republika - dugi
Politika i društvo

POTPREDSJEDNIK VLADE U SV. PETRU U ŠUMI

Butković nazvao Milanovića "drugom", zauzeo se za Uljanik

Nama je brodogradnja bitna, kako u Rijeci tako i u Puli. Vi znate da je u Rijeci prije nekoliko tjedana bilo porinuće broda, 3.maj proizvodi nove brodove. Očekujemo da se dovrše i ovi brodovi u Uljaniku. Iz toga razloga smo i dali ovu, neću reći pomoć, nego to je bila posudba Uljaniku, da uz državna jamstva završi ova dva broda, rekao je Butković


 
3 min
Maja Jokanović Zoran Angeleski ⒸFOTO: Manuel Angelini
Oleg Butković

Nama je brodogradnja bitna, kako u Rijeci tako i u Puli. Vi znate da je u Rijeci prije nekoliko tjedana bilo porinuće broda, 3.maj proizvodi nove brodove. Očekujemo da se dovrše i ovi brodovi u Uljaniku. Iz toga razloga smo i dali ovu, neću reći pomoć, nego to je bila posudba Uljaniku, da uz državna jamstva završi ova dva broda, rekao je Butković

Oslovivši ga uvredljivo "drugom", potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, u Sv. Petru u Šumi osvrnuo se na današnju top vijest o kandidaturi predsjednika države Zorana Milanovića na predstojećim parlamentarnim izborima.

Novinarima je uoči otvaranja sajma kobasica "S klobasicom u EU 2024." izjavio: "Iznenadilo me kada sam vidio tu vijest. Još me više me iznenadilo da je on ostao predsjednik države. Pazite, predsjednik države ide na izbore da bi postao premijer. To je jedna čudna situacija. Vidjet ćemo."

Na upit može li ova situacija poljuljati stav HDZ-a da im je pobjeda na izborima osigurana, Butković je rekao da se oni Milanovićeve kandidature ne plaše niti će ona išta promijeniti.

- Uvijek je isto, s obzirom na činjenicu da osam godina vodimo Hrvatsku i imamo odgovornost za Hrvatsku. U tih osam godina su zaista napravljena velika postignuća. To stalno govorimo, a sad će kampanja biti prilika da ih sve ponovimo, i ovdje u Istri od svih velikih infrastrukturnih projekata. Drugo, Hrvatska je danas uspješnija zemlja nego što je to bila 2016. godine. Pogledajte danas gospodarstvo Hrvatske, BDP per capita, pogledajmo prosječnu plaću, pogledajmo minimalne plaće koje su bile tada i koje su danas, usprkos svim izazovima koje smo imali, od korone i energentske krize, rekao je Butković.

Liste HDZ-a još uvijek nisu formirane, dodao je, već će biti poznate iza utorka kada je posljednji rok da županijski odbori pošalju kandidature prema Zagrebu.

Na upit hoće li na listama biti žena, Butkovoćev je odgovor bio: „Bit će žena i dobrih ljudi.“

Na brojne pak komentare da je nedavno državno preuzimanje većinskog udjela pulskog Uljanika bio predizborni potez, ministar je rekao da je to bio nastavak višegodišnje politike Vlade, i prilika koja je dala šansu Uljaniku i 3. maju da se restrukturiraju i ponovno budu uspješni.

- Nama je brodogradnja bitna, kako u Rijeci tako i u Puli. Vi znate da je u Rijeci prije nekoliko tjedana bilo porinuće broda, 3.maj proizvodi nove brodove. Očekujemo da se dovrše i ovi brodovi u Uljaniku. Iz toga razloga smo i dali ovu, neću reći pomoć, nego to je bila posudba Uljaniku, da uz državna jamstva završi ova dva broda. Dali smo im posla. Naravno, paralelno s time oni će morati gledati u budućnost. Nije ova odluka rješenje da će Uljanik dugo moći funkcionirati. Doći će opet u probleme ako ne bude ugovarao nove brodove, rekao je Butković, naglasivši da u pitanju nije bio predizborni potez.

Stečeni većinski dio, dodao je, bio je u stečaju, ali se nada da će radnici dobiti dio svojih potraživanja. O smjeni Uprave za sada nema riječi jer se tek čekaju rezultati revizije i financijski pokazatelji.

-  Bitna je poruka Puli, bitna je poruka Rijeci, da želimo nastavak Uljanika i 3. maja. To smo radili svo vrijeme, to nastavljamo i dalje, rekao je Butković.


Nastavite čitati

Istra
 

NE BJEŽE SVI NA MORE Ugostitelj Matija Peršić u Žminju stvorio više od 20 radnih mjesta. "Nudimo samo najbolje od Istre"

Centar svita, Žminjska, Terra Magica, Motovunska šuma...sve su to autorske pizze ugostiteljskog objekta "To je To", na kojima se nalaze samo birani proizvodi lokalnih proizvođača. Je li iz Svetvinčenta bolje doći u središte Istre nego na obalu, mladi ugostitelj nije dvojio - središte Istre, veli, tek se budi i raste pa je Žminj idealan za posao. U ovom trenutku već zapošljava troje stranaca i očekuje četvrtog pizzaiola

Istra
 

UMAG: Istria Gran Fondo i Umag RUN okupili više od 2000 biciklista i trkača - evo imena pobjednika

U jakoj međunarodnoj konkurenciji na 112 km dugoj stazi Gran Fondo prvi su do cilja stigli Laura Šimenc iz Slovenije i Francesco Zandri iz Italije, dok su na 87 km dugoj stazi 'Medio Fondo' najbrži bili Belgijanka Marijke De Smedt i Slovenac Patrik Mikac *  Najbrži u današnjem polumaratonu Umag Run bili su u ženskoj konkurenciji Ana Štefulj, a u muškoj Jan Križ. Utrku na 10,5 km u ženskoj je konkurenciji osvojila Nina Malina, dok je u muškoj pobjedu odnio Matej Šturm. Najbolji u utrci na 5 km bili su Maruša Cijan Brkič i Fran Galovic

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.