Kultura

U Klubu Kotač u 21 sat

Sutra u Rojcu performans polaznika radionice spekulativne dizajnerske prakse „Rave of the Ritualesque“

Tijekom radionica analiziralo se radikalnu povijest rejva(nja) kao dijela borbe za prava i slobode izvan posvemašnje privatizacije i individualizacija društva


 
1 min

Tijekom radionica analiziralo se radikalnu povijest rejva(nja) kao dijela borbe za prava i slobode izvan posvemašnje privatizacije i individualizacija društva

Udruga Metamedij u suradnji s Odsjekom za dizajn vizualnih komunikacija (UMAS) organizirala je radionicu spekulativne dizajnerske prakse pod nazivom „Rave of the Ritualesque“. Radionica se održava od 22. do sutra u prostoru Studentske udruge Pula u DC-u Rojc, a vode je međunarodni dizajneri okupljenih u kolektivu Post Workers Theatre: Demitrios Kargotis, Dash Macdonald i Nicholas Mortimer.

Nastavno na početke udruge Metamedij kao organizatora plesnih glazbenih festivala, Post Workers Theatre vodi šestodnevnu radionicu i besplatan party kako bi ispitali politički potencijal i kreativni kolektivizam rejv kulture. Tijekom radionica analiziralo se radikalnu povijest rejva(nja) kao dijela borbe za prava i slobode izvan posvemašnje privatizacije i individualizacija društva.

Radionica je osmislila suradničke kreativne procese koji utjelovljuju politike sadržane u praksama „partijanja“. Istražujući slušanje kao oblik aktivizma, terenski rad, javni angažman i multimedijske metode koje će inkorporirati zvučni okoliš (engl. soundscape), teatarski dizajn i performans kako bi istražili na koji način rejv postaje uprizorenje zajedničkih borbi.

U sklopu radionice težilo se prema inscenaciji rejva kao društvenog dokumenta koji reflektira trenutne probleme i preokupacije Pule, polazeći od društveno-ekonomske povijesti grada i njegove preobrazbe u uslužnu ekonomiju potpomognutu prekarnim sezonskim zapošljavanjem.

Rezultat tog rada – audiovizualni performans polaznika radionice - bit će predstavljen sutra  u 21 sat u Klubu Kotač DC-a Rojc. Nakon prezentacije, u 23 sata kreće afterparty naziva Rave Cycle na kojem će se mijenjat dvije generacije pulskih DJ-a. Nastupit će nadolazeće zvijezde današnje party scene, Minolta svima već dobro poznata po groovy analognim ritmovima funky housea i Beatriss koja će dobro razdrmati podij s beskompromisnim tehno setom. Između njih nastupiti će live act već svima znan kao Ducky, ali ovoga puta u proširenom set up-u. Na stegu će mu se pridružiti Karlo Prodan i Samuel Kuftić. Trojac će nastupiti pod pseudonimom Disfonia. Glazbeno iznenađenje prirediti će veteran elektro scene DJ Marino, koji će nakon dva desetljeća ponovno iz ormara izvući ploče koje su obilježile psytechno trance zvuk 90-ih i 2000-ih.

Mentori radionice su članovi umjetničkog kolektiva Post Workers Theatre (Dash Macdonald, Demitrios Kargotis i Nicholas Mortimer) koji istražuje budućnosti politički angažiranog performansa putem osmišljavanja povijesnih oblika kreativnog otpora s ciljem adresiranja nejednakosti u suvremenim prekarnim praksama.


Nastavite čitati

Pula
 

NI DVIJE GODINE OD NAJAVE Mobilni timovi za psihološku pomoć pulskim osnovnim školama nisu zaživjeli

U posljednjih nekoliko mjeseci evidentna je eskalacija vršnjačkog nasilja u najvećem istarskom gradu, a mobilni timovi ponovno su bili temom sastanka koji se sredinom svibnja održao u Gradu Puli. Iako škole otad bilježe i nove slučajeve vršnjačkog nasilja, čini se da je realizacija mobilnih timova još uvijek u fazi analiziranja, pa je izvjesno za očekivati kako do završetka ove školske godine neće ni zaživjeti

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.