Kultura

Bit će i pjesničkog intermezza

U utorak okrugli stol u povodu 70. obljetnice Knjižnice Vodnjan

Knjižnica Vodnjan osnovana je 1953. godine, a u sastavu Gradske knjižnice i čitaonice Pula je sastavu od 1978. godine kao knjižnički ogranak. Od travnja 2018. smještena je u suvremeno uređenom prostoru u Trgovačkoj ulici.


 
2 min
Istra24

Knjižnica Vodnjan osnovana je 1953. godine, a u sastavu Gradske knjižnice i čitaonice Pula je sastavu od 1978. godine kao knjižnički ogranak. Od travnja 2018. smještena je u suvremeno uređenom prostoru u Trgovačkoj ulici.

Gradska knjižnica i čitaonica Pula i Grad Vodnjan-Dignano u povodu 70. obljetnice osnivanja Knjižnice Vodnjan organiziraju okrugli stol koji će biti održan u utorak, 12. prosinca 2023. u 18 sati u Sali za vjenčanja (Narodni trg, Vodnjan).

Sudionici okruglog stola su Marin Pekica, koji će govoriti o razvoju Vodnjana u XIX. i početkom XX. st., Nikola Pajić dat će fotografski pogled u prošlost Vodnjanštine, Carla Rotta održat će izlaganje naslovljeno Kava s knjigom / Caffelibro, Vanesa Begić ispričat će više o književnim susretima i njihovom značaju, dok će Gianna Delton Knjižnicu Vodnjan predstaviti kao mjesto susreta. U literarnom intermezzu nastupi će pjesnikinje Živka Kancijanić i Jasna Bulić.

Knjižnica Vodnjan osnovana je 1953. godine, a u sastavu Gradske knjižnice i čitaonice Pula je sastavu od 1978. godine kao knjižnički ogranak. Od travnja 2018. smještena je u suvremeno uređenom prostoru u Trgovačkoj ulici. Korisnicima knjižničkih usluga na raspolaganju je 12.700 jedinica knjižnične građe na hrvatskom i talijanskom jeziku, a knjižni fond obuhvaća beletristiku, publicistiku, stručnu literaturu i dječju književnost na hrvatskom i talijanskom jeziku za djecu i odrasle. U Knjižnici Vodnjan organiziraju se programi namijenjeni svim dobnim i interesnim skupinama – književne večeri, radionice, predavanja, promocije knjiga, edukacije i ostali programi. Svojom programskom djelatnošću Knjižnica Vodnjan razvija i jača svoju funkciju kulturnog, informacijskog, obrazovnog i multimedijalnog središta lokalne zajednice, osigurava kvalitetan pristup znanju, informacijama i kulturnim sadržajima za potrebe obrazovanja, stručnog i znanstvenog rada, cjeloživotnog učenja, informiranja i kvalitetnog provođenja slobodnog vremena.


Nastavite čitati

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.