Politika i društvo

ČESTITAMO HRVATSKI DAN LIJEČNIKA

Dr. Irena Hrstić: Volim svoj posao. Volim svoje zanimanje. Opet bih izabrala isto…

Hrvatski dan liječnika obilježava se kao spomen na 26. veljače 1874. godine, kada je osnovan Hrvatski liječnički zbor.


 
1 min
Danijela Bašić-Palković ⒸFOTO: Manuel Angelini

Hrvatski dan liječnika obilježava se kao spomen na 26. veljače 1874. godine, kada je osnovan Hrvatski liječnički zbor.

Danas se obilježava Hrvatski dan liječnika. Ministar Zdravstva Vili Beroš čestitao je kolegama na Twitteru.

"Dragim kolegama, uz čestitke za Hrvatski dan liječnika. Hvala vam na predanosti u liječenju naših građana. Uz izvrsnost struke, pokazali ste veliko srce  što me čini neizmjerno ponosnim i odlučnim provesti nužne promjene kako bi se dodatno osnažila vaša uloga u zdravstvenom sustavu", rekao je Beroš.

Hrvatski dan liječnika obilježava se kao spomen na 26. veljače 1874. godine, kada je osnovan Hrvatski liječnički zbor.

Ponosna na svoj posao i kolege, je i ravnateljica pulske bolnice Irena Hrstić.

„Volim svoj posao. Volim svoje zanimanje. Volim svoj poziv. Opet bih izabrala isto…“, napisala je na svom FB profilu ravnateljica pulske bolnice dr. Irena Hrstić.

Predsjednici Hrvatske liječničke komore, Hrvatskog liječničkog zbora i Hrvatskog liječničkog sindikata čestitali su putem video poruke Hrvatski dan liječnika te pozvali na rješavanje problema liječništva.

Foto Hrvatska liječnička komora

Predsjednici triju krovnih liječničkih udruga zahvalili su liječnicima na požrtvovnosti tijekom pandemije, ali i podsjetili na goruće probleme liječništva na koje se treba fokusirati u nadolazećem razdoblju.

Posebno će biti posvećeni donošenju strukovnog kolektivnog ugovora za liječnike i Zakona o plaćama liječnika, te Zakona o ravnopravnom statusu liječnika.

- Nalazimo se u vremenu kada je liječništvo, više no ikada ranije, vidljivije u našem društvu. Liječnici kao nositelji zdravstvene zaštite i čuvari zdravlja nacije, pokazali su u zadnje dvije godine što je požrtvovnost, što je entuzijazam, stručnost i profesionalnost”, rekao je predsjednik HLK Krešimir Luetić.


Nastavite čitati

Beroš: Na drugim je institucijama da završe istragu o Matijanićevoj smrti

Određene nepravilnosti su nađene i upućene su na daljnje postupanje, kako Hrvatskoj liječničkoj komori, tako i Županijskom državnom odvjetništvu. Ministarstvo zdravstva nije istražno tijelo koje bi moglo izvan svojih ingerencija istraživati bilo što, a kakva je situacija, to morate pitati nadležne institucije. Mi smo u okviru naših nadležnosti napravili svoje, rekao je Beroš novinarima

Oporba: Uskočki optuženici Plenkoviću drže Vladu, donose zakone i proračune

Grmoja je ustvrdio i da su najveći MOL-ovi igrači, odnosno "Orbanovi dečki", Plenković, Ćorić i ekipa koja je sjedila u Upravi i NO, a pogotovo direktori na nižim razinama poput Škugora i ostalih. "Najluđe od svega je da hrvatski porezni obveznici plate link kojim se hrvatska nafta jeftino izvozi u Mađarsku i ne znam kako se to može drugačije nazvati nego "teškom veleizdajom", izjavio je Grmoja

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.