Politika i društvo

EKSKLUZIVNO

DORH "češlja" Pula Film Festival! Gradonačelnik Zoričić: "Apsolutno sam miran oko kućica na Adventu"

Državno odvjetništvo zatražilo je od Pula Film Festivala izvjesne dokumente, nazovite ravnateljicu PFF-a Gordanu Restović. Apsolutno sam miran zbog toga. Da je bilo deset humanitarnih akcija, ja bih pomogao, kazao je gradonačelnik Pule


 
1 min
Zoran Angeleski ⒸFOTO: Manuel Angelini

Državno odvjetništvo zatražilo je od Pula Film Festivala izvjesne dokumente, nazovite ravnateljicu PFF-a Gordanu Restović. Apsolutno sam miran zbog toga. Da je bilo deset humanitarnih akcija, ja bih pomogao, kazao je gradonačelnik Pule

Na naše pitanje 'češlja' li USKOK udruge #PulaGRAD, a vezano uz kućice na Adventu, pulski gradonačelnik (usput peti dan izvan stroja zbog korone) odgovorio nam je da je Državno odvjetništvo zatražilo od Pula Film Festivala izvjesne dokumente, uputivši nas na ravnateljicu PFF-a Gordanu Restović.

- Apsolutno sam miran zbog toga. Da je bilo deset humanitarnih akcija, ja bih pomogao, kazao je gradonačelnik.

Ravnateljica PFF-a Gordana Restović

Ravnateljicu PFF-a Gordanu Restović pokušali smo kontaktirati kako bi provijerili ovu informaciju, međutim ona je porukom javila da je zauzeta i da će se javiti.

Podsjetimo, uoči Božića, pulska oporba (IDS) prozvala je gradonačelnika Zoričića da si je pogodovao pri dodjeli adventske kućice u Puli. Udruga #PulaGRAD na čijem je čelu pulski gradonačelnik, a koja okuplja članove i simpatizere njegove nezavisne liste dobila je na pulskom Adventu korištenje adventske kućice s još nekoliko humanitarnih udruga, što je kod opozicije izazvalo sumnju u pogodovanje.

Zoričić je, kao i sada, opovrgavao da nema apsolutno nikakvog pogodovanja nema jer da su kućicu na korištenje dobile četiri udruge, među kojima je i njihova. Kućicu im je dala na korištenje Pula Film Festival nakon što nitko za nju nakon dva kruga licitacije nije pokazao interes.

U tadašnjoj izjavi za Jutarnji list gradonačelnik je kazao: "Mi i druge udruge koje su poznate po humanitarnom radu smo pozvani da bismo se skupa u doba Adventa bavili humanitarnom radom. I tome smo se odazvali. Dakle, nismo dobili kućicu pa je dodijelili drugim udrugama, nego smo ju dobili svi zajedno i svatko od nas ima ugovor s Pula Film Festivalom. Svatko ima svoj ugovor s Pula Film Festivalom. Mi prodajemo svoje proizvode, bavimo se humanitarnim i društvenim djelatnostima. Nema sukoba interesa. Plemenitog je interesa. U dva dana prikupili smo 2.800 kuna, a tim ćemo novcem kupiti bonove u DM za djecu koja su u domovima. Svi volontiramo i ja ću do kraja akcije".


Nastavite čitati

Pula
 

Pulu posjetilo pedesetak djece iz Ukrajine

Djeca iz Ukrajine u pratnji odgojitelja stigla su iz Lavova, Kijeva, Harkova, Zakarpatje i Luganske oblasti te ostalih područja, a pripremljen im je sadržajan edukativni i zabavni program boravka prilagođen njihovom uzrastu

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.