Politika i društvo

EKSKLUZIVNO

DORH "češlja" Pula Film Festival! Gradonačelnik Zoričić: "Apsolutno sam miran oko kućica na Adventu"

Državno odvjetništvo zatražilo je od Pula Film Festivala izvjesne dokumente, nazovite ravnateljicu PFF-a Gordanu Restović. Apsolutno sam miran zbog toga. Da je bilo deset humanitarnih akcija, ja bih pomogao, kazao je gradonačelnik Pule


 
1 min
Zoran Angeleski ⒸFOTO: Manuel Angelini

Državno odvjetništvo zatražilo je od Pula Film Festivala izvjesne dokumente, nazovite ravnateljicu PFF-a Gordanu Restović. Apsolutno sam miran zbog toga. Da je bilo deset humanitarnih akcija, ja bih pomogao, kazao je gradonačelnik Pule

Na naše pitanje 'češlja' li USKOK udruge #PulaGRAD, a vezano uz kućice na Adventu, pulski gradonačelnik (usput peti dan izvan stroja zbog korone) odgovorio nam je da je Državno odvjetništvo zatražilo od Pula Film Festivala izvjesne dokumente, uputivši nas na ravnateljicu PFF-a Gordanu Restović.

- Apsolutno sam miran zbog toga. Da je bilo deset humanitarnih akcija, ja bih pomogao, kazao je gradonačelnik.

Ravnateljica PFF-a Gordana Restović

Ravnateljicu PFF-a Gordanu Restović pokušali smo kontaktirati kako bi provijerili ovu informaciju, međutim ona je porukom javila da je zauzeta i da će se javiti.

Podsjetimo, uoči Božića, pulska oporba (IDS) prozvala je gradonačelnika Zoričića da si je pogodovao pri dodjeli adventske kućice u Puli. Udruga #PulaGRAD na čijem je čelu pulski gradonačelnik, a koja okuplja članove i simpatizere njegove nezavisne liste dobila je na pulskom Adventu korištenje adventske kućice s još nekoliko humanitarnih udruga, što je kod opozicije izazvalo sumnju u pogodovanje.

Zoričić je, kao i sada, opovrgavao da nema apsolutno nikakvog pogodovanja nema jer da su kućicu na korištenje dobile četiri udruge, među kojima je i njihova. Kućicu im je dala na korištenje Pula Film Festival nakon što nitko za nju nakon dva kruga licitacije nije pokazao interes.

U tadašnjoj izjavi za Jutarnji list gradonačelnik je kazao: "Mi i druge udruge koje su poznate po humanitarnom radu smo pozvani da bismo se skupa u doba Adventa bavili humanitarnom radom. I tome smo se odazvali. Dakle, nismo dobili kućicu pa je dodijelili drugim udrugama, nego smo ju dobili svi zajedno i svatko od nas ima ugovor s Pula Film Festivalom. Svatko ima svoj ugovor s Pula Film Festivalom. Mi prodajemo svoje proizvode, bavimo se humanitarnim i društvenim djelatnostima. Nema sukoba interesa. Plemenitog je interesa. U dva dana prikupili smo 2.800 kuna, a tim ćemo novcem kupiti bonove u DM za djecu koja su u domovima. Svi volontiramo i ja ću do kraja akcije".


Nastavite čitati

Pula
 

'NIKAD VIŠE UHLJEBLJIVANJA' Gradonačelnik Zoričić o pripajanju triju gradskih firmi Pula Sportu: "Neće biti otkaza, ni smanjenja plaća, no bit će manje troškova, a više efikasnosti"

"Dobili smo punu sliku stanja u svim društvima i možemo ići u spajanje kako bismo imali nov početak i čistu tvrtku koja nikad više neće biti poligon za uhljebljivanje. Ovim postupkom željeli smo se resetirati od svih devijacija na koje se više ne želim vraćati. Promijenili smo standarde i, bio ja na čelu Pule ili netko drugi, Puležanke i Puležani više nikad neće dozvoliti povratak na staro“, rekao je gradonačelnik Zoričić

Pula
 

Zoričić i Miletić projekt GOO-a provode samo formalno

Naš je prijedlog bio usvojen te je tijekom lipnja i rujna održana edukacija za 21 učiteljicu iz pulskih osnovnih škola. Nakon provedene edukacije, započela je realizacija programa za pulske petašice i petaše. Iznos od 250.000 kuna će na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća rebalansom biti smanjen za 65.000 kuna koji nisu potrošeni jer je odabrana edukacija za učitelje s manjim brojem sati

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.