Politika i društvo

ČESTITAMO HRVATSKI DAN LIJEČNIKA

Dr. Irena Hrstić: Volim svoj posao. Volim svoje zanimanje. Opet bih izabrala isto…

Hrvatski dan liječnika obilježava se kao spomen na 26. veljače 1874. godine, kada je osnovan Hrvatski liječnički zbor.


 
1 min
Danijela Bašić-Palković ⒸFOTO: Manuel Angelini

Hrvatski dan liječnika obilježava se kao spomen na 26. veljače 1874. godine, kada je osnovan Hrvatski liječnički zbor.

Danas se obilježava Hrvatski dan liječnika. Ministar Zdravstva Vili Beroš čestitao je kolegama na Twitteru.

"Dragim kolegama, uz čestitke za Hrvatski dan liječnika. Hvala vam na predanosti u liječenju naših građana. Uz izvrsnost struke, pokazali ste veliko srce  što me čini neizmjerno ponosnim i odlučnim provesti nužne promjene kako bi se dodatno osnažila vaša uloga u zdravstvenom sustavu", rekao je Beroš.

Hrvatski dan liječnika obilježava se kao spomen na 26. veljače 1874. godine, kada je osnovan Hrvatski liječnički zbor.

Ponosna na svoj posao i kolege, je i ravnateljica pulske bolnice Irena Hrstić.

„Volim svoj posao. Volim svoje zanimanje. Volim svoj poziv. Opet bih izabrala isto…“, napisala je na svom FB profilu ravnateljica pulske bolnice dr. Irena Hrstić.

Predsjednici Hrvatske liječničke komore, Hrvatskog liječničkog zbora i Hrvatskog liječničkog sindikata čestitali su putem video poruke Hrvatski dan liječnika te pozvali na rješavanje problema liječništva.

Foto Hrvatska liječnička komora

Predsjednici triju krovnih liječničkih udruga zahvalili su liječnicima na požrtvovnosti tijekom pandemije, ali i podsjetili na goruće probleme liječništva na koje se treba fokusirati u nadolazećem razdoblju.

Posebno će biti posvećeni donošenju strukovnog kolektivnog ugovora za liječnike i Zakona o plaćama liječnika, te Zakona o ravnopravnom statusu liječnika.

- Nalazimo se u vremenu kada je liječništvo, više no ikada ranije, vidljivije u našem društvu. Liječnici kao nositelji zdravstvene zaštite i čuvari zdravlja nacije, pokazali su u zadnje dvije godine što je požrtvovnost, što je entuzijazam, stručnost i profesionalnost”, rekao je predsjednik HLK Krešimir Luetić.


Nastavite čitati

Nezavisni tim evaluatora smatra da je Zakon o pravu na pristup informacijama kvalitetan

Voditelj evaluacijskog tima Edmond Miletić kao glavnu preporuku za unapređenje zakona istaknuo je nastavak institucionalne i organizacijske potpore instituciji povjerenika za informiranje, permanentnu edukaciju svih obveznika zakona i potrebu nastavka proaktivne objave informacija tijela javne vlasti  * Anketa je pokazala da čak 75 posto ispitanika nije znalo da građani imaju pravo žalbe povjereniku ako im tijelo javne vlasti uskrati pravo na informaciju te da nijedan ispitanik nije znao ime institucije koja štiti pravo građana na pristup informacijama

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.