Kultura

mala scena ink

Reprize predstave "Bog masakra" na rasporedu u utorak i srijedu

Iako plakat koji najavljuje ovu predstavu prikazuje lubanju i čini se da je riječ o teškoj ili pak mučnoj priči, zapravo se radi o odličnoj drami s elementima komedije koja se bavi brojnim pitanjima koja more današnje roditelje i bračne partnere


 
1 min
Borka Petrović

Iako plakat koji najavljuje ovu predstavu prikazuje lubanju i čini se da je riječ o teškoj ili pak mučnoj priči, zapravo se radi o odličnoj drami s elementima komedije koja se bavi brojnim pitanjima koja more današnje roditelje i bračne partnere

U utorak 11. i u srijedu 12. listopada, u 20 sati na Maloj sceni INK na rasporedu su reprize predstave "Bog masakra".

  • Autorica teksta: Yasmina REZA
  • Redateljica: Renata Carola GATICA
  • Igraju: Darko JAPELJ, Luka MIHOVILOVIĆ, Dean KRIVAČIĆ i Nika IVANČIĆ

Iako plakat koji najavljuje ovu predstavu prikazuje lubanju i čini se da je riječ o teškoj ili pak mučnoj priči, zapravo se radi o odličnoj drami s elementima komedije koja se bavi brojnim pitanjima koja more današnje roditelje i bračne partnere.

Naime, dva bračna para se nalaze zbog incidenta koji se zbio među njihovom djecom i pokušavaju izgladiti stvar na civiliziran način, razumno, strpljivo i logično. Međutim, nema tu razuma kada svatko štiti svoje dijete, svatko ima svoju stranu priče, a i među supružnicima su česte nesuglasice i nerazumijevanje. To dovodi do niza komičnih dijaloga, duhovitih izjava i nepredviđenih situacija.

Redateljica gradi priču tako da su likovi isprva uglađeni, ljubazni i vrlo razumni, no u određenom trenutku više naprosto ne mogu biti suzdržani i otpuštaju sve kočnice te više na mare za to kakvi će ispasti, te pokazuju svoje pravo lice i bez zadrške iznose sve što ih tišti.

Bog masakra donosi punih 90 minuta zabavne predstave koja zbog dinamike i brzih replika proleti u trenu, poručuju iz INK-a.


Nastavite čitati

Pula
 

Posjetitelji sarajevskog festivala ubuduće će prema pulskom konceptu uživati u 'Doručku s autorom'

"Prvi Bookstan organizirali smo povodom 20. godina Buybooka tek s idejom da nekim događajem obilježimo taj važan datum. Na kraju je to preraslo u Međunarodni festival knjiga koji se već sedam godina održava prve srijede u srpnju i u tri dana maratonski održi više od 30 programa. Od početka na festivalu predstavljamo najbolje autore s domaće i regionalne scene, a tradicionalna je postala i naša književno- kritičarska radionica u kojoj svake godine sudjeluje odabranih 20-ak polaznika", rekao je direktor Bookstana Damir Uzunović

Pula
 

Damir Prhat jedini kandidat na natječaju za pročelnika. Idući tjedan ima pismeno testiranje i intervju

Nakon onog za pročelnika Upravnog odjela za komunalni sustav i imovinu, Grad Pula je ovih dana objavio nekoliko novih natječaja. U planu je zapošljavanje višeg stručnog suradnika 1. za prometno redarstvo, stručnog suradnika i komunalnog redara. Planira se i zapošljavanje višeg stručnog suradnika za zaštitu okoliša, a čak sedam kandidata javilo se za posao referenta za poslove gradonačelnika i Gradskog vijeća

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.