Politika i društvo

Veleposlanik Austrije u posjetu Istri

Austrijske tvrtke u Hrvatskoj zapošljavaju 35 tisuća ljudi

U Poreču se nalazi gospodarska misija iz Austrije, u sastavu predstavnika 17 tvrtki koje sudjeluju na Promohotelu i vode poslovne razgovore s istarskim hotelijerima, naglasio je austrijski veleposlanik


 
2 min
Istra24

U Poreču se nalazi gospodarska misija iz Austrije, u sastavu predstavnika 17 tvrtki koje sudjeluju na Promohotelu i vode poslovne razgovore s istarskim hotelijerima, naglasio je austrijski veleposlanik

Istarski župan Boris Miletić upriličio je danas u sjedištu Istarske županije, u Puli, prijem za veleposlanika Austrije u Republici Hrvatskoj Nj.E. Josefa MarcusaWuketicha, koji je na tu dužnost stupio u kolovozu 2019. godine.

Uvodno je župan Miletić govorio o Istarskoj županiji, posebice u kontekstu austro-ugarskog nasljeđa, koje je najvidljivije u Puli, nekadašnjoj središnjoj luci ratne mornarice Austro-Ugarske monarhije.

- Izgradnjom Arsenala, dotadašnje malobrojno stanovništvo Pule u niti sto godina naraslo je na gotovo 70 tisuća, te je zabilježen značajan rast i razvoj grada. Brojni su austrijski turisti, dodao je župan, koji dolaze na odmor upravo u Istru, ali je Austrija i popularno odredište za Istrijane i to ne samo u sezoni skijanja, već tijekom cijele godine.

- Iako je turizam značajna grana istarskog gospodarstva, u strukturi BDP-a na prvom mjestu je prerađivačka industrija, a svjedočimo i sve snažnije razvoju IT sektora. Ponosni smo i na naše poljoprivredne proizvode, naša vina i maslinovo ulje, te suhomesnate proizvode. Naša je razvojna filozofija da smo premali da bi se zadovoljili prosječnošću i zato težimo vrhunskoj kvaliteti, kazao je župan.

Veleposlanik se osvrnuo na činjenicu da je Austrija 2. najveći investitor u Republici Hrvatskoj, a austrijske tvrtke u našoj državi zapošljavaju 35 tisuća ljudi. Kako je dodao, trenutno se u Poreču nalazi gospodarska misija iz Austrije, u sastavu predstavnika 17 tvrtki koje sudjeluju na Promohotelu i vode poslovne razgovore s istarskim hotelijerima. 

Što se kulture tiče, veleposlanik je rekao da je Austrija redovito prisutna na Sajmu knjige u Istri, očekuje se i suradnja s Pula Film Festivalom, dok će na Mediteranskom kiparskom simpoziju u Dubrovi ove godine sudjelovati i austrijski umjetnici. 


Nastavite čitati

Istra
 

U Vinkuran dolaze Dire Straits Legacy i senzacija Supertalenta - Esteriore Brothers!

Dire Straits se smatra jednim od najprodavanijih bendova svih vremena, s prodanih 120 milijuna albuma diljem svijeta. Na globalnoj su glazbenoj sceni žarili i palili od 1977. do 1995., a njihovi su bezvremenski hitovi vraćeni na pozornice zahvaljujući tribute bendu Dire Straits Legacy, kojeg čine četvorica nekadašnjih članova benda: Alan Clark, Phil Palmer, Danny Cummings i Mel Collins

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.