Politika i društvo

odgovorio na prozivke možemo!

Dalibor Paus: "IDS neće koalirati s HDZ-om niti sastavljati desnu Vladu"

Paus je prozvao platformu Možemo! da jasno kaže hoće li podržati lijevu vladu u kojoj je IDS


 
2 min
HINA ⒸFOTO: Manuel Angelini

Paus je prozvao platformu Možemo! da jasno kaže hoće li podržati lijevu vladu u kojoj je IDS

Predsjednik IDS-a Dalibor Paus u nedjelju je u Puli odgovorio na prozivke iz platforme Možemo! da se nisu izjasnili jesu li ili ne spremni na koaliciju s HDZ-om rekavši da IDS neće koalirati s HDZ-om niti sastavljati desnu vladu.

Dodao je i da je upravo IDS nebrojeno puta izjavio da u povijesti hrvatskog višestranačja nikad bez IDS-a nije bilo lijeve Vlade, i nikad s IDS-om nije bilo desne Vlade, a "tako će biti i nakon ovih izbora". 

"IDS neće koalirati s HDZ-om niti sastavljati desnu Vladu. To smo dokazali u ove 34 godine. S druge strane, stranka Možemo! odnosno pazinska gradonačelnica Suzana Jašić izjavila je da neće koalirati s IDS-om, odnosno, drugim riječima, da neće podržati lijevu Vladu", ustvrdio je Paus.

Pozvao je stoga platformu Možemo! da jasno kaže hoće li podržati lijevu vladu u kojoj je IDS.

"Kada ne možete potkrijepiti vlastitu vjerodostojnost rezultatima i politikama, pokušavate omalovažiti druge. Poručujem im da građani prepoznaju populističke i besadržajne stranke te da je taj nedostatak podrške građana stranci Možemo! pravi uzrok ovakvih napada", zaključio je predsjednik IDS-a Dalibor Paus.

Iz platforme Možemo! ranije u nedjelju su u Puli pozvali predsjednika IDS-a da se prije izbora javno izjasni hoće li ili ne IDS sa svojim zastupnicima poduprijeti Vladu Andreja Plenkovića, ako osvoji većinu jer je to "prevažno pitanje" u kampanji, ne samo prema biračima, nego i prema cjelokupnoj hrvatskoj javnosti" te da ako postoje šanse za to, neka javno obznani pod kojim uvjetima to čini, je li to mjesto u Ministarstvu turizma ili u nekom drugom ministarstvu.


Nastavite čitati

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.