Politika i društvo

NEMA DOGOVORA

Drugi dan štrajka riječkih vatrogasaca

Sindikat traži povećanje osnovice plaće za vatrogasce u Javnoj vatrogasnoj postrojbi Grada Rijeke na 2100 kuna, a predstavnici gradske uprave ponudili su osnovicu od 2063 kune, što sindikat nije prihvatio


 
1 min
Istra24
Foto: Hina

Sindikat traži povećanje osnovice plaće za vatrogasce u Javnoj vatrogasnoj postrojbi Grada Rijeke na 2100 kuna, a predstavnici gradske uprave ponudili su osnovicu od 2063 kune, što sindikat nije prihvatio

Vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Grada Rijeke, koji traže povećanje osnovice plaće za 12 posto, u štrajku su drugi dan, nakon što su u srijedu popodne, ali bez postignutog dogovora, nastavljeni pregovori s riječkom gradskom upravom.

Štrajk je počeo je u četvrtak ujutro, a vatrogasci su najavili da će štrajkati do ispunjenja njihovih zahtjeva.

Predsjednik Sindikata vatrogasaca Rijeke Goran Hiblera potvrdio je da su u četvrtak popodne nastavljeni razgovori s riječkim gradonačelnikom Markom Filipovićem, ali dogovor nije postignut, pa će pregovori biti nastavljeni sljedećeg tjedna.

Vatrogasci poručuju da obavljaju uobičajene pripreme i izlaze na sve potrebne intervencije, ali tijekom štrajka ne rade druge poslove kao što su osiguranje priredbi ili prijevoz pitke vode.

Štrajk u kojemu je gotovo svih 140 riječkih vatrogasaca organiziran je nakon što je postupak mirenja s poslodavcem neuspješno završen, a nije postignut dogovor o povećanju njihovih materijalnih prava.

Sindikat traži povećanje osnovice plaće za vatrogasce u Javnoj vatrogasnoj postrojbi Grada Rijeke na 2100 kuna, a predstavnici gradske uprave ponudili su osnovicu od 2063 kune, što sindikat nije prihvatio.

Iz riječke gradske uprave su naveli da je sindikat tijekom pregovora odbio povećanje osnovice plaća za 10 posto i da traži više te da dogovor nije postignut.


Nastavite čitati

Istra
 

VRSARSKE ODGAJATELJICE PREKINULE ŠTRAJK Štrajk će biti plaćen. Kolektivni ugovor dogovoren, o povišici će se razgovarati - najesen

U financijskom smislu nije se desio pomak. Odgajatelji su pristali na iznos od 1.513 eura bruto i štrajk je prekinut uz najavu daljnjih pregovora najesen. Čini se da je upravo ovo i bio kamen spoticanja u samom finišu pregovora; Općina je, naime, vrlo nevoljko donijela odluku o isplati naknade za dane provedene u štrajku, s obzirom na to da je u konačnici prihvaćena financijska ponuda koja je na stolu bila i prije stupanja u štrajk

Istra
 

Rezervacija parkinga na javnom parkingu usred turističke sezone? Može!

Uskoro bi svi zainteresirani ugostitelji i gospodarstvenici mogli rezervirati svoje parking mjesto na javnom parkiralištu * Donosimo najnovije informacije o štrajku vrsarskih odgojiteljica. Započeo je prije šest tjedana i jedan dan, a rezultat je izostanka dogovora sindikata i Općine Vrsar i načelnika oko podizanja plaća 

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.