradiciju u neposrednoj blizini pulske zvjezdarnice, sinoć je pripala kantautorici i akademskoj glumici iz Rapca Elis Lovrić koja je ovom prilikom ujedno promovirala svoj novi album naziva „Kanat od mora". Simbolično, na ljetni solsticij koncert je nosio naziv 'Štorija od muziki i kamika', zgotovljen na zimski solsticij.

Svojim nazivom koncert je simbolično povezao glazbu s prostorom održavanja - kamenim stubištem uz fontanu na padini parka Monte Zaro. Ovaj povijesno vrijedan lokalitet grada, koji priča priču o bogatoj pulskoj prošlosti i austrougarskoj arhitekturi, pruži jedinstvenu ambijentalnu scenografiju i izniman ugođaj u novooživjelom prostoru

Prirodna pozornica na vrhu stepenica okupila je sadašnje i buduće ljubitelje opusa kantautorice koju veseli ovakva "inicijacija" parka Monte Zaro, s obzirom na to da je dosad iznimno rijetko korišten u svrhu odvijanja kulturnih događanja.

Uz nju u parku su nastupili i njezin dugogodišnji suradnik, član Ansambla Lado, Stjepan Večković, inače multiinstrumentalist koji izrađuje brojna tradicijska glazbala. Ovom prilikom Večković je svirao gajde, mih i sopile. U parku je, kao pratnja, nastupio i violončelist Robert Schenk.

Pulska publika imat će prilike, i u nastavku ljeta, uživati u izvedbama Elis Lovrić.

U reprizama predstave „Istra ti mila materina“ redatelja Roka Olafa Pečečnika, Lovrić na pulskom Kaštelu igra 26. i 27. srpnja. Nekoliko dana ranije, 23. srpnja, nastupa i na zatvaranju ovogodišnjeg Pulskog filmskog festivala uz izravan prijenos na HRT-u.

Elis Lovrić, nagrađivana istarska kantautorica impresivne emocionalne snage koja njeguje jezičnu posebnost svog zavičaja i materinji izričaj predstavila je svoje stvaralaštvo. Vrelo njene inspiracije i autentične interpretacije labinska je cakavica, ovjekovječena i na najnovijem glazbenom albumu "Kanat od mora" koji uz autorske skladbe donosi i pripovijedane kratke životne "štorije" kao intermezzo i dramsku pauzu između glazbenih izvedbi.


Nastavite čitati

Pula
 

Otvoren počasni konzulat Gruzije u Puli

"Naša suradnja počiva na zajedničkim europskim vrijednostima. U tom duhu još jednom želim potvrditi kako Hrvatska pruža punu potporu Gruziji u nastojanju da postane članica Europske unije i NATO-a" - poručio je Grlić Radman dodavši kako čvrsto vjeruje da gruzijski narod pripada europskoj zajednici naroda te da je mjesto Gruzije unutar Europe i Europske unije

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.