Politika i društvo

Aki je volio pulu i pula njega

Akijev kum Boran Angelovski: Zajedno s djecom iz Down sindrom centra trebali smo na koncert u Pazin, sve je već bilo dogovoreno...

Šokiran sam viješću. Kada su mi javili gotovo da nisam mogao vjerovati. Znam da je sutra trebao ići za Skopje, kazao nam je Bruno Langer dodajući da se Akijevom smrću nastavlja crni niz smrti velikana


 
1 min
Borka Petrović
Boran Angelovski i Aki Rahimovski na proslavi nove godine u Poreču

Šokiran sam viješću. Kada su mi javili gotovo da nisam mogao vjerovati. Znam da je sutra trebao ići za Skopje, kazao nam je Bruno Langer dodajući da se Akijevom smrću nastavlja crni niz smrti velikana

- Šokiran sam viješću. Kada su mi javili gotovo da nisam mogao vjerovati. Znam da je sutra trebao ići za Skopje, kazao nam je Bruno Langer dodajući da se Akijevom smrću nastavlja crni niz smrti velikana.

Uz riječi kako je Aki Rahimovski bio veliki čovjek, uvijek spreman pomoći, naglasio je  da je on, osim njegovog osobnog prijatelja iz rokerske mladosti, bio i veliki prijatelj Pule.

- Đoserovi memorijali ne bi bili opstali da nije bilo njega. On je bio taj koji je stalno zivkao i dovodio glazbenike, kazao nam je potreseni Langer.

Počasni građanin Pule

Šokiran je bio i njegov prijatelj i vjenčani kum Boran Angelovski koji ga je 2017. godine bio predložio za nagradu Počasnog građanina Pule i koji nam je jučer kazao da mu je iznimno drago što je ta odluka prihvaćena.

Aki i Boran u kavani Jadran

- Ne znam što reći nego da je on bio duša od čovjeka i veliki humanitarac. Jako sam bio vezan uz njega. Kada je Đoser umro bio mi je jako veliki prijatelj, on je i moj vjenčani kum, i na to sam jako ponosan, kazao nam je Boran.

I on je istaknuo da je upravo Aki imao jednu od ključnih uloga u održavanju humanitarnih Đoserovih memorijala te podsjetio kako je time pomagao Ligu protiv raka.

Ambasador Down sindrom centra Pula

- Bio je i ambasador Down sindrom centra Pula, djeca su ga jako voljela. Često smo odlazili na njegove koncerte, pa smo se tako za koji dan spremali otići u Pazin. Sve je već bilo dogovoreno, ispričao nam je Boran kroz suze dodajući da su nakon Pazina bili ugovoreni i koncerti u Zagrebu, Splitu..

Od Akija se na svom službenom Facebooku oprostio i Grad Pula.

- Danas nas je napustio veliki umjetnik, glazbenik i frontmen Parnog Valjka Aki Rahimovski. Aki je bio počasni građanin Pule i ovim putem zahvaljujemo na glazbi koju nam je ostavio i velikom humanitarnom srcu, napisali su u svom postu.

S djecom Down sindrom centra Pula

Aki je sa svojim bendom Parni valjak za 2022. godinu najavio veliku turneju u čak deset hrvatskih gradova i četvrti koncert u zagrebačkoj Areni.


FOTO: Privatna arhiva Boran Angelovski

Nastavite čitati

Pula
 

KLABOT: Godina ulaska u Schengen donijela nove izazove

Načelnik je ustvrdio kako su još jednom pokazali domaćim i stranim gostima da je Istra, koju je ove godine posjetilio više od četiri milijuna gostiju, sigurno mjesto za odmor. "Velika je to brojka koja je pred policiju postavila brojne sigurnosne izazove, no uspješno smo se ulovili u koštac sa svim zadaćama te smo našim gostima omogućili mirno ljetovanje", poručio je

Pula
 

IZNENADILI NOVINARE Na presici Jadranka Đokić i Ugo Korani odigrali dio predstave - preksutra premijera na Maloj sceni INK-a

Jadranka Đokić: "Tekst me je dirnuo" * Ugo Korani: "Mogu iskazati samo veliko zadovoljstvo i veliki blagoslov što sam ovdje s ovo dvoje prekrasnih ljudi i što u ovom prostoru imamo idealne uvjete za naš umjetnički rast" * Jona Fossea, suvremenog klasika i najvećeg norveškog dramatičara nakon Ibsena, Karl Ove Knausgård smatra najvažnijim europskim piscem

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.