Kultura

ove subote u rojcu

Ukrajinski kazališni dječji studio predstavlja novu predstavu za cijelu obitelj

U dvije godine otkad je Pula postala njihov novi dom, Ukrajinski dječji kazališni studio vođen stvaralačkim elanom Svitlane Rusinove je uz mnoštvo kontinuiranih suradnji s lokalnim udrugama i kreativcima iznjedrio brojne radionice i nekoliko kazališnih predstava


 
2 min
Istra24 ⒸFOTO: Manuel Angelini

U dvije godine otkad je Pula postala njihov novi dom, Ukrajinski dječji kazališni studio vođen stvaralačkim elanom Svitlane Rusinove je uz mnoštvo kontinuiranih suradnji s lokalnim udrugama i kreativcima iznjedrio brojne radionice i nekoliko kazališnih predstava

Ukrajinski dječji kazališni studio u Puli predstavlja dječj predstave "Kotigoroško".

Premijera predstave, koja je već četvrta premijera Ukrajinskog dječjeg kazališnog studija u Puli, održat će se nadolazeće subote, 13. srpnja u prostoriji DR Inat na 3. katu DC Rojca i predstavit će znatiželjnim mališanima živopisnu ukrajinsku bajku o plemenitosti i hrabrosti.
 
 
U dvije godine otkad je Pula postala njihov novi dom, Ukrajinski dječji kazališni studio vođen stvaralačkim elanom Svitlane Rusinove je uz mnoštvo kontinuiranih suradnji s lokalnim udrugama i kreativcima iznjedrio brojne radionice i nekoliko kazališnih predstava.
 
- Mirnoj Ukrajini približava se veliki i strašni zmaj. Mali dječak iz sela Kotigoroško, koji posjeduje iznimnu kozačku snagu, odluči spasiti svoju mlađu sestru Olenku i pobijediti moćnog zmaja, straha i trepeta cijelog kraja. Je li zmaj stvarno velik i jak ili je sve samo laž i običan mit?
 
Odgovor će najmlađi doznati u subotu u 19 sati. Predstava je na ukrajinskom jeziku, a ulaz je slobodan.

Najnovija predstava za cijelu obitelj autorski je rad Rusinove Svitlane stvoren prema motivima drevne narodne bajke čiji korijeni sežu unatrag nekoliko tisuća godina i uz manje izmjene tijekom raznih era opstaje i danas očaravajući dječju maštu.

O predstavi:

  • Redateljica: Rusinova Svitlana
  • Igraju: Bondar Mykyta; Voronyk Nika; Klyzhko Anna; Rusinova Nadiia; Yahodina Karolina;Bondarenko Nikita; Hrytsaienko Valeriia; Orlenko Dasha; Kropivnytska Polina; Juvan Oleg; Zhuikov Denys; Ponomarenko Mykola; Bondarenko Maksim
  • Montaža scene: Bondar Anton
  • Tehničari: Sandro Butković, Rusinova Olesia.
  • Dizajn plakata: Rusinova Nadiia.

Predstava se održava uz potporu: Savez udruga Rojca, UNHCR, udruga MI, DR Inat, Teatar Naranča


Nastavite čitati

Pula
 

U Puli je podstanarima teško naći krov nad glavom. "Nas sedmero živi u 40 kvadrata. Niti za 800 eura nisam uspjela pronaći dom sebi i djeci"

Od Igora Loparića, predsjednika pulske udruge Naš san njihov osmijeh, doznajemo da se njima svakodnevno javljaju obitelji s djecom i samohrani roditelji koji nemaju gdje, najčešće jer moraju izaći iz stana radi turista. Onda se snalaze kod prijatelja, obitelji, no dugoročno takav smještaj nije održiv. Zbog toga su pokrenuli inicijativu "Stan za lakši stan" kojom žele pomoći obiteljima koji traže smještaj na duži period na način da im financiraju dio plaćanja najma

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.