Politika i društvo

davor božinović:

Do sada u Hrvatsku ušlo 1.570 izbjeglica iz Ukrajine

Božinović upozorava da se svakim danom, ako se ta invazija bude nastavila, povećava mogućnost za dolazak većeg broja izbjeglica i veće tragedije za ljude koji ničim nisu izazvali ovako brutalan napad


 
1 min
HINA
Foto: Hina

Božinović upozorava da se svakim danom, ako se ta invazija bude nastavila, povećava mogućnost za dolazak većeg broja izbjeglica i veće tragedije za ljude koji ničim nisu izazvali ovako brutalan napad

Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović izjavio je danas da je u Hrvatsku do sada došlo 1.570 izbjeglica te da nije sklon govoriti o mogućem ukupnom broju izbjeglica, jer ključ situacije u Ukrajini imaju oni koji su pokrenuli agresiju.

"Pred nama je veliki posao, organizacijski to ide na vrlo zadovoljavajući način. Nisam sklon govoriti o brojevima, jer ključ situacije u Ukrajini imaju samo oni koji su pokrenuli agresiju, oni znaju hoće li se i kada zaustaviti", rekao je Božinović nakon sastanka s članovima osječko-baranjskog i osječkog Stožera Civilne zaštite.

Upozorava da se svakim danom, ako se ta invazija bude nastavila, povećava mogućnost za dolazak većeg broja izbjeglica i veće tragedije za ljude koji ničim nisu izazvali ovako brutalan napad.


Nastavite čitati

Plenković: Nitko od Zagreba nije tražio slanje vojnika u Ukrajinu

Milanović je u utorak rekao da Plenković "do danas nije prežalio što je Hrvatski sabor spriječio indirektno uključivanje Hrvatske u rat u Ukrajini i posebno ga smeta što sada ne može Hrvatsku odvesti u još veću katastrofu, odnosno ne može samovoljno ponuditi slanje hrvatskih vojnika u Ukrajinu"

Plenković je suodgovoran za aferu Geodetski fakultet

„Premijer kontinuirano brani ministricu Ninu Obuljen Koržinek i ne samo da je brani nego zbog nje napada i EPPO, dovodi u pitanje njihovu nadležnost, ulazi u sukobe s glavnom europskom tužiteljicom i sada vidimo da je to jedan od razloga zbog kojih je Ivan Turudić imenovan za glavnog državnog odvjetnika", ustvrdila je Benčić na konferenciji za novinare u Saboru

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.