Kultura

glasanje na gradskom vijeću je za tjedan dana

Tanja Miličić kandidatkinja je Upravnog vijeća za novu ravnateljicu Pula Film Festivala! Za nju je glasala i velika većina radnika PFF-a

"Svojim profesionalnim , organizacijskim, stručnim i svim ostalim kvalitetama Tanja Miličić itekako zadovoljava uvjete za ovu poziciju. I Upravno vijeće je takvu odluku donijelo", kazao je za Istru24 predsjednik Upravnog vijeća Pula Film Festivala Nikola Milat * Za Tanju Miličić je prekjučer, u tajnom glasovanju radnika PFF-a, glasalo 12-ero od ukupno 15-ero njenih kolega; jedan je glas bio nevažeći, a dvoje nije glasalo za nju, dok je jutros šesteročlano Stručno osoblje PFF-a jednoglasno dalo podršku također kolegici Tanji Miličić


 
2 min
Zoran Angeleski
Tanja Miličić skoro 20 godina radi u Pula Film Festivalu (Foto: Goran Šebelić)

"Svojim profesionalnim , organizacijskim, stručnim i svim ostalim kvalitetama Tanja Miličić itekako zadovoljava uvjete za ovu poziciju. I Upravno vijeće je takvu odluku donijelo", kazao je za Istru24 predsjednik Upravnog vijeća Pula Film Festivala Nikola Milat * Za Tanju Miličić je prekjučer, u tajnom glasovanju radnika PFF-a, glasalo 12-ero od ukupno 15-ero njenih kolega; jedan je glas bio nevažeći, a dvoje nije glasalo za nju, dok je jutros šesteročlano Stručno osoblje PFF-a jednoglasno dalo podršku također kolegici Tanji Miličić

Upravno vijeće Pula Film Festivala sinoć je većinom glasova izabralo Tanju Miličić za kandidatkinju za novu ravnateljicu PFF-a, potvrdio nam je sada njegov predsjednik Nikola Milat.

- Svojim profesionalnim , organizacijskim, stručnim i svim ostalim kvalitetama itekako zadovoljava uvjete za ovu poziciju. I Upravno vijeće je takvu odluku donijelo, kazao je za Isrtu24  Nikola Milat.

Uz njega, u vijeću su Doris Pajković, Jasna Smojver-Kompas, Nataša Ilić Agatić i zaposlenik PFF-a Sergej Turčinov.

Odluci su sinoć prethodili odvojeni polusatni intervjui s četvero kandidata za novog ravnatelja Pula Film Festivala - s akademskim snimateljem Goranom Legovićem, magistrom kulture i turizma Marinom Jurcanom, zaposlenicom PFF-a, redateljicom i producenticom Tanjom Miličić te filmskom producenticom, povjesničarkom umjetnosti i kustosicom Paolom Orlić.

Za Tanju Miličić je prekjučer, u tajnom glasovanju radnika PFF-a, glasalo 12-ero od ukupno 15-ero njenih kolega; jedan je glas bio nevažeći, a dvoje nije glasalo za nju, dok je jutros šesteročlano Stručno osoblje PFF-a jednoglasno dalo podršku također kolegici Tanji Miličić.

S odlukom Upravnog vijeća i dva mišljenja stručnog osoblja i Kulturnog vijeća za scensku, dramsku i filmsku umjetnost (to je u tijeku) ide se na glasovanje na sjednicu Gradskog vijeća koja će se održati za tjedan dana, u četvrtak 21. veljače.

Tanja Miličić skoro 20 godina radi u Pula Film Festivalu. Bila je članica tročlanog umjetničkog vodstva Pula Film Festivala od 2014. do 2016. godine; producentica festivala u više navrata, koordinatorica programa PFF-a te 13 godina voditeljica Kina Valli.

Kako nam je Tanja Miličić kazala prije dva dana, ona smatra da je Javna ustanova Pula Film Festival stabilna i posložena Ustanova kojoj ne trebaju novi čudesni projekti i ideje, već se postojeće trebaju osvježiti, unaprijediti i reorganizirati.

- Smatram da sam dobar kandidat za poziciju ravnateljice Ustanove jer iznimno dobro poznajem svaki njen segment i sudjelovala sam u njenom razvoju i rastu od samih početaka. Dokazala sam se kao dobar rukovoditelj na poslovima voditeljice Kina i producentice Festivala, imam odličan odnos s kolegama te sam vrlo dobro upoznata s kulturnom scenom grada, hrvatskim filmskim profesionalcima i ustanovama kao i sa svjetskom festivalskom scenom. Sve što sam u svojoj karijeri postigla, isključivo je produkt mog predanog rada i odgovornosti. Mislim da je došao trenutak da na čelo Ustanove koja u nazivu nosi riječ "film" konačno dođe osoba koja uz organizacijske sposobnosti ima i filmsko obrazovanje, kazala je Tanja Miličić.


Nastavite čitati

Pula
 

ČETIRI ISTARSKE POLITIČARKE, DVA SABORSKA MANDATA Sanja Radolović (SDP), Dušica Radojčić (Možemo!), Irena Hrstić (HDZ) i Gordana Deranja (Republika)

U 8. izbornoj jedinici 'ulaznice' za Sabor osvojile su tri žene, od čega dvije iz Istre. Može se reći da u parlament odlaze dva prepoznatljiva imena iz političkog života, ali i da su dva zvučna imena iz pulskog privatnog i javnog sektora ovog puta ostala 'kratka' za zastupničko mjesto. Jesu li zadovoljne ili razočarane i spremaju li se u nove borbe?

Pula
 

U Puli obilježen Dan činjenja dobrih djela

Udruga Djeca za bolji svijet, kao partner svjetske organizacije Good Deeds Day, treću godinu zaredom organizira događaj Svjetski dan činjenja dobrih djela. Grad Pula je sve svoje osnovne škole kojima je osnivač uključio u navedeni događaj, a učenici su proveli jučer čitav niz aktivnosti s ciljem činjenja dobrih djela

Pula
 

Prijem za članove Jiu-jitsu kluba Lotus, europske prvake Leanu Žunić i Matea Matteonija

Podsjetimo, Leana Žunić osvojila je zlatno odličje u kategoriji do 44 kilograma, a u finalu je pobijedila Petru Očevčić iz kluba Vinkovačke rode. Mateo Matteoni u finalu je pobijedio Lea Žužu iz zadarskog Checkmat Jiu-jitsu kluba i drugu godinu zaredom osvojio europsko zlato u kategoriji U21 94+kg.Visoko sedmo mjesto u izuzetno teškoj kategoriji (U16 do 44kg) osvojio je Mike Kosović, učenik petog razreda koji je bio najmlađi natjecatelj prvenstva

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.