republika - dugi
Politika i društvo

Danas u parlamentu

Emil Daus (IDS) danas u Saboru: Prijevremeni izbori nemaju alterantive!

Daus je napomenuo kako će u protivnom ovoj smjeni ministara i uhićenja slijediti i druge smjene i tako ćemo se vrtjeti u krug u nedogled te kako je to film koji gledamo već neko vrijeme


 
2 min
Istra24

Daus je napomenuo kako će u protivnom ovoj smjeni ministara i uhićenja slijediti i druge smjene i tako ćemo se vrtjeti u krug u nedogled te kako je to film koji gledamo već neko vrijeme

Predsjednik Kluba zastupnika IDS-a u Hrvatskom saboru Emil Daus kazao je danas u parlamentu da se moraju raspisati prijevremeni parlamentarni izbora, a zbog uhićenja sad već bivšeg ministra graditeljstva Darka Horvata, koji je pod istragom kao i potpredsjednik Vlade Boris Milošević te nekadašnji ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić.

Podsjetimo da novi ministar veoma važnog resora još uvijek nije izabran.

 - Prijevremeni izbori nemaju alternative! Ne možemo, niti smijemo zatvarati oči pred onim što se dogodilo posljednjih dana! Kakvu poruku bismo time poslali građanima Republike Hrvatske? Kako uopće očekivati da građani poštuju zakone, ako ih oni koji ih moraju provoditi, svjesno krše?, upitao je Daus.

Klub IDS-a je stava kako odgovornost svih zastupnika kojima su građani dali povjerenje mora nadilaziti sve interese pojedinih stranaka, priopćuju iz IDS-a. Daus je, kažu u priopćenju, posebno napomenuo kako se to odnosi na zastupnice i zastupnike vladajuće većine koji moraju pokazati političku zrelost i konačno napraviti iskorak u političkoj kulturi naše zemlje.

- Nama je u ovom trenutku potrebna stabilnost, naši građani trebaju imati povjerenja u Vladu, trebaju čvrstu ruku za koju se uhvatiti, a ne ovo što se događa zadnjih dana, a posebno u ovim izazovnim vremenima, kada je pandemija korona virusa još uvijek tu, kada cijene energenata i hrane divljaju, kada se obnova nakon potresa gotovo nije maknula s mrtve točke, kada je turistička sezona praktički pred vratima, kazao je Daus.

Napomenuo je kako će u protivnom ovoj smjeni ministara i uhićenja slijediti i druge smjene i tako ćemo se vrtjeti u krug u nedogled te kako je to film koji gledamo već neko vrijeme.

- Građani koji su nas zadužili da ih u ovom Domu predstavljamo žele konačno vidjeti odgovornost i zato je Klub IDS-a uvjeren da prijevremenim izborima nema valjane alternative, zaključio je zastupnik IDS-a. 


Nastavite čitati

Most uvjeren da će imati ključnu političku ulogu nakon izbora

Grmoja je zamjerio komercijalnim televizijama što nisu organizirale predstavljanje stranaka u udarnim terminima. Dodao je: "Zašto, ako Andrej Plenković ne želi doći, ne pozovu pet predstavnika relevantnih političkih stranaka da govore u udarnom terminu. Ako ne organizirate sučeljavanje zato što Plenković ne želi doći, onda tvrdim da vi igrate za Plenkovića samim tim postupcima"

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.