Kultura

ministarstvo daje novac za knjige i programe

Pulska knjižnica dobila 100 tisuća kuna, uložit će ih u preuređenje dječjeg odjela

Knjižnica je prijavila na natječaj Ministarstva kulture i medija završetak preuređenja odjela za djecu i mlade u Središnjoj knjižnici koji uključuje nabavku novih elemenata/namještaja za dječji odjel, akustične panele za upijanje buke, dodatne police za smještaj građe za mlade, uređenje niše ispod stepenica za igru te druge preinake. Za navedeni program Ministarstvo je odobrilo 100 tisuća kuna


 
2 min
Borka Petrović
Ilustracija suterana

Knjižnica je prijavila na natječaj Ministarstva kulture i medija završetak preuređenja odjela za djecu i mlade u Središnjoj knjižnici koji uključuje nabavku novih elemenata/namještaja za dječji odjel, akustične panele za upijanje buke, dodatne police za smještaj građe za mlade, uređenje niše ispod stepenica za igru te druge preinake. Za navedeni program Ministarstvo je odobrilo 100 tisuća kuna

U 2021. godini Ministarstvo kulture i medija RH raspisalo je Javni poziv za predlaganje programa javnih potreba u kulturi u 2022. godini. Gradska knjižnica i čitaonica Pula je, uz nabavu knjižnične i neknjižne građe na hrvatskom i talijanskom jeziku, prijavila programe za razvojne projekte, akcije i manifestacije u knjižničnoj djelatnosti, digitalizaciju knjižnične građe i opremanje knjižničnog prostora.

Za provođenje osnovne zakonske djelatnosti u 2022. godini Ministarstvo je osiguralo 410 tisuća kuna za nabavu knjižne i neknjižne građe te 15 tisuća kuna za nabavu knjiga na talijanskom jeziku za Središnju knjižnicu Talijana.

Knjižnica je dobila sredstva i za slijedeće programe i manifestacije:

  • Stručni skup „Digitalno u knjižnici: izazovi digitalne posudbe i digitalnih usluga“  - 3.500 kuna
  • Okrugli stol o poticanju čitanja kod djece i mladih zaČITAJ se! - 6.000 kuna
  • Edukativna akcija „Sadim – čitam – učim - 2.000 kuna
  • 10. Brazilski dani u Puli - 2.500 kuna

Knjižnica je prijavila na natječaj Ministarstva kulture i medija i završetak preuređenja odjela za djecu i mlade u Središnjoj knjižnici koji uključuje nabavku novih elemenata/namještaja za dječji odjel, akustične panele za upijanje buke, dodatne police za smještaj građe za mlade, uređenje niše ispod stepenica za igru te druge preinake. Za navedeni program Ministarstvo je odobrilo 100 tisuća kuna.

Ministarstvo kulture i medija od 2009. godine financijski podržava digitalizaciju knjižnične zavičajne građe kroz projekt Virtualna zavičajna zbirka (ViZZ) s ciljem zaštite i prezentacije kulturne baštine iz fonda zavičajne zbirke. U 2022. za nastavak projekta odobreno je 15 tisuća kuna.

 


Nastavite čitati

Pula
 

Kolbasova "Naša djeca" iznimno dirljivo ostvarenje - Ankovićev stil u "Proslavi" vrlo izravan i brutalan

Može se reći da je Anković svojim redateljskim pristupom doista uspio u filmski medij prenijeti svu onu izlagačku škrtost i reduciranost u prikazu jednog iznimno okrutnog svijeta, što je glavno obilježje Karakaševe proze. Pritom filmska “Proslava” jako dobro komunicira s gledateljem na dvije razine * Dokumentarni film "Naša djeca" ne govori samo o nekim važnim propustima o životu, tjerajući gledatelje da ujedno preispituju sebe i svoje životne poteze, nego je prožeto i sveobuhvatnijim osjećajima prolaznosti i melankolije

Pula
 

U ROCK GALERIJI Večeras promocija 5. izdanja "Ex yu rock enciklopedije" renomiranog kritičara Petra Janjatovića

Prva enciklopedija izašla je 1998. godine, a ovo izdanje, u odnosu na prethodno, sadrži oko 30 novih enciklopedijskih jedinica. Knjiga ima 448 stranica, ilustrirana je crno-bijelim fotografijama, ali novost u ovom izdanju je i sekcija s fotografijama u boji. "Ex Yu rock enciklopedija" Petra Janjatovića predstavlja temelj profesionalnog pristupa jednom od najbogatijih vidova masovne kulture na ovim prostorima tijekom proteklih 60 godina

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.