Politika i društvo

istarska demokracija jednoglasja

BEZ POTRESA U TARU: IDS-ova većina stopostotno podržala Nivia Stojnića

O inspekcijskom nalazu oko nezakonitog nasipavanja obale koje će općinu koštati stotine tisuća kuna na sjednici nije bilo ni riječi. Tar Vabriga je, naime, jedna od najbogatijih istarskih općina


 
1 min
Dražen Majić ⒸFOTO: Manuel Angelini

O inspekcijskom nalazu oko nezakonitog nasipavanja obale koje će općinu koštati stotine tisuća kuna na sjednici nije bilo ni riječi. Tar Vabriga je, naime, jedna od najbogatijih istarskih općina

Šest vijećnika i vijećnica IDS-a uz podršku kolege iz HDZ jednoglasno su podržali sve odluke tarskog načelnika Nivia Stojnića. Svaka točka ekspresno je elaborirana, kod nijedne nije bilo rasprave i sve su izglasana sa 7:0. Takvo jednoglasje je posljedica izostanka dvojice oporbenih zastupnika koji se na vijeću nisu pojavili zbog bolesti, odnosno službenog puta. IDS-ovci se nisu ni osvrnuli na kritike stranačkog predsjednika Dalibora Pausa koji je jučer za naš portal izjavio da bi on općinu vodio "puno drukčije". Svaka čast Pausu, ali zna se tko je gazda Tara i Vabrige.

Na vijećničkim pitanjima tek je vijećnik HDZ-a Ilija Baljak Stojniću na volej servirao pitanje asfaltiranja ceste prema Lanterni. Stojnić je to spremno prihvatio i rutinski poentirao najavom da će se ta cesta do sljedeće sezone maksimalno srediti.

O inspekcijskom nalazu oko nezakonitog nasipavanja obale koje će općinu koštati stotine tisuća kuna na sjednici nije bilo ni riječi. Tar Vabriga je, naime, jedna od najbogatijih istarskih općina.

Stotinu tisuća kuna općina je platila i Urbanistički plan uređenja Barbići iako taj trošak, čak i u Taru, uobičajeno plaća investitor. IDS-ova većina je bez rasprave prihvatila UPU Barbići iako je bilo logično da općina najprije usvoji plan, pa onda proda zemlju za duplo više novaca. Ovako su brutalno profitirali kontroverzni investitori iz Poreča, Zagreba i Sjeverne Makedonije. i vjerojatno netko iz Općine tko ima političku moć sve to sprovesti.

Slično je bilo i s prodajom atraktivne općinske čestice na velikom raskrižju u Vabrigi koje je također završilo kod krajnje upitnog investitora. Kao i u slučaju Barbića, i ovdje je bilo jasno da je natječaj dirigiran, ali IDS-u i HDZ-u to nije smetalo. Štoviše. Ponovno 7:0.

Maksimalnu idilu jednoglasja u kraljevstvu Nivia Stojnića prekinula je kiša. Sve je bilo savršeno dok odjednom u samoj vijećnici nije počelo curiti. Srećom, našle su se odmah spretne pročelnice i tajnice. Donesoše žene kante pa je do konca sjednice kiša padala u nih.

Nivio se nije ni osvrnuo.


Nastavite čitati

Istra
 

SPOMEN DOM NA RUŠNJAKU Zašto je od gradnje 1978. godine do danas neriješen imovinsko-pravni status?

"Do mene su sredinom 70-ih došli ljudi iz grada i rekli da bi na ovoj lokaciji trebalo izgraditi spomen dom, a da će se to meni nadoknaditi novčano ili zamjenom za drugu zemlju" rekao je vlasnik čestice Vladimir Radić. Kasnije se ispostavilo da novaca za otkup zemlje u gradskom proračunu nema, a ni zamjena se nije realizirala. I tako je to išlo do kraja 80-ih godina kada je Jugoslavija prestala postojati. Danas, nakon skoro pola stoljeća, stanje je i dalje nepromijenjeno

Istra
 

Uspostavljena je i svečano otvorena poduzetnička zona Barban – Krvavci III

Ovaj je zahvat temelj je razvoja malog i srednjeg poduzetništva koji već sada donosi nova radna mjesta * Projekt je obuhvatio izgradnju odgovarajuće komunalne infrastrukture unutar zone, odnosno izvedbu prometnih površina i nogostupa, vodovodne mreže i oborinske odvodnje te javne rasvjete i DTK mreže * Ukupna mu je vrijednost je 8.211.779,86 kuna, dok je od toga bespovratnih EU sredstava 85% odnosno 6.980.012,88 kuna

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.