Politika i društvo

PARLAMENTARNA SURADNJA

Dobar odnos dviju zemalja - Marin Lerotić primio kanadskog veleposlanika Alana Bowmana

Dužnosnici su razmijenili mišljenja o trenutačnoj političkoj situaciji u susjednim zemljama i Ukrajini, mogućoj suradnji Hrvatske i Kanade u energetskom sektoru i drugim gospodarskim granama. Istaknuli su važnost parlamentarne suradnje i njenog daljnjeg intenziviranja kroz međusobne posjete parlamentarnih skupina prijateljstva


 
1 min
Istra24
Foto: IDS

Dužnosnici su razmijenili mišljenja o trenutačnoj političkoj situaciji u susjednim zemljama i Ukrajini, mogućoj suradnji Hrvatske i Kanade u energetskom sektoru i drugim gospodarskim granama. Istaknuli su važnost parlamentarne suradnje i njenog daljnjeg intenziviranja kroz međusobne posjete parlamentarnih skupina prijateljstva

Voditelj Međuparlamentarne skupine prijateljstva Hrvatska – Kanada, Marin Lerotić, održao je danas sastanak s veleposlanikom Kanade u RH, Alanom Bowmanom.

Voditelj Skupine Marin Lerotić izrazio je zadovoljstvo dobrim i prijateljskim odnosima dviju zemalja te naglasio kako se nada intenzivnijoj parlamentarnoj suradnji Hrvatske i Kanade.

Također je naglasio kako mu je iznimno drago što je na čelu skupine koja u ovom mandatu Sabora broji čak 28 članova. Zahvalio je na financijskoj pomoći koju je Kanada uputila nakon potresa koji su pogodili Hrvatsku pretprošle godine. Osvrnuvši se na 30. obljetnicu priznavanja Republike Hrvatske, koja se obilježava ove godine, istaknuo je kako je Kanada bila među prvim državama koja je 15. siječnja 1992. priznala RH.

Veleposlanik Alan Bowman potvrdio je također dobre odnose dviju zemalja, bez otvorenih pitanja. Istaknuo je vrlo aktivnu i brojnu zajednicu Hrvata koji žive u Kanadi i istaknuti su u brojnim sferama života. Osvrnuo se na sveobuhvatni gospodarski i trgovinski sporazum između EU-a i Kanade – CETA koji daje priliku za jačanje robne razmjene.

Dužnosnici su razmijenili mišljenja o trenutačnoj političkoj situaciji u susjednim zemljama i Ukrajini, mogućoj suradnji Hrvatske i Kanade u energetskom sektoru i drugim gospodarskim granama. Istaknuli su važnost parlamentarne suradnje i njenog daljnjeg intenziviranja kroz međusobne posjete parlamentarnih skupina prijateljstva.


Nastavite čitati

Medved: Program Vlade jasno oslikava programe i HDZ-a i DP-a

Program vlade jasno oslikava i program HDZ-a i program Domovinskog pokreta, i u skladu s njime vjerujem da ćemo u iduće četiri godine kao stabilna vlada realizirati sve te programe”, izjavio je zamjenik predsjednika HDZ-a i potpredsjednik Vlade ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved 

Nakon medijskog istupa bivšeg ministra Banožića obitelj poginulog zgrožena: "To je sramotno, prevršio je svaku mjeru"

Obitelj je zgrožena ovim istupom i izjavama, ali još uvijek nisu spremni istupiti javno i reći sve što misle o ovom slučaju i izjavama bivšeg ministra. Vidite da ni dosad obitelj nije željela javno istupati, poštujući pravo svakoga da se obrani na sudu, ali nakon ovakvog istupa ponovno ćemo razmotriti situaciju i odlučiti se za daljnje korake - rekao je Hrvoje Šutalo

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.