Kultura

NAJSTARIJA MUZEJSKA USTANOVA ISTRE

Zavičajni muzej Poreštine ove godine ima preko 3 milijuna kuna investicija

Tijekom ove godine planiran je nastavak sanacije međukatnih konstrukcija bočnih prostorija te otvaranje i prezentacija arheološkog nalazišta u prizemlju. Najveći iznos rezerviran je za uređenje vanjske ovojnice zgrade odnosno uređenje fasade, čime će ova barokna palača napokon zasjati u punom sjaju, javljaju iz Grada Poreča


 
1 min
Istra24
Foto: Istrapedia

Tijekom ove godine planiran je nastavak sanacije međukatnih konstrukcija bočnih prostorija te otvaranje i prezentacija arheološkog nalazišta u prizemlju. Najveći iznos rezerviran je za uređenje vanjske ovojnice zgrade odnosno uređenje fasade, čime će ova barokna palača napokon zasjati u punom sjaju, javljaju iz Grada Poreča

U Zavičajnom muzeju Poreštine, najstarijoj muzejskoj ustanovi u Istri, početkom ove godine nastavljeni su radovi na konzervaciji i sanaciji muzejskog kompleksa zgrada. 

U tekućoj godini porečki muzej raspolaže s više od 3 milijuna kuna za kapitalne investicije, koje su, uz većinski udio Grada Poreča, osigurali Ministarstvo kulture i medija u iznosu od 200.000,00 kuna i talijanska Regija Veneto kroz međunarodnu pomoć u iznosu od 16.000 eura. 

Foto: Grad Poreč
U posljednjih nekoliko godina u obnovu Palače Sinčić uloženo je više milijuna kuna, čime su u potpunosti sanirani krovište i međukatne konstrukcije u potkrovlju, dok je u prizemlju provedena konsolidacija temelja te riješeno pitanje kapilarne vlage.

Tijekom ove godine planiran je nastavak sanacije međukatnih konstrukcija bočnih prostorija te otvaranje i prezentacija arheološkog nalazišta u prizemlju. Najveći iznos rezerviran je za uređenje vanjske ovojnice zgrade odnosno uređenje fasade, čime će ova barokna palača napokon zasjati u punom sjaju. 

Obnova Zavičajnog muzeja Poreštine jedan je od glavnih projekata kulturne politike Grada Poreča, a osim konzervacije i sanacije zgrade uključuje i izradu novog stalnog muzejskog postava, čime će Poreč dobiti vrhunsku kulturnu i turističku atrakciju.


Nastavite čitati

Istra
 

Krasna zemljo, obiteljski urbanizirana. A Cosulich Patrizia dobila konkurenciju u... "Porečanki"

U kontroverznoj zgradi Porečanka u Puli, gdje je u kratkom roku došlo do dva pokušaja deložacije, događali su se mutni poslovi s parking mjestima, cijenama i načinima najma, a bilo je i prostitucije * Pisali smo danas i o overturizmu, plaćama u pulskoj cementari, problemima u Kolodvorskoj ulici i cesti kroz Majmajolu * Sutra nastavljamo analizu USKOK-ove optužnice u slučaju Dorina. Vrlo je zanimljiv dio u kojem se opisuju kaznena djela nekad moćnog županijskog voditelja Seada Ibrahimovića. Donosimo i objašnjenje Grada Buja vezano za obiteljske urbanizacije

Istra
 

Šimun Matišić Quartet u srijedu nastupa u Rovinju na 20. BaRoMusu

Uz Šimuna Matišića višestruko nagrađivanog mladog glazbenika bogate i zanimljive karijere, koji predvodi kvartet, u sastavu sviraju Krunoslav Levačić (udaraljke), Dani Bošnjak (flauta) i Zvonimir Šestak (kontrabas), a riječ je o velikim umjetničkim individuama i osebujnim glazbenim ličnostima, ponajboljim instrumentalistima u regiji

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.