Politika i društvo

okršaj na društvenim mrežama

Elena Puh Belci prozvala Filipa Zoričića jer nije osudio govor mržnje, on joj oštro uzvratio

Ja joj ipak opraštam u nadi da će shvatiti da je zalutala u vrijeme i prostor, objavio je večeras još jedan od svojih postova na svom službenom Facebook profilu pulski gradonačelnik Filip Zoričić


 
1 min
Borka Petrović ⒸFOTO: Manuel Angelini

Ja joj ipak opraštam u nadi da će shvatiti da je zalutala u vrijeme i prostor, objavio je večeras još jedan od svojih postova na svom službenom Facebook profilu pulski gradonačelnik Filip Zoričić

- Jako mi je žao da Elena Puh Belci kao javna osoba i visokopozicionirana članica IDS-a ovim postom, još jednim u nizu sličnih, širi netočne vijesti o meni i manipulira neistinom.

Članak 6. Zakona o sudovima kaže: “Zabranjen je svaki oblik utjecaja na donošenje sudskih odluka, a posebno svaki oblik prisile prema sucima, zlouporaba javnih ovlasti i osobnog utjecaja te korištenje medija i javnih istupanja na način suprotan načelima demokratskog društva, a koje ima za cilj utjecaj na tijek i ishod sudskih postupaka.

"U svemu ovome osobito je ozbiljno to da se radi o pokušaju utjecaja na pravosuđe i trebala bi znati težinu svojih postupaka. Po tko zna koji put u usta mi stavlja laži o nečijoj djeci i javno me optužuje. Žalostno je na koji način ona koristi javni prostor za manipulacije i nisko moraliziranje.

Zoričić: Osam godina se kao dogradonačelnica isključivo fotkala po prijemima

I tužno mi je da se tako ponaša osoba koja je po struci odgajateljica. Uostalom, kako ona uopće misli da može biti moralni sudac? Osam godina je bila apsolutno nezainteresirana, kao dogradonačelnica se isključivo fotkala na prijemima. A nakon što je jasno dala do znanja da je ne zanima mjesto gradonačelnice, niti godinu dana kasnije se kandidirala.

No, ja joj ipak opraštam u nadi da će shvatiti da je zalutala u vrijeme i prostor, objavio je večeras još jedan od svojih postova na svom službenom Facebook profilu pulski gradonačelnik Filip Zoričić.

Referirao se na post u kojem ga je IDS-ovka Elena Puh Belci, na izborima njegova protukandidatkinja, prozvala radi činjenice što, kako tvrdi, riječi Željka Ilića na prosvjedu protiv Kaštijuna kod njega nisu naišle na decidiranu osudu.

Puh Belci: Tužno je u što se pretvara naš grad

- Tužno je gledati u što se pretvara javni prostor u našem gradu. Još tužnije je gledati kako tome doprinose oni koji bi trebali brinuti o Puli, koji bi trebali raditi za javno dobro i koji bi se trebali raditi na tome da Pula bude ugodna sredina za život, a ne grad u kojem se plješće onima koji prijete djeci!

Da podsjetim, Gradonačelnik je taj govor komentirao: “Slobodno smo društvo, slobodni ljudi, slobodan grad”. Pojedini sudionici tog skupa na neki su se način ogradili od retorike na Portarati i takvog načina komuniciranja u javnom prostoru, ali ne i naš gradonačelnik. Nema opravdanja za oportunizam koji zatvara oči pred verbalnim nasiljem i koji prijetnju djeci naziva 'slobodom govora', napisala je Puh Belci u svom postu.


Nastavite čitati

Pula
 

Pulu posjetilo pedesetak djece iz Ukrajine

Djeca iz Ukrajine u pratnji odgojitelja stigla su iz Lavova, Kijeva, Harkova, Zakarpatje i Luganske oblasti te ostalih područja, a pripremljen im je sadržajan edukativni i zabavni program boravka prilagođen njihovom uzrastu

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.