Politika i društvo

devet tisuća kuna godišnje

Bauk predložio ukidanje naknade za odvojeni život

Bauk je rekao da naknadu za odvojeni život ne prima već 10 godina, a Grbin se, prema vlastitim riječima, prije mjesec dana odrekao te naknade kako bi dijete mogao upisati u vrtić u Zagrebu


 
1 min
HINA

Bauk je rekao da naknadu za odvojeni život ne prima već 10 godina, a Grbin se, prema vlastitim riječima, prije mjesec dana odrekao te naknade kako bi dijete mogao upisati u vrtić u Zagrebu

Zastupnik Arsen Bauk (SDP) predložio je u četvrtak da se saborskim zastupnicima već od 1. ožujka ukine pravo na naknadu za odvojeni život koja mjesečno iznosi tisuću kuna.

Bauk, koji je proteklih dana došao u fokus javnosti nakon pisanja medija da je sa Peđom Grbinom (SDP), rekorder po broju povlastica koje koristi i da uzima naknadu za odvojeni život iako sa obitelji živi u Zagrebu, svoj je prijedlog uputio u proceduru, adresirao ga je na saborski Odbor za izbor i imenovanja, kojim predsjeda Nada Murganić (HDZ), a koji odlučuje o zastupničkim pravima.

Bauk je rekao da naknadu za odvojeni život ne prima već deset godina, a Grbin se, prema vlastitim riječima, prije mjesec dana odrekao te naknade kako bi dijete mogao upisati u vrtić u Zagrebu.

Prema saborskim podacima, lani je naknadu za odvojeni život dobivalo 85 od 151 zastupnika, a na ime te naknade iz državnog im je proračuna isplaćeno oko 710 tisuća kuna.

Naknada za odvojeni život isplaćuje se za mjesece u kojima Sabor zasjeda, njih devet, što znači da zastupnik koji ima pravo na nju godišnje dobije devet tisuća kuna.


FOTO: HINA/ Admir BULJUBAŠIĆ/ abu

Nastavite čitati

Grbin: Most je zadnji s kojima bismo razgovarali o pravima manjina

Na optužbu Mosta da je SDP držao leđa HDZ-u u ovom slučaju, Grbin je poručio da s Mostom mogu zajednički nastupati i razgovarati o borbi protiv korupcije, lopovskoj HDZ-ovoj vladavini, ali ne i o položaju nacionalnih manjina, istospolnih zajednica i žena. Oni su zadnji koje bismo na tim temama pitali za savjet, istaknuo je predsjednik SDP-a

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.