Politika i društvo

Možemovci kritizirali gradsku vlast

Dušica Radojčić: "Investitor u hotel Valkane čini atentat na referendum!"

"Investitor provodi svoju "korona kampanju ostani doma', pozivajući na bojkot lokalne demokracije, a gradonačelnik znakovito šuti. Time izravno ide na ruku investitoru u Hotel Valkane Draganu Šolaku. Takva je kampanja investitora apsolutno nedopustiva i zaslužuje svaku osudu, ali ja te riječi osude nikad nisam čula ni od članova Gradskog vijeća, ni od gradonačelnika", kazala je predsjednica pulskog Možemo, pozivajući sve građane/ke Pule da izađu ove nedjelje na referendum za Lungomare


 
2 min
Ivan Dobran Zoran Angeleski ⒸFOTO: Manuel Angelini

"Investitor provodi svoju "korona kampanju ostani doma', pozivajući na bojkot lokalne demokracije, a gradonačelnik znakovito šuti. Time izravno ide na ruku investitoru u Hotel Valkane Draganu Šolaku. Takva je kampanja investitora apsolutno nedopustiva i zaslužuje svaku osudu, ali ja te riječi osude nikad nisam čula ni od članova Gradskog vijeća, ni od gradonačelnika", kazala je predsjednica pulskog Možemo, pozivajući sve građane/ke Pule da izađu ove nedjelje na referendum za Lungomare

Vijećnici Možemo danas su pred novinarima na Forumu kritizirali investitora u hotel Valkane da podcjenjuje i vrijeđa Puljane, kao i gradsku upravu na čelu s gradonačelnikom Filipom Zoričićem da ignorira kampanju informiranja javnosti o referendumu, zbog čega je i to informiranje u cijelosti palo na leđa građanske Inicijative, iako bi to trebao biti, kako je rekla Dušica Radojčić, zadatak gradske vlasti.

"Gradska vlast izdašno financira lokalne medije za razne lokalne kampanje i informacije - ali osim objave odluke o raspisivanju referenduma koja je označila početak referendumske kampanje, niti jednu kunu nije do sada uložila u objavljivanje informacija važnih za poticanje građana na izlaznost, nema niti jednog jumbo niti bilo kakvog drugog plakata, nema plaćenih obavijesti na radio i TV postajama ili na portalima", nastavili su Možemovci, pozvavši još jednom sve građane/ke da u nedjelju izađu na referendum.

Vijećnica Ana Fonović, pozivajući Zoričića da u posljednjem tjednu prije referenduma, kada to već dosad to nije učinio, obavi svoju dužnost gradonačelnika grada u kojem je 12.000 stanovnika zatražilo referendum i pruži minimalne potrebne informacije građanima/kama Pule o njegovom održavanju.

- Gradska uprava treba pozvati građane da izađu na referendum, treba objasniti značaj sudjelovanja u tom važnom događaju, treba u tiskanim medijima objaviti informaciju o datumu održavanja referenduma i biračkim mjestima, treba informirati o tome tko ima pravo glasati te kome se mogu obratiti nepokretni i bolesni koji žele glasati. Također, na lokalnim radio i TV postajama treba oglasiti iste informacije, a posljednje, ne manje važno, treba naložiti svim mjesnim odborima da pozovu građane na referendum, istaknula je Ana Fonović.

"Zašto Zoričić ne najavljuje referendum kao što je 'Dođi u grad' ili Advent?"

Gradski vijećnik Noel Mirković kazao je da su građani Pule u nastojanju da ostvare svoje ustavno pravo naišli na mnoge zakonom postavljene prepreke.

"Međutim, najgora je ta što nemaju podršku u gradskoj upravi ni u strankama za koje su glasali. Vladajuća koalicija u Gradskom vijeću morala je donijeti odluku o raspisivanju referenduma, prisiljena brojem prikupljenih potpisa građana, no u kampanji je ta Muidža-koalicija odlučila podržati investitora, a ne građane Pule. Gradonačelnik sramotno šuti. Primjer kako ova gradska vlast zna biti brza je najavljivanje manifestacije "Dođi u grad" ili Advent. Na jednak način kao što su pozivali ljude na fešte, trebaju pozvati građane na festival demokracije, što jest referendum. Još imaju vremena to napravit", kazao je Mirković.

Prema riječima Dušice Radojčić, investitor pokušava napraviti atentat na referendum, provodeći svoju "korona kampanju ostani doma', pozivajući na bojkot lokalne demokracije, a gradonačelnik znakovito šuti. Time izravno ide na ruku investitoru iza Hotel Valkane d.o.o., Draganu Šolaku.

- Takva je kampanja investitora apsolutno nedopustiva i zaslužuje svaku osudu, ali ja te riječi osude nikad nisam čula ni od članova Gradskog vijeća, ni od gradonačelnika, kazala je predsjednica pulskog Možemo.

"Investitor drži u šaci Gradsko vijeće, ali građane ne može kupiti, pa ih pokušava uvjeriti da referendum nema smisla. Kao što je jedna naša sugrađanka rekla: "Zar će nam kompanije govoriti da ne glasamo? Što je sljedeće, Podravka će nas pozivati za koga da glasamo na izborima?" Sloganom #ostanidoma, investitor je jasno poručio građanima Pule da ga ne zanima što misle Puležani. I da se takav podcjenjivački odnos prema lokalnoj zajednici može očekivati i u budućnosti, zaključila je Dušica Radojčić.


Nastavite čitati

Pula
 

Srijeda u znaku žena (a u jutro i djece)

Pored jedne od najznačajnijih imena ovogodišnjeg izdanja, Kapke Kassabove, svoje će knjige predstaviti i talijanska književnica Marta Barone te avangardna pjesnikinja i kultna performerica Katalin Ladik. Pulsku publiku za kraj večeri očekuje performans talijanskog kolektiva Tre allegri ragazzi morti * Nataša Ozmec i Vlasta Prohaska u programu Librić na Sajmu te najmlađoj publici održati radionicu „Kako je divan svijet oko nas“.

Pula
 

MARSOVO POLJE DOBIVA DVA NOGOMETNA IGRALIŠTA ZA GRAĐANE, KUPALIŠTE STOJA STRUJU I KANALIZACIJU Iduće godine na te lokacije iz Proračuna ide više od milijun eura!

Na Marsovom polju izgradit će se sportsko-rekreacijski centar s dva nogometna igrališta, dva pomoćna terena odnosno trening poligona, staze za trčanje i rekreaciju te zelene površine za vježbanje, a sve to za građane i rekreativce * Kupalište Stoja ide u cjelovitu rekonstrukciju svih objekata, uređenje površina i izgradnju prijeko potrebne infrastrukture

Pula
 

GRAD PULA ZAKINUO MLAĐE OD 30 Neko dijete vrijedi dva boda, neko bod i pol. Na listi i hrvatski branitelji stari 29 godina

U Puli su postojale tri dobne skupine (do 29 godina, od 30 do 45 godina te od 46 godina naviše), a pritom su mlađi od 30 godina dobivali najmanji broj bodova – svega šest * Među neobična bodovanja spada i podatak da iako svako dijete podnositelju zahtjeva osigurava dva boda, na objavljenoj Listi prvenstva ima i onih s nelogična tri boda pod tom kategorijom. Ima i onih koji su sa svojih 29 godina dobili pet bodova kao hrvatski branitelji, i tako dalje i tako dalje

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.