Politika i društvo

ŠALJITE SVOJE PRIJEDLOGE

Do 28. veljače Grad Pula zaprima prijedloge kandidata za javna priznanja

Dodjela najviših gradskih priznanja tradicionalno se održava 5. svibnja na svečanoj sjednici Gradskog vijeća povodom Dana Grada Pule


 
1 min
Istra24
Ilustracija: Grad Pula

Dodjela najviših gradskih priznanja tradicionalno se održava 5. svibnja na svečanoj sjednici Gradskog vijeća povodom Dana Grada Pule

Grad Pula podsjeća građane i pravne osobe s prebivalištem u Puli da do 28. veljače mogu dostaviti prijedloge kandidata kojima bi se kao zaslužnim osobama uručila javna priznanja Grada Pule u ovoj godini. 

Nagrada Grada Pule dodjeljuje se istaknutim pojedincima koji su svojim višegodišnjim radom i posebnim uspjesima u unapređivanju gospodarstva, znanosti, kulture, tjelesne i tehničke kulture, odgoja, obrazovanja, zdravstva, socijalne skrbi, zaštite čovjekova okoliša ili u pružanju humanitarne i druge pomoći, dali značajan doprinos razvitku i ugledu Grada.

Grb Grada Pule dodjeljuje se pojedincima za postignute izvanredne rezultate i osobite uspjehe ostvarene u prethodnoj, 2021. godini.

Povelja Grada Pule dodjeljuje se pravnim osobama, trgovačkim društvima, ustanovama ili udrugama za izvanredne rezultate i osobite uspjehe u radu.

Povelja „Počasni građanin Grada Pule“ dodjeljuje se kao posebna počast pojedincima koji nisu stanovnici Pule, ali su svojim osobnim doprinosom zadužili Pulu i njene građane, značajno pomažući napredak i razvoj grada Pule te suradnju s drugim gradovima u zemlji i inozemstvu.

Prijedlog kandidata mora biti potpisan od predlagatelja, obrazložen i po mogućnosti popraćen dokumentacijom kojom se dokazuju navodi iz prijedloga i obrazloženja.

Prijedlozi se podnose do ponedjeljka, 28. veljače 2022. godine i to na adresu: 

GRAD PULA-POLA, Odbor za dodjelu nagrada i drugih priznanja

52100 PULA

Forum 1

Dodjela najviših gradskih priznanja tradicionalno se održava 5. svibnja na svečanoj sjednici Gradskog vijeća povodom Dana Grada Pule.


Nastavite čitati

Pula
 

10 kina na otvorenom za 10 nezaboravnih filmova

Pulski filmski festival, koji će se održati od 15. do 23. srpnja, i prije službenog početka donosi čak deset filmova na otvorenom! U programu “Festival u kvartu” koji je započeo 26. svibnja i traje do 24. lipnja,. na deset lokacija u Puli bit će prikazano 10 filmova kojima započinje zagrijavanje za jubilarno, 70. izdanje Pule * Lokacije na kojima će biti razapeto filmsko platno suTrgu kralja Tomislava, Circolo, igrališa na Vidikovcu, na Novoj Verudi, iza Stande u Šijani, na Velom vrhu, Olimpija na Valdebeku, te škola Kaštanjer, Mornarički park i Placa u Štinjanu

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.