republika - dugi
Kultura

ministarstvo daje novac za knjige i programe

Pulska knjižnica dobila 100 tisuća kuna, uložit će ih u preuređenje dječjeg odjela

Knjižnica je prijavila na natječaj Ministarstva kulture i medija završetak preuređenja odjela za djecu i mlade u Središnjoj knjižnici koji uključuje nabavku novih elemenata/namještaja za dječji odjel, akustične panele za upijanje buke, dodatne police za smještaj građe za mlade, uređenje niše ispod stepenica za igru te druge preinake. Za navedeni program Ministarstvo je odobrilo 100 tisuća kuna


 
2 min
Borka Petrović
Ilustracija suterana

Knjižnica je prijavila na natječaj Ministarstva kulture i medija završetak preuređenja odjela za djecu i mlade u Središnjoj knjižnici koji uključuje nabavku novih elemenata/namještaja za dječji odjel, akustične panele za upijanje buke, dodatne police za smještaj građe za mlade, uređenje niše ispod stepenica za igru te druge preinake. Za navedeni program Ministarstvo je odobrilo 100 tisuća kuna

U 2021. godini Ministarstvo kulture i medija RH raspisalo je Javni poziv za predlaganje programa javnih potreba u kulturi u 2022. godini. Gradska knjižnica i čitaonica Pula je, uz nabavu knjižnične i neknjižne građe na hrvatskom i talijanskom jeziku, prijavila programe za razvojne projekte, akcije i manifestacije u knjižničnoj djelatnosti, digitalizaciju knjižnične građe i opremanje knjižničnog prostora.

Za provođenje osnovne zakonske djelatnosti u 2022. godini Ministarstvo je osiguralo 410 tisuća kuna za nabavu knjižne i neknjižne građe te 15 tisuća kuna za nabavu knjiga na talijanskom jeziku za Središnju knjižnicu Talijana.

Knjižnica je dobila sredstva i za slijedeće programe i manifestacije:

  • Stručni skup „Digitalno u knjižnici: izazovi digitalne posudbe i digitalnih usluga“  - 3.500 kuna
  • Okrugli stol o poticanju čitanja kod djece i mladih zaČITAJ se! - 6.000 kuna
  • Edukativna akcija „Sadim – čitam – učim - 2.000 kuna
  • 10. Brazilski dani u Puli - 2.500 kuna

Knjižnica je prijavila na natječaj Ministarstva kulture i medija i završetak preuređenja odjela za djecu i mlade u Središnjoj knjižnici koji uključuje nabavku novih elemenata/namještaja za dječji odjel, akustične panele za upijanje buke, dodatne police za smještaj građe za mlade, uređenje niše ispod stepenica za igru te druge preinake. Za navedeni program Ministarstvo je odobrilo 100 tisuća kuna.

Ministarstvo kulture i medija od 2009. godine financijski podržava digitalizaciju knjižnične zavičajne građe kroz projekt Virtualna zavičajna zbirka (ViZZ) s ciljem zaštite i prezentacije kulturne baštine iz fonda zavičajne zbirke. U 2022. za nastavak projekta odobreno je 15 tisuća kuna.

 


Nastavite čitati

Pula
 

(VIDEO) Pulska umirovljenica: "Rekla sam dosta! Nema pravo pucati na mene, sve sam snimila. Pod cijenu života branit ću pravo da sjednem na zidić i pomazim Vegu"

Najprije je vikao na mene, da mu skupljam štakore, da nemam što tu sjediti. Onda je po cijeloj dužini zida pobacao zemlju kako ne bih mogla sjediti, zatim me počeo tjerati prskajući me vodom. To sam prijavila policiji, no nakon toga napadi su bili sve žešći, ispričala nam je Puljanka * Policijski službenici u 2023. i 2024. godini u tri su navrata postupali po dojavama u Nazorovoj ulici poradi nesuglasica između građana koje su nastale u svezi hranjenja mačaka

Pula
 

Rozalija Javoran, dobitnica Grba Grada Pule: "Bilo je otpora pojedinaca, no gotovo svi zahtjevi roditelja djece s teškoćama su usvojeni"

Nije bilo lako, održala sam brojne prezentacije rada, sastanke na kojima su bili predstavnici Grada Pule, Istarske županije, Istarskih domova zdravlja, Centra za socijalnu skrb, Dnevnog centra za rehabilitaciju Veruda, Specijalne bolnice za ortopediju i rehabilitaciju Martin Horvat iz Rovinja. Iako je bilo otpora nitko nije mogao ostati imun na činjenice, na brojne probleme koje s kojima se susreću roditelji djece s teškoćama, na njihove vapaje i u roku od godinu dana većina je zahtjeva, koje smo u radu zajednički postavili kao ciljeve, doista i riješena, veli Javoran

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.