Politika i društvo

Reakcija na izjavu gradonačelnika

Dušica Radojčić (Možemo!): "Prvo referendum, a onda novi izbori!"

"Ne namjeravam blokirati rad Gradskog vijeća, pa ne vidim ni razloga za ostavku. No, nemam namjeru biti predsjednica Gradskog vijeća na silu. I za moju smjenu i za biranje novog predsjednika potreban je glas većine vijećnika i vijećnica, a to se ne može ostvariti bez dogovora ili s nama ili s IDS-om", kazala je Radojčić


 
1 min
Istra24
Dušica Radojčić

"Ne namjeravam blokirati rad Gradskog vijeća, pa ne vidim ni razloga za ostavku. No, nemam namjeru biti predsjednica Gradskog vijeća na silu. I za moju smjenu i za biranje novog predsjednika potreban je glas većine vijećnika i vijećnica, a to se ne može ostvariti bez dogovora ili s nama ili s IDS-om", kazala je Radojčić

Iz Možemo! su upravo reagirali na poziv gradonačelnika Pule da predsjednica Gradskog vijeća i svi
vijećnici i vijećnice Gradskog vijeća daju ostavku.

- Interes Možemo! Pula je da se građanima osigura očitovanje o budućnosti Lungomarea, o čemu postoji razilaženje u stavovima među glavnim političkim opcijama u gradu. Kao predsjednica Gradskog vijeća želim omogućiti građanima izjašnjavanje na referendumu o tome, a s time je direktno povezano i do kada ću predsjedavati Vijećem. Za to se zalažem i to je, kako ja to vidim, i razlog pokretanja zahtjeva za mojom smjenom, kazala je Dušica Radojčić te dodala da je Lungomare trenutno ključna tema, odnosno hoće li se građani imati prilike izjasniti o njoj na referendumu.

- Nije u pitanju neupravljivost Gradom, za gradonačelnikove odluke digli smo ruke sva 162 puta naspram samo jednog puta kada nismo. U pitanju je, zapravo, borba za nekretninski biznis na Lungomareu. Prvo referendum, a onda tema izbora, naglašavaju iz Možemo!.

- Gradonačelnik je jednostrano raskinuo koaliciju i preuzeo odgovornost za gubitak većine u Gradskom vijeću. Sada traži da predsjednica i svi vijećnici i vijećnice Gradskog vijeća daju ostavke. Drzak politički potez s obzirom da njegova lista u Gradskom vijeću ima samo 4 od 22 člana. Zašto bi mandat koji su nam građani povjerili vratili zato jer je on jednostrano raskinuo koaliciju? Ne namjeravam blokirati rad Gradskog vijeća, pa ne vidim ni razloga za ostavku. No, nemam namjeru biti predsjednica Gradskog vijeća na silu. I za moju smjenu i za biranje novog predsjednika potreban je glas većine vijećnika i vijećnica, a to se ne može ostvariti bez dogovora ili s nama ili s IDS-om, kazala je Radojčić.


FOTO: I24

Nastavite čitati

Pula
 

STRAH I TREPET U ZRAČNOJ LUCI PULA: Policija potvrdila fizičke obračune

-Taksist je prijetio kolegi da će mu polomiti noge, da će ga ubiti i slično. Bilo je situacija gdje su ljude dočekali i napali ispred kuće, ispred restorana, napali su dečka koji ima problema s kičmom. Bilo je situacija u kojima bi jedan taksist doslovno izvadio iz gepeka prtljagu gosta koji je već ušao u vozilo i prijetio kolegi „nećeš ti vozit gradove“, prepričava naš sugovornik

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.