Kultura

poznata imena u trci

Za ravnatelja Pula Film Festivala prijavilo se petero kandidata, tko je otpao?

Pozivamo se na neslužbeni pouzdani izvor jer nam je predsjednik Upravnog vijeća PFF-a Nikola Milat, inače voditelj Radija Medulin, uskratio imena kandidata sve do, kako je rekao, izbora ravnatelja!?


 
3 min
Zoran Angeleski
Foto: PFF

Pozivamo se na neslužbeni pouzdani izvor jer nam je predsjednik Upravnog vijeća PFF-a Nikola Milat, inače voditelj Radija Medulin, uskratio imena kandidata sve do, kako je rekao, izbora ravnatelja!?

Na natječaj za mjesto ravnatelja Javne ustanove Pula Film Festival kandidaturu je podnijelo petero ljudi, a jedna je kandidatura odbačena zbog nepotpunosti, saznajemo od pouzdanog izvora nakon upravo završenog trosatnog sastanka Upravnog vijeća PFF-a, koje čine Nikola Milat (predsjednik), Doris Pajković, Jasna Smojver-Kompas, Nataša Ilić Agatić i zaposlenik PFF-a Sergej Turčinov.

Pozivamo se na neslužbeni pouzdani izvor jer nam je predsjednik Upravnog vijeća PFF-a Nikola Milat, inače voditelj Radija Medulin, uskratio imena kandidata sve do, kako je rekao, izbora ravnatelja!?

Na pitanje ne sudjeluje li cijela javnost u javnom natječaju jedne javne gradske ustanove, pa time i u širokoj raspravi o prijavljenim imenima za njenog ravnatelja, nije odgovorio ništa, ostavši pri svom raritetnom shvaćanju komuniciranja s javnošću kada su u pitanju javne ustanove, k tome kulturne manifestacije međunarodnog značaja.

Uz javnosti već poznate kandidatkinje za ravnatelja Pula Film Festivala Tanju Miličić i Paolu Orlić, na natječaj za čelnu funkciju ove javne ustanove javili su se još akademski snimatelj Goran Legović, magistar kulture i turizma Marino Jurcan Maja Bizjak, bivša predsjednica uprave Medulinske rivijere i bivša urednica Radija Medulin, no njoj je odbačena kandidatura, navodno zbog nepotpune dokumentacije.

Puljanin Goran Legović, akademski snimatelj, kamerom se bavi već 22 godine. Istaknutog dokumentarističkog autorskog senzibiliteta i opusa, snimatelj je u dokumentarcima 'Berge Istra', 'Tusta', 'Novo, novo vrijeme', 'Glasnije od oružja', 'Treći'), ali i u serijama 'Horvatovi', 'Zabranjena ljubav', kratkim filmovima za produkciju 'Direkt'.

Goran Legović

Marino Jurcan, magistar kulture i turizma, diplomirao je na temu "Kulturne politike grada Pule". Stjecatelj je europske diplome iz kulturnog menadžmenta te dugogodišnji akter pulske nezavisne scene, voditelj dugovječnog festivala Metamedij, kao i istoimene udruge za razvoj audio-vizualne umjetnosti.

Marino Jurcan

Tanja Miličić skoro 20 godina radi u Pula Film Festivalu. Bila je članica tročlanog umjetničkog vodstva Pula Film Festivala od 2014. do 2016. godine; producentica festivala u više navrata, koordinatorica programa PFF-a te 13 godina voditeljica Kina Valli.

Ona smatra da je JU Pula Film Festival stabilna i posložena Ustanova kojoj ne trebaju novi čudesni projekti i ideje, već se postojeće trebaju osvježiti, unaprijediti i reorganizirati.

- Smatram da sam dobar kandidat za poziciju ravnateljice Ustanove jer iznimno dobro poznajem svaki njen segment i sudjelovala sam u njenom razvoju i rastu od samih početaka. Dokazala sam se kao dobar rukovoditelj na poslovima voditeljice Kina i producentice Festivala, imam odličan odnos s kolegama te sam vrlo dobro upoznata s kulturnom scenom grada, hrvatskim filmskim profesionalcima i ustanovama kao i sa svjetskom festivalskom scenom. Sve što sam u svojoj karijeri postigla, isključivo je produkt mog predanog rada i odgovornosti. Mislim da je došao trenutak da na čelo Ustanove koja u nazivu nosi riječ „film“ konačno dođe osoba koja uz organizacijske sposobnosti ima i filmsko obrazovanje, kaže Tanja Miličić.

Tanja Miličić (Foto: Goran Šebelić)

Za mjesto ravnateljice PFF-a kandidirala se, kako nam je prošlog  tjedna potvrdila, filmska producentica, povjesničarka umjetnosti i kustosica Paola Orlić.

Paola Orlić- (Foto: Srećko Niketić/Pixsell)

Paola Orlić nam je kazala da vjeruje da ima znanja i sposobnosti da sva svoja profesionalna iskustva i dobre prakse stečene pri angažmanima na organizacijama, ne samo, kako je rekla, jedinog domaćeg 'Oscar qualifying' filmskog festivala - zagrebačkog Animafesta, već i mnogih drugih domaćih filmskih festivala i istaknutih umjetničkih manifestacija koje je u posljednjih 15-ak godina potpisivala kao glavna organizatorica, producentica, autorica, kustosica i urednica, uz široku mrežu brojnih internacionalnih i domaćih profesionalnih kontakata, može kvalitetno utilizirati u pravcu optimiziranja rada javne ustanove "Pula Film Festival".

Do raspisivanja natječaja došlo je nakon što se dosadašnja ravnateljica Gordana Restović, nakon dva uzastopna četverogodišnja mandata, odlučila povući.


Nastavite čitati

Pula
 

Predavanje Neale Ambrosi-Randić "Tko su inteligentni ljudi?"

Inteligencija je jedno od najstarijih i najdulje proučavanih područja psihologije. Što nam danas psihologija o tome može reći? Kako je moguće prepoznati inteligentne ljude i zašto je to uopće potrebno? Trebaju li nam uvijek testovi inteligencije ili postoje neke druge osobine i ponašanja po kojima je moguće prepoznati inteligentnu osobu? Jesu li danas ljudi inteligentniji od prethodnih generacija ili nisu? Je li u našim životima inteligencija ključ uspjeha i sreće ili možda samo precijenjena osobina koju smo krivo shvatili?

Pula
 

Novi stanovi iznad Tivolija u ovoj fazi prodaju se za 3.000 eura

Pulska posla! Cijeli projekt započeo je 2018. kada je Pero Plavšić preuzeo NK Veli Vrh i najavio velike uspjehe kluba te gradnju modernog sportskog centra. Uspjesi su izostali, prošle godine Plavišić je napustio klub, sportski centar pretvorio se u stambenu zgradu čiju je katnost i veličinu koncem svog gradonačelničkog mandata značajno popravio Boris Miletić, inače Plavšićev prijatelj

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.