Kultura

Učinite to do 15. lipnja

PULA FILM FESTIVAL poziva na predlaganje kandidata za nagradu Marijan Rotar

Ova se nagrada tradicionalno dodjeljuje tijekom Pulskog filmskog festivala pojedincu ili ustanovi koji su svojim idejama i djelima spajali Pulu i film i na taj način pridonijeli razvoju Festivala i prepoznatljivosti Pule kao filmskog grada


 
1 min
Istra24

Ova se nagrada tradicionalno dodjeljuje tijekom Pulskog filmskog festivala pojedincu ili ustanovi koji su svojim idejama i djelima spajali Pulu i film i na taj način pridonijeli razvoju Festivala i prepoznatljivosti Pule kao filmskog grada

Javna ustanova Pula Film Festival otvorila je poziv za predlaganje kandidata za nagradu Marijan Rotar koja se tradicionalno dodjeljuje tijekom Pulskog filmskog festivala pojedincu ili ustanovi koji su svojim idejama i djelima spajali Pulu i film i na taj način pridonijeli razvoju Festivala i prepoznatljivosti Pule kao filmskog grada.

Kandidature se podnose u pisanom obliku s podacima o podnositelju i obrazloženjem prijedloga kandidature. Prijedlozi se dostavljaju do 15. lipnja 2023. poštom na adresu: JU Pula Film Festival (Nagrada Marija Rotar), Uspon na Kaštel 2, 52 100 Pula.

Nagradu Marijan Rotar utemeljila je Javna ustanova Pula Film Festival 2004. godine u čast Marijanu Rotaru (1927. - 2003.), idejnom začetniku i osnivaču Pulskog filmskog festivala. O dobitniku odlučuje višečlano Upravno vijeće JU Pula Film Festival, a bit će dodijeljena na 70. Pulskom filmskom festivalu koji se održava od 15. do 23. srpnja 2023.

Dosadašnji dobitnici nagrade Marijan Rotar su Fadil Hadžić, Petar Krelja, Gverino Zuban, Martin Bizjak, Igor Galo,  Miroslav Tatić, Pulska publika, Glas Istre,  Duško Marušić Čiči, Armando Debeljuh, Mate Ćurić,  Hrvatski Telekom,  Alfi Kabiljo, PPMI – MSNI, Radio Pula, Pulska filmska tvornica.


Nastavite čitati

Pula
 

PORINUĆE U TEHNOMONTU: Grcima isporučena dva broda za gašenje požara

Riječ je o dva 25,5 metara dugim brodovima od aluminija, 1,5 metara dubine gaza s tri motora od 1.200 konjskih snaga koji mogu dostići brzinu od 25 milja. Služit će za gašenje požara s dometom gašenja od preko stotinu metara. Jednom u funkciji imat će deset članova posade. Za ovu investiciju grčki naručitelj platio je 10,5 milijuna eura

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.