Kultura

glasanje na gradskom vijeću je za tjedan dana

Tanja Miličić kandidatkinja je Upravnog vijeća za novu ravnateljicu Pula Film Festivala! Za nju je glasala i velika većina radnika PFF-a

"Svojim profesionalnim , organizacijskim, stručnim i svim ostalim kvalitetama Tanja Miličić itekako zadovoljava uvjete za ovu poziciju. I Upravno vijeće je takvu odluku donijelo", kazao je za Istru24 predsjednik Upravnog vijeća Pula Film Festivala Nikola Milat * Za Tanju Miličić je prekjučer, u tajnom glasovanju radnika PFF-a, glasalo 12-ero od ukupno 15-ero njenih kolega; jedan je glas bio nevažeći, a dvoje nije glasalo za nju, dok je jutros šesteročlano Stručno osoblje PFF-a jednoglasno dalo podršku također kolegici Tanji Miličić


 
1 min
Zoran Angeleski
Tanja Miličić skoro 20 godina radi u Pula Film Festivalu (Foto: Goran Šebelić)

"Svojim profesionalnim , organizacijskim, stručnim i svim ostalim kvalitetama Tanja Miličić itekako zadovoljava uvjete za ovu poziciju. I Upravno vijeće je takvu odluku donijelo", kazao je za Istru24 predsjednik Upravnog vijeća Pula Film Festivala Nikola Milat * Za Tanju Miličić je prekjučer, u tajnom glasovanju radnika PFF-a, glasalo 12-ero od ukupno 15-ero njenih kolega; jedan je glas bio nevažeći, a dvoje nije glasalo za nju, dok je jutros šesteročlano Stručno osoblje PFF-a jednoglasno dalo podršku također kolegici Tanji Miličić

Upravno vijeće Pula Film Festivala sinoć je većinom glasova izabralo Tanju Miličić za kandidatkinju za novu ravnateljicu PFF-a, potvrdio nam je sada njegov predsjednik Nikola Milat.

- Svojim profesionalnim , organizacijskim, stručnim i svim ostalim kvalitetama itekako zadovoljava uvjete za ovu poziciju. I Upravno vijeće je takvu odluku donijelo, kazao je za Isrtu24  Nikola Milat.

Uz njega, u vijeću su Doris Pajković, Jasna Smojver-Kompas, Nataša Ilić Agatić i zaposlenik PFF-a Sergej Turčinov.

Odluci su sinoć prethodili odvojeni polusatni intervjui s četvero kandidata za novog ravnatelja Pula Film Festivala - s akademskim snimateljem Goranom Legovićem, magistrom kulture i turizma Marinom Jurcanom, zaposlenicom PFF-a, redateljicom i producenticom Tanjom Miličić te filmskom producenticom, povjesničarkom umjetnosti i kustosicom Paolom Orlić.

Za Tanju Miličić je prekjučer, u tajnom glasovanju radnika PFF-a, glasalo 12-ero od ukupno 15-ero njenih kolega; jedan je glas bio nevažeći, a dvoje nije glasalo za nju, dok je jutros šesteročlano Stručno osoblje PFF-a jednoglasno dalo podršku također kolegici Tanji Miličić.

S odlukom Upravnog vijeća i dva mišljenja stručnog osoblja i Kulturnog vijeća za scensku, dramsku i filmsku umjetnost (to je u tijeku) ide se na glasovanje na sjednicu Gradskog vijeća koja će se održati za tjedan dana, u četvrtak 21. veljače.

Tanja Miličić skoro 20 godina radi u Pula Film Festivalu. Bila je članica tročlanog umjetničkog vodstva Pula Film Festivala od 2014. do 2016. godine; producentica festivala u više navrata, koordinatorica programa PFF-a te 13 godina voditeljica Kina Valli.

Kako nam je Tanja Miličić kazala prije dva dana, ona smatra da je Javna ustanova Pula Film Festival stabilna i posložena Ustanova kojoj ne trebaju novi čudesni projekti i ideje, već se postojeće trebaju osvježiti, unaprijediti i reorganizirati.

- Smatram da sam dobar kandidat za poziciju ravnateljice Ustanove jer iznimno dobro poznajem svaki njen segment i sudjelovala sam u njenom razvoju i rastu od samih početaka. Dokazala sam se kao dobar rukovoditelj na poslovima voditeljice Kina i producentice Festivala, imam odličan odnos s kolegama te sam vrlo dobro upoznata s kulturnom scenom grada, hrvatskim filmskim profesionalcima i ustanovama kao i sa svjetskom festivalskom scenom. Sve što sam u svojoj karijeri postigla, isključivo je produkt mog predanog rada i odgovornosti. Mislim da je došao trenutak da na čelo Ustanove koja u nazivu nosi riječ "film" konačno dođe osoba koja uz organizacijske sposobnosti ima i filmsko obrazovanje, kazala je Tanja Miličić.


Nastavite čitati

Pula
 

10 kina na otvorenom za 10 nezaboravnih filmova

Pulski filmski festival, koji će se održati od 15. do 23. srpnja, i prije službenog početka donosi čak deset filmova na otvorenom! U programu “Festival u kvartu” koji je započeo 26. svibnja i traje do 24. lipnja,. na deset lokacija u Puli bit će prikazano 10 filmova kojima započinje zagrijavanje za jubilarno, 70. izdanje Pule * Lokacije na kojima će biti razapeto filmsko platno suTrgu kralja Tomislava, Circolo, igrališa na Vidikovcu, na Novoj Verudi, iza Stande u Šijani, na Velom vrhu, Olimpija na Valdebeku, te škola Kaštanjer, Mornarički park i Placa u Štinjanu

Pula
 

Redateljica 'Narodnog poslanika': "Nušić ismijava naše najdublje mrakove. Humor je znak vitalnosti i zdrave kritičnosti koja omogućuje ozdravljenje"

Nušić je fantastičan pisac. To je čist dar. On je s 19 godina imao vrlo britko i izoštreno oko, uho i osjećaj za vrijeme u kojem živi * On je vrlo kritičan prema svojim likovima, ali u tom humoru prepoznajemo i zdravu kritiku i mogućnost da se to nadvlada, da se s time obračunamo * Vrlo su bogate i raskošne uloge, karakteri. Presretna sam što imam izuzetan ansambl s kojim se moglo dobiti punoću, raskoš, virtuoznost i kritičku svijest samih glumaca prema likovima, temi i djelu

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.