Kultura

U Klubu Kotač u 21 sat

Sutra u Rojcu performans polaznika radionice spekulativne dizajnerske prakse „Rave of the Ritualesque“

Tijekom radionica analiziralo se radikalnu povijest rejva(nja) kao dijela borbe za prava i slobode izvan posvemašnje privatizacije i individualizacija društva


 
2 min

Tijekom radionica analiziralo se radikalnu povijest rejva(nja) kao dijela borbe za prava i slobode izvan posvemašnje privatizacije i individualizacija društva

Udruga Metamedij u suradnji s Odsjekom za dizajn vizualnih komunikacija (UMAS) organizirala je radionicu spekulativne dizajnerske prakse pod nazivom „Rave of the Ritualesque“. Radionica se održava od 22. do sutra u prostoru Studentske udruge Pula u DC-u Rojc, a vode je međunarodni dizajneri okupljenih u kolektivu Post Workers Theatre: Demitrios Kargotis, Dash Macdonald i Nicholas Mortimer.

Nastavno na početke udruge Metamedij kao organizatora plesnih glazbenih festivala, Post Workers Theatre vodi šestodnevnu radionicu i besplatan party kako bi ispitali politički potencijal i kreativni kolektivizam rejv kulture. Tijekom radionica analiziralo se radikalnu povijest rejva(nja) kao dijela borbe za prava i slobode izvan posvemašnje privatizacije i individualizacija društva.

Radionica je osmislila suradničke kreativne procese koji utjelovljuju politike sadržane u praksama „partijanja“. Istražujući slušanje kao oblik aktivizma, terenski rad, javni angažman i multimedijske metode koje će inkorporirati zvučni okoliš (engl. soundscape), teatarski dizajn i performans kako bi istražili na koji način rejv postaje uprizorenje zajedničkih borbi.

U sklopu radionice težilo se prema inscenaciji rejva kao društvenog dokumenta koji reflektira trenutne probleme i preokupacije Pule, polazeći od društveno-ekonomske povijesti grada i njegove preobrazbe u uslužnu ekonomiju potpomognutu prekarnim sezonskim zapošljavanjem.

Rezultat tog rada – audiovizualni performans polaznika radionice - bit će predstavljen sutra  u 21 sat u Klubu Kotač DC-a Rojc. Nakon prezentacije, u 23 sata kreće afterparty naziva Rave Cycle na kojem će se mijenjat dvije generacije pulskih DJ-a. Nastupit će nadolazeće zvijezde današnje party scene, Minolta svima već dobro poznata po groovy analognim ritmovima funky housea i Beatriss koja će dobro razdrmati podij s beskompromisnim tehno setom. Između njih nastupiti će live act već svima znan kao Ducky, ali ovoga puta u proširenom set up-u. Na stegu će mu se pridružiti Karlo Prodan i Samuel Kuftić. Trojac će nastupiti pod pseudonimom Disfonia. Glazbeno iznenađenje prirediti će veteran elektro scene DJ Marino, koji će nakon dva desetljeća ponovno iz ormara izvući ploče koje su obilježile psytechno trance zvuk 90-ih i 2000-ih.

Mentori radionice su članovi umjetničkog kolektiva Post Workers Theatre (Dash Macdonald, Demitrios Kargotis i Nicholas Mortimer) koji istražuje budućnosti politički angažiranog performansa putem osmišljavanja povijesnih oblika kreativnog otpora s ciljem adresiranja nejednakosti u suvremenim prekarnim praksama.


Nastavite čitati

Pula
 

Otvoren počasni konzulat Gruzije u Puli

"Naša suradnja počiva na zajedničkim europskim vrijednostima. U tom duhu još jednom želim potvrditi kako Hrvatska pruža punu potporu Gruziji u nastojanju da postane članica Europske unije i NATO-a" - poručio je Grlić Radman dodavši kako čvrsto vjeruje da gruzijski narod pripada europskoj zajednici naroda te da je mjesto Gruzije unutar Europe i Europske unije

Pula
 

Sutra na parkiralištu Karolina veliki Eko Party

Zainteresirani će moći pratiti izradu gadgeta od plastičnih boca / papira, bit će ondje kuglana sa čunjevima od plastičnih boca, rušit će se toranj od limenki, održat će se natjecanje u brzom razvrstavanju otpada, bacanje čepa u dalj…

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.