Kultura

glasanje na gradskom vijeću je za tjedan dana

Tanja Miličić kandidatkinja je Upravnog vijeća za novu ravnateljicu Pula Film Festivala! Za nju je glasala i velika većina radnika PFF-a

"Svojim profesionalnim , organizacijskim, stručnim i svim ostalim kvalitetama Tanja Miličić itekako zadovoljava uvjete za ovu poziciju. I Upravno vijeće je takvu odluku donijelo", kazao je za Istru24 predsjednik Upravnog vijeća Pula Film Festivala Nikola Milat * Za Tanju Miličić je prekjučer, u tajnom glasovanju radnika PFF-a, glasalo 12-ero od ukupno 15-ero njenih kolega; jedan je glas bio nevažeći, a dvoje nije glasalo za nju, dok je jutros šesteročlano Stručno osoblje PFF-a jednoglasno dalo podršku također kolegici Tanji Miličić


 
2 min
Zoran Angeleski
Tanja Miličić skoro 20 godina radi u Pula Film Festivalu (Foto: Goran Šebelić)

"Svojim profesionalnim , organizacijskim, stručnim i svim ostalim kvalitetama Tanja Miličić itekako zadovoljava uvjete za ovu poziciju. I Upravno vijeće je takvu odluku donijelo", kazao je za Istru24 predsjednik Upravnog vijeća Pula Film Festivala Nikola Milat * Za Tanju Miličić je prekjučer, u tajnom glasovanju radnika PFF-a, glasalo 12-ero od ukupno 15-ero njenih kolega; jedan je glas bio nevažeći, a dvoje nije glasalo za nju, dok je jutros šesteročlano Stručno osoblje PFF-a jednoglasno dalo podršku također kolegici Tanji Miličić

Upravno vijeće Pula Film Festivala sinoć je većinom glasova izabralo Tanju Miličić za kandidatkinju za novu ravnateljicu PFF-a, potvrdio nam je sada njegov predsjednik Nikola Milat.

- Svojim profesionalnim , organizacijskim, stručnim i svim ostalim kvalitetama itekako zadovoljava uvjete za ovu poziciju. I Upravno vijeće je takvu odluku donijelo, kazao je za Isrtu24  Nikola Milat.

Uz njega, u vijeću su Doris Pajković, Jasna Smojver-Kompas, Nataša Ilić Agatić i zaposlenik PFF-a Sergej Turčinov.

Odluci su sinoć prethodili odvojeni polusatni intervjui s četvero kandidata za novog ravnatelja Pula Film Festivala - s akademskim snimateljem Goranom Legovićem, magistrom kulture i turizma Marinom Jurcanom, zaposlenicom PFF-a, redateljicom i producenticom Tanjom Miličić te filmskom producenticom, povjesničarkom umjetnosti i kustosicom Paolom Orlić.

Za Tanju Miličić je prekjučer, u tajnom glasovanju radnika PFF-a, glasalo 12-ero od ukupno 15-ero njenih kolega; jedan je glas bio nevažeći, a dvoje nije glasalo za nju, dok je jutros šesteročlano Stručno osoblje PFF-a jednoglasno dalo podršku također kolegici Tanji Miličić.

S odlukom Upravnog vijeća i dva mišljenja stručnog osoblja i Kulturnog vijeća za scensku, dramsku i filmsku umjetnost (to je u tijeku) ide se na glasovanje na sjednicu Gradskog vijeća koja će se održati za tjedan dana, u četvrtak 21. veljače.

Tanja Miličić skoro 20 godina radi u Pula Film Festivalu. Bila je članica tročlanog umjetničkog vodstva Pula Film Festivala od 2014. do 2016. godine; producentica festivala u više navrata, koordinatorica programa PFF-a te 13 godina voditeljica Kina Valli.

Kako nam je Tanja Miličić kazala prije dva dana, ona smatra da je Javna ustanova Pula Film Festival stabilna i posložena Ustanova kojoj ne trebaju novi čudesni projekti i ideje, već se postojeće trebaju osvježiti, unaprijediti i reorganizirati.

- Smatram da sam dobar kandidat za poziciju ravnateljice Ustanove jer iznimno dobro poznajem svaki njen segment i sudjelovala sam u njenom razvoju i rastu od samih početaka. Dokazala sam se kao dobar rukovoditelj na poslovima voditeljice Kina i producentice Festivala, imam odličan odnos s kolegama te sam vrlo dobro upoznata s kulturnom scenom grada, hrvatskim filmskim profesionalcima i ustanovama kao i sa svjetskom festivalskom scenom. Sve što sam u svojoj karijeri postigla, isključivo je produkt mog predanog rada i odgovornosti. Mislim da je došao trenutak da na čelo Ustanove koja u nazivu nosi riječ "film" konačno dođe osoba koja uz organizacijske sposobnosti ima i filmsko obrazovanje, kazala je Tanja Miličić.


Nastavite čitati

Pula
 

Izgradnja gradskih stanova na Gregovici napreduje prema planu

Predviđena je gradnja samostojeće stambene zgrade katnosti P+2 (prizemlje i dva kata) sa šest stambenih jedinica veličine od 29 do 89 četvornih metara, ukupne građevinske bruto površine 537,30 četvorna metra i ukupne neto korisne površine 440,35 četvorna metra.Planirani datum završetka radova je 14. ožujka 2025. godine

 

Areta Ćurković zaslužuje Zlatnu arenu za glavnu žensku ulogu - Vlatka Vorkapić briljirala u prikazivanju seoskog života

Najbolji dio filma "Žene s gumenim rukavicama" nedvojbeno je Areta Ćurković, koja nevjerojatnom mirnoćom i minimalističkim glumačkim potezima doslovno dominira filmom * Najveća prednost filma "Sveta obitelj" redateljice Vlatke Vorkapić svakako je sjajna ikonografija slavonskog sela, čija tradicija ostaje očuvana i tijekom 1960-ih kada se odvija radnja filma. Unatoč određenim dramaturškim slabostima, riječ je o vrlo ozbiljnom filmu angažirane teme i dojmljivog redateljskog pristupa

Pula
 

Uprava cementare ponudila povećanje plaće od 17,5 posto! Radnici imaju pozitivan stav o ponudi

Prošlotjedni štrajk dogodio se jer je Uprava odbila prihvatiti zahtjev za povećanjem plaća od 20 posto za svih 158 radnika * Lučano Peršić, glavni sindikalac i radnik cementare s 44 godine staža: "Upravo provodimo anketu s radnicima i mogu ocijeniti da postoji pozitivan stav prema novom prijedlogu uprave" Radnici sada imaju prosječnu neto plaću od oko 1100 eura, a povećanje bi se odnosilo na stotinjak radnika kojima se plača obračunava prema koeficijentu, dok ostali imaju tzv. 'fiksni ugovor'

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.