Politika i društvo

NAKON PISANJA TELEGRAMA

Ćorić: Ni na koji način nisam pogodovao investitorima vjetroparka

Prema pisanju portala Telegram, bivši Ćorićev pomoćnik, Domagoj Validžić, kojeg Uskok sa ostalim suosumnjičenicima sumnjiči za pogodovanje investitorima u vjetropark, tvrdi da je to od njega tražio ministar Ćorić te da je ministarstvo, koje je tada vodio Ćorić, izdalo pozitivno mišljenje za vjetropark, iako, prema sumnjama Uskoka, investitori nisu zadovoljili sve uvjete.


 
3 min
HINA
Foto: Hina

Prema pisanju portala Telegram, bivši Ćorićev pomoćnik, Domagoj Validžić, kojeg Uskok sa ostalim suosumnjičenicima sumnjiči za pogodovanje investitorima u vjetropark, tvrdi da je to od njega tražio ministar Ćorić te da je ministarstvo, koje je tada vodio Ćorić, izdalo pozitivno mišljenje za vjetropark, iako, prema sumnjama Uskoka, investitori nisu zadovoljili sve uvjete.

Ministar gospodarstva Tomislav Ćorić izjavio je da 2019. godine kao ministar zaštite okoliša i energetike ni na koji način nije pogodovao investitorima vjetroparka Krš-Pađene koje istražuje Uskok, a za što ga je, prema pisanju medija, optužio njegov bivši pomoćnik Domagoj Validžić.

''Predmet Krš-Pađene naslijedio sam 2017. godine kada sam preuzeo dužnost ministra zaštite okoliša i energetike i taj predmet smo u ministarstvu, nakon višekratnih konzultacija s Državnim odvjetništvom, riješili 2017. godine", rekao je u utorak Ćorić.

Dodao je da su rješenje Ministarstva zaštite okoliša i održivog razvoja potvrdili Upravni sud i Visoki upravni sud. "Što se tiče tog predmeta to rješenje je bilo i posljednje koje je Ministarstvo zaštite okoliša i energetike izdalo, a da je imalo pravne učinke'', kazao je također Ćorić.

Ministar je istaknuo da na mišljenje, koje je Ministarstvo zaštite okoliša i energetike izdalo u listopadu 2019. ni na koji način nije utjecao.

Ćorić: Bit ću na raspolaganju tijelima RH u bilo kojem trenutku

''U kontekstu predmeta Krš-Pađene bio sam i bit ću na raspolaganju tijelima RH u bilo kojem trenutku i odgovoriti na sva ona pitanja na koja trebam odgovoriti ako za to bude potrebe. S obzirom na to da je predmet Krš-Pađene u fazi istrage, na potencijalne objave, iskaze ili eventualne obrambene strategije nemam namjere niti smijem dalje govoriti'', naglasio je.

Prema pisanju portala Telegram, Validžić, kojeg Uskok zajedno s ostalim suosumnjičenicima sumnjiči za pogodovanje investitorima u vjetropark, tvrdi da je to od njega tražio ministar Ćorić te da je ministarstvo, koje je tada vodio Ćorić, izdalo pozitivno mišljenje za vjetropark, iako, prema sumnjama Uskoka, investitori nisu zadovoljili sve uvjete.

Mediji preciziraju da je Validžić ispričao Uskokovim istražiteljima kako ga je Ćorić pozvao u svoj ured i tražio od njega da udovolji zahtjevima investitora.

Uz to, Ćorića je, prema pisanju medija, zanimalo tko se u ministarstvu bavi dokumentom koji je trebalo izraditi za investitore, a na Validžićev odgovor da se s dokumentacijom bavi šef Uprave za energetiku Zoran Pačandi, Ćorić mu je poručio da Pačandija ''malo oslobodi poslova kako bi požurio s tim rješenjem'' i da ''odgovor ministarstva u konačnici bude u pozitivnom kontekstu za investitore''.

Mediji ističu da je Ćorić zatražio od Validžića da mu prije slanja pošalje odgovor ministarstva putem elektroničke pošte i da je Validžić taj mail priložio istražiteljima. Također, mediji pišu da je Validžić potvrdio istražiteljima kako je od Ćorića dobio odgovor prema kojem ministarstvo može izdati rješenje, nakon čega je dopis investitorima poslan s potpisom državnog tajnika.


Nastavite čitati

Izgorjela dva, nagorjelo sedam automobila u Splitu

"Tamo je došlo do izbijanja požara u kojem su izgorjela dva osoba vozila. Prema prvim informacijama oštećeno je još sedam vozila. Mjesto događaja je osigurano  i obavit će  se očevid", kratko je rekla Sanja Nazlić iz splitske policije

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.