republika - dugi
Politika i društvo

REAKCIJE

Danijel Ferić: Miletić je bio vrh hobotnice. Svaki pošten IDS-ovac treba se sramiti Miletića i Jakovčića


 
2 min
Danijela Bašić-Palković
Danijel Ferić

Županijskog vijećnika i ex SDP-ovog kandidata za župana, Danijela Ferića,  potres u IDS-u nije iznenadio. Napominje „da već dugi niz godina upozorava na jedan klijentelistički i nepotistički model ponašanja IDS-a čija je glava,  odnosno sam vrh hobotnice, bio upravo Boris Miletić“.

- Nemam običaj komentirati tuđa unutarstranačka pitanja, no smatram da se Miletića i Ivana Jakovčića srami svaki pošteni IDS-ovac, rekao je Ferić.

Što se tiče lažiranja podataka izbornih anketa, kaže „da ga ni to ne bi čudilo jer mu se i dan danas javljaju pojedinci koji govore da je na izborima za župana pokraden na određenim biračkim mjestima gdje su upravo IDS-ovi članovi imali većinu“ .

- To je zapravo bio jezičac na vagi zašto je Boris Miletić pod broj jedan i postao župan, tvrdi Ferić.

Na pitanje trebaju li ići novi izbori za Župana, Ferić ističe da bi bilo najkorektnije, ukoliko je Miletić na jedan takav nepošten način i postao župan, da se ponove izbori, ne samo za župana, već i za županijsku Skupštinu.

Hoće li se u tom slučaju ponovno kandidirati?

- Ne razmišljam o tome i prvo bih o tome razgovarao s obitelji. SDP razmišlja o pokretanju procesa opoziva župana Istarske županije koji prema Statutu može biti samo na referendumu, osim naravno u slučaju da istražna tijela, kao što je bilo u slučaju Matije Posavca u Međimurskoj županiji, ne donesu takve odluke, kaže Ferić.

Na kraju je rekao da ima saznanja da je istraga vezana uz Ribarsku kolibu, za što je SDP podnio kaznenu prijavu upravo protiv Borisa Miletića, u tijeku.


Nastavite čitati

Istra
 

NE BJEŽE SVI NA MORE Ugostitelj Matija Peršić u Žminju stvorio više od 20 radnih mjesta. "Nudimo samo najbolje od Istre"

Centar svita, Žminjska, Terra Magica, Motovunska šuma...sve su to autorske pizze ugostiteljskog objekta "To je To", na kojima se nalaze samo birani proizvodi lokalnih proizvođača. Je li iz Svetvinčenta bolje doći u središte Istre nego na obalu, mladi ugostitelj nije dvojio - središte Istre, veli, tek se budi i raste pa je Žminj idealan za posao. U ovom trenutku već zapošljava troje stranaca i očekuje četvrtog pizzaiola

Istra
 

UMAG: Istria Gran Fondo i Umag RUN okupili više od 2000 biciklista i trkača - evo imena pobjednika

U jakoj međunarodnoj konkurenciji na 112 kn dugoj stazi Gran Fondo prvi su do cilja stigli Laura Šimenc iz Slovenije i Francesco Zandri iz Italije, dok su na kraćoj 87 km dugoj stazi 'Medio Fondo' najbrži bili Belgijanka Marijke De Smedt i Slovenac Patrik Mikac *  Najbrži u današnjem polumaratonu Umag Run bili su u ženskoj konkurenciji Ana Štefulj, a u muškoj Jan Križ. Utrku na 10,5 km u ženskoj je konkurenciji osvojila Nina Malina, dok je u muškoj pobjedu odnio Matej Šturm. Najbolji u utrci na 5 km bili su Maruša Cijan Brkič i Fran Galovic

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.