Politika i društvo

PREDSJEDNIK LJUT NA PREMIJERA

"DNO DNA, ZA DUBLJE TREBA POSEBNA OPREMA" Zoran Milanović prozvao Plenkovića za olajavanje hrvatskih političara u stranom mediju

"Premijer potkazuje saborske zastupnike i predsjednika u stranom mediju. Nikad to nisam radio, ne znam uopće tko to radi. To je dno dna. Za dublje treba posebna oprema", rekao je Milanović novinarima u Vukovaru


 
2 min
HINA

"Premijer potkazuje saborske zastupnike i predsjednika u stranom mediju. Nikad to nisam radio, ne znam uopće tko to radi. To je dno dna. Za dublje treba posebna oprema", rekao je Milanović novinarima u Vukovaru

Predsjednik Zoran Milanović prozvao je u nedjelju premijera Andreja Plenkovića za "olajavanje" njega i saborskih zastupnika u intervjuu francuskom mediju, rekavši da je to "dno dna". 

Plenković je kanalu France 24 u subotu rekao da je odluka saborskih zastupnika da Hrvatska ne sudjeluje u misiji Europske unije za potporu ukrajinskoj vojsci (EUMAM) "povijesno pogrešan izbor".

"Mi, kao vlada, nećemo oklijevati reći im to u svakoj prilici. Odgovornost nije naša, nego onih zastupnika koji nisu uspjeli biti na pravoj strani povijesti", izjavio je Plenković. 

Osudivši premijerove izjave, Milanović je istaknuo da se "nikada ne smije olajavati svoju zemlju i njene demokratske predstavnike pred drugima" jer tako propadaju nacije.

"Premijer potkazuje saborske zastupnike i predsjednika u stranom mediju. Nikad to nisam radio, ne znam uopće tko to radi. To je dno dna. Za dublje treba posebna oprema", rekao je Milanović novinarima u Vukovaru. 

Predsjednik, koji se ranije više puta usprotivio sudjelovanju Hrvatske u misiji, ponovio je da je ona "pravno jako dvojbena". 

"Odluka je da EU po prvi puta u svojoj povijesti sudjeluje u ratu. I to protivno Ugovoru o funkcioniranju EU-a jer on predviđa isključivo misije izvan teritorija EU-a", rekao je Milanović. 

Ponovio je da "Washington i NATO preko Ukrajine vode proxy (posredni) rat protiv Rusije" i dodao da ne vidi svrhu sankcija protiv Moskve. 

"Plan ne može biti maknuti Putina. Plan ne mogu biti sankcije. Sankcije su glupost i time nećemo ništa postići. Nisu ni Miloševića slomili sankcijama. (...) Idu iz rata u rat. A što bih trebao biti? Rob američki?", rekao je Milanović.


Nastavite čitati

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.