Kultura

na pulskom kaštelu

(VIDEO) CANE VAS ZOVE Sutra nastavak 4. Open Season Festa uz Partibrejkerse

Partibrejkersi su nastali u kasno ljeto 1982., a punk energija, bluzerska duša i garage stav komponente su koje beogradsku grupu i njenog frontmena Caneta čine jednom od utjecajnijih rock’n’roll pojava na našim području


 
1 min
Borka Petrović

Partibrejkersi su nastali u kasno ljeto 1982., a punk energija, bluzerska duša i garage stav komponente su koje beogradsku grupu i njenog frontmena Caneta čine jednom od utjecajnijih rock’n’roll pojava na našim području

U subotu 3. lipnja na pulskom Kaštelu nastupaju jedni od predvodnika bivše nam YU rock scene grupa Partibrejkers u organizaciji Incogito Agencya.

Vrata se otvaraju u 20.30 sati kada će DJ Mario Kovač iz Zagreba zagrijavati publiku dok se na binu popnu zvijezde večeri u 21.30 sati. Duboko u noć će nastaviti zabavljati Dj Mario Kovač sa njegovim „štala“ setom.

Partibrejkersi su nastali u kasno ljeto 1982., a punk energija, bluzerska duša i garage stav komponente su koje beogradsku grupu i njenog frontmena Caneta čine jednom od utjecajnijih rock’n’roll pojava na našim području.

Biografija Paritbrejkersa sastoji se od klasika, među kojima su “Hiljadu godina”, “Prsten”, “Mesečeva kći” i “Kreni prema meni”.


Prvu ploču snimljenu za Jugoton i s produkcijskom podrškom Koje iz Disciplin A Kitchme ovaj bend izbacio je 1985., kada su i osvojili poštovanje velikog broja rock publike. Unatoč dobrim reakcijama na debi, bend iste godine prolazi kroz prve krize – najprije im Jugoton nakon preslušavanja novog materijala odbija izdati drugu ploču, onda Menza napušta bend, a s krajem godine dolazi i kraj postojanja benda.

Šest mjeseci nakon kraja, Partibrejkersi u promijenjenoj postavi ponovno sviraju i snimaju nove materijale koje opet nitko ne želi objaviti. Napokon, 1988. Jugoton ih još jedanput prima pod svoje vlasništvo, te oni objavljuju album danas znan kao “Partibrejkers II”, iako mu je naslov trebao biti “Kobila i pastuv preljubnik”, ali je dizajner zaboravio staviti naslov na omot. Novi album ponudio je nove avanture koje su slušatelji odlično prihvatili, a ni MTV nije ostao imun, obzirom na to da je snimio prilog o bendu.

Godine 1990. Paribrejkersi su odsvirali posljednju jugoslavensku turneju, a tijekom ratnih godina, unatoč tome što su u Hrvatskoj bili zabranjeni, svirali su koncerte u Sloveniji, Makedoniji i nekim europskim zemljama, objavljivali kompilacije, razilazili se, okupljali pa snimali nove materijale, a danas su čest gost na domaćem terenu.


Nastavite čitati

Pula
 

POČINJE VRUĆA POLITIČKA JESEN U srijedu prva sjednica pulskog Gradskog vijeća nakon ljetne stanke

Na sjednici će doći do formaliziranja onog o čemu smo prvi izvijestili, a to je da će redove Možemo! napustiti Miha Paus, kojeg će zamijeniti kolega Davor Vuković. Paus je imao tu sreću ili nesreću da samo njega od četvoro vijećnika/vijećnica kluba Možemo! zahvati "određena rotacija", a na dnevnom redu je i polugodišnje izvršenje proračuna kao i izvještaj o radu gradonačelnika

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.