Kultura

NAJSTARIJA MUZEJSKA USTANOVA ISTRE

Zavičajni muzej Poreštine ove godine ima preko 3 milijuna kuna investicija

Tijekom ove godine planiran je nastavak sanacije međukatnih konstrukcija bočnih prostorija te otvaranje i prezentacija arheološkog nalazišta u prizemlju. Najveći iznos rezerviran je za uređenje vanjske ovojnice zgrade odnosno uređenje fasade, čime će ova barokna palača napokon zasjati u punom sjaju, javljaju iz Grada Poreča


 
1 min
Istra24
Foto: Istrapedia

Tijekom ove godine planiran je nastavak sanacije međukatnih konstrukcija bočnih prostorija te otvaranje i prezentacija arheološkog nalazišta u prizemlju. Najveći iznos rezerviran je za uređenje vanjske ovojnice zgrade odnosno uređenje fasade, čime će ova barokna palača napokon zasjati u punom sjaju, javljaju iz Grada Poreča

U Zavičajnom muzeju Poreštine, najstarijoj muzejskoj ustanovi u Istri, početkom ove godine nastavljeni su radovi na konzervaciji i sanaciji muzejskog kompleksa zgrada. 

U tekućoj godini porečki muzej raspolaže s više od 3 milijuna kuna za kapitalne investicije, koje su, uz većinski udio Grada Poreča, osigurali Ministarstvo kulture i medija u iznosu od 200.000,00 kuna i talijanska Regija Veneto kroz međunarodnu pomoć u iznosu od 16.000 eura. 

Foto: Grad Poreč
U posljednjih nekoliko godina u obnovu Palače Sinčić uloženo je više milijuna kuna, čime su u potpunosti sanirani krovište i međukatne konstrukcije u potkrovlju, dok je u prizemlju provedena konsolidacija temelja te riješeno pitanje kapilarne vlage.

Tijekom ove godine planiran je nastavak sanacije međukatnih konstrukcija bočnih prostorija te otvaranje i prezentacija arheološkog nalazišta u prizemlju. Najveći iznos rezerviran je za uređenje vanjske ovojnice zgrade odnosno uređenje fasade, čime će ova barokna palača napokon zasjati u punom sjaju. 

Obnova Zavičajnog muzeja Poreštine jedan je od glavnih projekata kulturne politike Grada Poreča, a osim konzervacije i sanacije zgrade uključuje i izradu novog stalnog muzejskog postava, čime će Poreč dobiti vrhunsku kulturnu i turističku atrakciju.


Nastavite čitati

Istra
 

U SEDAM MJESECI DRUGI SLUČAJ VRŠNJAČKOG NASILJA U MEDULINSKOJ ŠKOLI Inspekcija utvrdila propuste nakon slučaja nasilja u veljači, DORH provodi izvide

Svi podaci o zatečenom činjeničnom stanju dostavljeni su Općinskom državnom odvjetništvu u Puli, koje nam je u povodu našeg upita odgovorilo da se provode izvidi radi utvrđivanja možebitnog postojanja kaznenih dijela, glasi odgovor inspekcije Ministarstva znanosti vezano uz slučaj vršnjačkog nasilja u medulinskoj školi prije sedam mjeseci

Istra
 

REZULTATI POPISA Talijana ima 30 posto manje; ako je matematika društveno relevantna, hoće li se jednakim postotkom smanjiti manjinska prava?

Društveni problemi su daleko dublji, plitkost politike njima se ne bavi. Brojke su daleko bitnije, recimo, Plenkoviću i njegovoj vladi koja egzistira zahvaljujući manjinama, odnosno glasu manjinskih zastupnika kojima su brojke jednako značajne. S obzirom na dugovječnost zastupničkog staža Furio Radin je u nekoliko navrata postao bitan faktor hrvatske politike. Smiješno, ali istinito: većina preživljava na grbači manjina, to je vlada Hrvata, Talijana, Srba, Roma, Bošnjaka itd. itd…

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.