Politika i društvo

STUDIRANJE DVA DJELATNIKA FINANCIRAO PULA PARKING

DOKTORIRAO U TRAVNIKU Direktor Pula Parkinga dr. sc. Branislav Bojanić: "Sve sam platio sam, nikome ništa ne dugujem!"

Nakon našeg jučerašnjeg teksta o (ne)primjerenosti i upitnim kriterijima odluke pulskog gradonačelnika Filipa Zoričića o financiranju doktorata nedavno zaposlenog gradskog službenika Kristiana Družete, Bojanić kaže da između tog slučaja i njega nema nikakve poveznice. "Ako pulsko sveučilište ima ikakvu spornu uplatu u tom smjeru, neka je pokaže javnosti", kaže osebujni Bojanić, čiji povremeni istupi u Gradskom vijeću, najčešće na kritike spram poslovanja, usluga i cijena Pula Parkinga, nikoga ne ostavljaju ravnodušnim


 
2 min
Zoran Angeleski
Doktor ekonomije Branislav Bojanić objavio je i knjigu "Alati uspješnih menadžera"

Nakon našeg jučerašnjeg teksta o (ne)primjerenosti i upitnim kriterijima odluke pulskog gradonačelnika Filipa Zoričića o financiranju doktorata nedavno zaposlenog gradskog službenika Kristiana Družete, Bojanić kaže da između tog slučaja i njega nema nikakve poveznice. "Ako pulsko sveučilište ima ikakvu spornu uplatu u tom smjeru, neka je pokaže javnosti", kaže osebujni Bojanić, čiji povremeni istupi u Gradskom vijeću, najčešće na kritike spram poslovanja, usluga i cijena Pula Parkinga, nikoga ne ostavljaju ravnodušnim

Opovrgavajući da je javnim novcem financirano njegovo kratkotrajno postdiplomsko studiranje ekonomije na pulskom sveučilištu 2008. godine, direktor Pula Parkinga doc. dr. sc. Branislav Bojanić, doktor ekonomije, dragovoljac Domovinskog rata, nositelj Spomenice Domovinskog rata, član HDZ-a od 1991. godine ističe za Istru24: "Sve sam platio sam, iz zajedničkog džepa mene i moje supruge. Nikome ništa ne dugujem!"

Nakon stjecanja statusa znanstvenog suradnika na osječkom sveučilištu, Bojanić je prvo magistrirao, a 2013. godine i doktorirao ekonomiju na Ekonomskom fakultetu Internacionalnog univerziteta u Travniku.

Doktorska disertacija Branislava Bojanića nosi naslov: "Prilog istraživanja metoda za poboljšavanje u integriranim sustavima upravljanja uslužnih organizacija". Mentor mu je bio sada pokojni akademik  prof. dr. Ibrahim Jusufranić, osnivač i rektor  univerziteta u Travniku

Nakon našeg jučerašnjeg teksta o (ne)primjerenosti i upitnim kriterijima odluke pulskog gradonačelnika Filipa Zoričića o financiranju doktorata nedavno zaposlenog gradskog službenika Kristiana Družete, Bojanić kaže da između tog slučaja i njega nema nikakve poveznice.

- Ako pulsko sveučilište ima ikakvu spornu uplatu u tom smjeru, neka je pokaže javnosti, kaže osebujni Bojanić, čiji povremeni istupi u Gradskom vijeću, najčešće na kritike spram poslovanja, usluga i cijena Pula Parkinga, nikog ne ostavljaju ravnodušnim.

Spomen sveučilišta smještenih u regiji, izvan Hrvatske, posebno nakon nedavne priče sa sveučilišta u Kragujevcu, potiče sumnje u korupciju i izdavanje lažnih diploma i titula.

Na to Bojanić kaže: "U Travniku djeluje međunarodni univerzitet koji okuplja oko šest tisuća studenata, od medicine i strojarstva do prava i društvenih znanosti, dok su predavači na mom smjeru ekonomije bili, među ostalim,  direktori TAS-a (Tvornice  automobila Sarajevo) i UNIS-a, kao i splitski profesor Nikola Kuvačić. Potonji predaje u Travniku još od 2009. godine, a prethodno je predavao te u dva navrata bio prodekan na Ekonomskom fakultetu u Splitu.

Malo se zna da je Branislav Bojanić predavač ekonomije na Veleučilištu u Čakovcu. Objavio je 17 međunarodnih znanstvenih radova, kao i knjigu "Alati uspješnih menadžera" u suradnji s varaždinskim fakultetom Sjever, gdje ova njegova knjiga, kaže, služi kao obavezna literatura.

Pula Parking financirala studiranje dvojice svojih zaposlenika

No Bojanić u nastavku razgovora  priznaje da su prije pet godina, odlukom sindikata i Nadzornog odbora Pula Parkinga, odobreno financiranje studija na pulskoj politehnici dvojici djelatnika ovog gradskog poduzeća, i to voditelju reklamacija i rukovoditelju horizontalne i vertikalne signalizacije.

S desetak tisuća kuna godišnje školarine po svakom djelatniku, studiranje dvojice zaposlenika koštalo je Pula Parking najmanje 80 tisuća kuna, ako ne i više.

Na pitanje kako odgovara na kritike onih koji bi ovdje prigovorili da se skupim parking cijenama financira školovanje djelatnika ionako gradskog poduzeća, Bojanić odgovara: "Oni su svojim radom opravdali financiranje njihova školovanja jer su svojim radom doprinijeli boljitku Pula Parkinga".

- Njihovo je školovanjem u međuvremenu završeno. Oni su kod nas stalno zaposleni te su uloženo vratili svojim radom i unapređenjem ukupne usluge Pula Parkinga. U slučaju da otiđu iz firme, moraju vratiti novac, zaključuje direktor Pula Parkinga.


Foto: Manuel Angelini

Nastavite čitati

Pula
 

Srijeda u znaku žena (a u jutro i djece)

Pored jedne od najznačajnijih imena ovogodišnjeg izdanja, Kapke Kassabove, svoje će knjige predstaviti i talijanska književnica Marta Barone te avangardna pjesnikinja i kultna performerica Katalin Ladik. Pulsku publiku za kraj večeri očekuje performans talijanskog kolektiva Tre allegri ragazzi morti * Nataša Ozmec i Vlasta Prohaska u programu Librić na Sajmu te najmlađoj publici održati radionicu „Kako je divan svijet oko nas“.

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.