Politika i društvo

veliki sukob u ids-u

Evo kako će izgledati stegovni postupak protiv Borisa Miletića

Kako doznajemo, članovi predsjedništva nisu prije sjednice dobili nikakav dokument, već su o optužbama protiv Miletića doznali na samoj sjednici. Predsjedništvo može donijeti odluku o suspendiranju članskih prava do okončanja postupka za prijavljenu osobu.


 
2 min
Dražen Majić

Kako doznajemo, članovi predsjedništva nisu prije sjednice dobili nikakav dokument, već su o optužbama protiv Miletića doznali na samoj sjednici. Predsjedništvo može donijeti odluku o suspendiranju članskih prava do okončanja postupka za prijavljenu osobu.

Predsjedništvo IDS-a pokrenulo je sinoć stegovni postupak protiv člana predsjedništva i istarskog župana Borisa Miletića.

Etički kodeks stranke, koji je, inače, potpisao istarski dožupan Tulio Demetlika, predviđa da prvostupanjski dio stegovnog postupka vodi Predsjedništvo stranke, dok je za drugi stupanj i rješavanje eventualne žalbe nadležan Garantni odbor koji vodi Ivan Beletić Tatić.

Postupak se pokreće podnošenjem zahtjeva koji može podnijeti bilo koji član stranke ili Predsjedništvo samo. Naravno da je zanimljiv podatak tko je i po kojoj osnovi podnio zahtjev za stegovnom mjerom protiv bivšeg predsjednika stranke.

Kako doznajemo, članovi predsjedništva nisu prije sjednice dobili nikakav dokument, već su o optužbama protiv Miletića doznali na samoj sjednici.

U zahtjevu moraju biti detaljno navedene sve bitne činjenice i dokazi vezani za prijavljeno djelo. Ukoliko je točno da se radi o krivotvorenju anketa prilikom utvrđivanja IDS-ovog gradonačelničkog kandidata za posljednje izbore u Gradu Puli, tada u zahtjevu moraju biti izneseni svi ključni detalji zbog kojih se smatra da je došlo do prekršaja.

Predsjednik stranke dužan je najkasnije u roku od 30 dana sazvati sjednicu na kojoj će se raspraviti i odlučivati o zahtjevu.

Predsjedništvo može donijeti odluku o suspendiranju članskih prava do okončanja postupka za prijavljenu osobu.

Poziv za sjednicu Borisu Miletiću mora biti dostavljen osam dana prije sjednice, a on ima pravo angažirati odvjetnika.

Na samoj sjednici čita se prijava na koju prijavljena osoba potom odgovara i iznosi svoje dokaze i relevantne činjenice.

Predsjedništvo potom može odbaciti prijavu, a ukoliko odluči da je Miletić odgovoran za optužbe iznesene u zahtjevu, onda donosi stegovnu mjeru koja ovisi o težini prekršaja.

Ukoliko je nezadovoljan odlukom, Miletić može u roku od osam dana priložiti žalbu o kojoj garantni odbor odlučuje u roku od 60 dana.


FOTO: Istra24

Nastavite čitati

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.