Politika i društvo

Uskoro uređenje donjeg Bulevara

Dragica Pršo (MO Sv. Polikarp): "U Mjesnom odboru svi surađujemo bez obzira na stranku i šteta što tako ne mogu i oni u Gradu"

"Ne možemo reći da u Gradu ništa ne rade, ali je činjenica da se sve rješava puževim korakom. Na razini mjesnog odbora surađujemo svi zajedno bez obzira na stranku i šteta što tako ne mogu i oni u vlasti. Ima nas 11, IDS ima većinu, nas nezavisnih je dvoje, dvoje SDP-ovih i jedan HDZ-ov. Nije nam važno tko predlaže odluke, već da se one provedu. Mislim da bi tako trebalo biti u Gradu, bez obzira na stranku", kazala nam je nezavisna vijećnica mjesnog odbora Sv. Polikarp, Dragica Pršo


 
2 min
Matea Čelebija ⒸFOTO: Manuel Angelini

"Ne možemo reći da u Gradu ništa ne rade, ali je činjenica da se sve rješava puževim korakom. Na razini mjesnog odbora surađujemo svi zajedno bez obzira na stranku i šteta što tako ne mogu i oni u vlasti. Ima nas 11, IDS ima većinu, nas nezavisnih je dvoje, dvoje SDP-ovih i jedan HDZ-ov. Nije nam važno tko predlaže odluke, već da se one provedu. Mislim da bi tako trebalo biti u Gradu, bez obzira na stranku", kazala nam je nezavisna vijećnica mjesnog odbora Sv. Polikarp, Dragica Pršo

Iako je gradska vlast pred raspadom, mjesni odbori još uvijek se "drže". Barem kada je u pitanju MO Sveti Polikarp čijih se jedanaestero vijećnika redovito sastaje, predlaže i jednoglasno donosi odluke koje kasnije usmjeravaju prema Gradu.

Suradnja urodila plodom

Tako su jučer dobili potvrdu da se njihova dugogodišnja upornost isplatila - Grad će napokon izdvojiti izdašna sredstva za uređenje donjeg Bulevara, odnosno Ulica Sv. Polikarpa, točnije, izdvojit će čak 180 tisuća kuna za izradu projektne dokumentacije.

- Službeni odgovor dobili smo nakon dugog niza godina. Prošla je vlast naš prijedlog usvojila te su izdvojili 80 tisuća kuna za izradu projekte dokumentacije, a sadašnja vlast izdvojila je čak 180 tisuća. U ovoj bi godini trebala krenuti izrada dokumentacije i iskreno se nadam da se neće odugovlačiti i da će sve biti spremno. Mi kao mjesni odbor možemo jedino dosađivati Grad, slati im požurnice kako bismo dobili povratnu informaciju, kazala nam je nezavisna vijećnica MO Sv. Polikarp, Dragica Pršo.

Jedna od većih pulskih ulica poprilično je zapuštena

Radi se aktivno i na tome da se urede stepenice iza Mornaričke crkve, a trenutno se obnavlja urušeni zid u Jeretovoj ulici.

- Ne možemo reći da u Gradu ništa ne rade, ali je činjenica da se sve rješava puževim korakom. Na razini mjesnog odbora surađujemo svi zajedno bez obzira na stranku i šteta što tako ne mogu i oni u vlasti. Ima nas 11, IDS ima većinu, nas nezavisnih je dvoje, dvoje SDP-ovih i jedan HDZ-ov. Nije nam važno tko predlaže odluke, već da se one provedu. Mislim da bi tako trebalo biti u Gradu, bez obzira na stranku, kazala nam je Dragica.

Na donjem Bulevaru, prema cementari, renovirat će se ulica Svetog Polikarpa gdje je asfalt jako loš, nema trotoara, već je površina zemljana, rasvjeta je jako loša, a i stepenice Mornaričke bolnice su derutne. Isto tako, dio kod skloništa je jako loše osvijetljen, a njegovim bi se uređenjem rasteretila Ulica Katalinića Jeretova jer se i tim putem može ići do May city Stoje.


Nastavite čitati

Pula
 

ČETIRI ISTARSKE POLITIČARKE, DVA SABORSKA MANDATA Sanja Radolović (SDP), Dušica Radojčić (Možemo!), Irena Hrstić (HDZ) i Gordana Deranja (Republika)

U 8. izbornoj jedinici 'ulaznice' za Sabor osvojile su tri žene, od čega dvije iz Istre. Može se reći da u parlament odlaze dva prepoznatljiva imena iz političkog života, ali i da su dva zvučna imena iz pulskog privatnog i javnog sektora ovog puta ostala 'kratka' za zastupničko mjesto. Jesu li zadovoljne ili razočarane i spremaju li se u nove borbe?

Pula
 

U Puli obilježen Dan činjenja dobrih djela

Udruga Djeca za bolji svijet, kao partner svjetske organizacije Good Deeds Day, treću godinu zaredom organizira događaj Svjetski dan činjenja dobrih djela. Grad Pula je sve svoje osnovne škole kojima je osnivač uključio u navedeni događaj, a učenici su proveli jučer čitav niz aktivnosti s ciljem činjenja dobrih djela

Pula
 

Prijem za članove Jiu-jitsu kluba Lotus, europske prvake Leanu Žunić i Matea Matteonija

Podsjetimo, Leana Žunić osvojila je zlatno odličje u kategoriji do 44 kilograma, a u finalu je pobijedila Petru Očevčić iz kluba Vinkovačke rode. Mateo Matteoni u finalu je pobijedio Lea Žužu iz zadarskog Checkmat Jiu-jitsu kluba i drugu godinu zaredom osvojio europsko zlato u kategoriji U21 94+kg.Visoko sedmo mjesto u izuzetno teškoj kategoriji (U16 do 44kg) osvojio je Mike Kosović, učenik petog razreda koji je bio najmlađi natjecatelj prvenstva

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.