Aktualna tema

SUPERIZBORNA 2024

Istra
 

NOVI ŠEF HSU-a Istre

ENCO CRNOBORI U UTRCI ZA SABOR: 'Sve opcije su nam prihvatljive. Nemamo problema ni s lijevima ni desnima'

Svojevremeno je bio glavni operativac bivše medulinske vlasti i bivšeg načelnika Gorana Buića, a vodio je i tamošnje komunalno poduzeće Med Eko Servis. Uz to, bio je i član Nadzornog odbora Kaštijuna, ali i predsjednik Nadzornog odbora u općinskoj tvrtki Medulinska rivijera, gdje je bio i član Uprave. Crnobori je bio i zamjenik predsjednika Nadzornog odbora u Vodovodu Pula do 2018. godine, a predsjedavao je i Nadzornim odborom medulinske tvrtke Albanež

Istra
 

alarmantna studija regionalnog turizma

POZADINA TURISTIČKE REVOLUCIJE BORISA MILETIĆA Je li IDS zapravo najodgovorniji za pet kritičnih točaka istarskog turizma?

Rast smještajnih kapaciteta u kategorijama privatnog i nekomercijalnog smještaja izvan je kontrole. Značajan dio strukture nekomercijalnog smještaja je potpuno nepoznat u smislu sadržaja i načina operiranja. Stanje u prostoru rapidno se pogoršava, ne samo po pitanju estetike, nego i funkcije (promet, parking, plaže). Većina infrastrukturnih sustava je u kritičnom stanju opterećenja. Dinamika gradnje i izdavanja građevinskih dozvola ne posustaje, bez obzira na cijene građevinske izgradnje. U istraživanjima zadovoljstva posjetitelja primjećuje se sve veće nezadovoljstvo stanjem vezanim uz otpad, gužve, dostupnost plaža i promet. Sadašnji prostorni planovi dozvoljavaju daljnjih 200.000 kreveta koji će se izgraditi za najdalje 10 godina. Radi se najčešće o takozvanim "hladnim krevetima" koji su u najvećem dijelu godine prazni

Hrvatska
 

krojenje granica

Gong: Hrvatska bi se trebala dijeliti na šest izbornih jedinica

“Gongov model je bolji i od modela u kojem je svaka županija jedna izborna jedinica.Taj prijedlog zadovoljava kriterije Ustavnog suda, ali sa sobom nosi jednu lošu stranu. Činjenica da se biraju 2 ili 3 mandata u jednoj jedinici nosi sa sobom disproporcionalnost. Mogli biste dobiti i 25% glasova u svojoj jedinici, a ne osvojiti mandat”, naglasio je profesor na FPZ-u Berto Šalaj

Pula
 

PREDSTAVILI PROGRAM "PLAN ZA STAN"

PEĐA GRBIN I VODSTVO SDP-a U PULI: "Čak 90 posto našeg stanovništva nema kreditnu sposobnost za kupnju stana"

"Sa samo jedan posto državnog proračuna godišnje, kroz pet do šest godina možemo osigurati 15 tisuća novih stanova prosječne površine od 65 četvornih metara koji će građanima biti dostupni pod povoljnim uvjetima", kazala je Sanja Radolović * Peđa Grbin: 'Cijena novih stanova je u godinu dana narasla 33 posto, pa tako jedan kvadratni metar novog stana iznosi 2700 eura, u državi u kojoj je prosječna plaća ispod 1100 eura. To znači da moraš dva i pol mjeseca raditi bez da jedeš i piješ da bi platio jedan kvadratni metar stana'

Hrvatska
 

SLIJEDI KROJENJE IZBORNIH JEDINICA

Prof. Goran Čular: "IDS je dovoljno jak u Istri da može izdržati to što bi izborna jedinica bila veća" - Istra zajedno s Primorsko-goranskom i Ličko-senjskom županijom?

Po GONG-ovom modelu, Istarska županija bila bi u petoj izbornoj jedinici zajedno s Primorsko-goranskom te Ličko-senjskom županijom. Prof. Čular: "Ni sada Istra nije svoja izborna jedinica. I sada je Istarska županija zajedno s dijelom Rijeke. IDS je dovoljno jak u Istri da može izdržati to što bi izborna jedinica bila veća, sa 17 ili 18 mandata"

Istra
 

NIJE LAKO ODABRATI

IVAN HERAK NAVUKAO NOVI STRANAČKI DRES Nakon IDS-a i HSLS-a, na red došao HNS. Hoće li Herak voditi listu za Sabor na idućim parlamentarnim izborima?

Herak odlično kotira među HDZ-ovcima i zapravo je idealan izbor za Istru u kojoj će vladajuća stranka u Hrvatskoj uz Herakov i politički angažman indirektno s boka jačati politički utjecaj na Poluotoku. Bio je i poseban savjetnik bivšeg ministra turizma Garija Cappellija, a savjetništvo se nastavilo i u mandatu aktualne HDZ-ove ministrice turizma Nikoline Brnjac koju savjetuje na volonterskoj bazi. Zapravo je skroz nejasno zašto Herak nije odabrao HDZ-ovu stranačku iskaznicu?

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.