Politika i društvo

"DAN PONOSA"

FILIP ZORIČIĆ NA FACEBOOKU: Trideset i tri milijuna eura europskog novca dolazi u Pulu!

"U sklopu novog ITU razdoblja, nakon detaljne pripreme ove dvije godine, potpisao sam 33 milijuna eura za Puljštinu, od čega gotovo 20 milijuna eura za Pulu, za obnovu kupališta Stoja, Inovacijski centar na Valelungi, novi park Pragrande, obnovu Rojca i biciklističke staze", napisao je pulski gradonačelnik


 
2 min
Istra24 ⒸFOTO: Manuel Angelini
Filip Zoričić

"U sklopu novog ITU razdoblja, nakon detaljne pripreme ove dvije godine, potpisao sam 33 milijuna eura za Puljštinu, od čega gotovo 20 milijuna eura za Pulu, za obnovu kupališta Stoja, Inovacijski centar na Valelungi, novi park Pragrande, obnovu Rojca i biciklističke staze", napisao je pulski gradonačelnik

Na svom Facebook profilu, pulski gradonačelnik Filip Zoričić, današnji je dan ocijenio „danom ponosa", a s obzirom na to da u Pulu – kako je naveo – dolazi čak 33 milijuna europskog novca.

- U sklopu novog ITU razdoblja, nakon detaljne pripreme ove dvije godine, potpisao sam 33 milijuna eura za Puljštinu, od čega gotovo 20 milijuna eura za Pulu, za obnovu kupališta Stoja, Inovacijski centar na Valelungi, novi park Pragrande, obnovu Rojca i biciklističke staze, napisao je Zoričić.

Tom je prilikom podsjetio i na aktivnosti odrađene za svog mandata, a kad je riječ o privlačenju europskih sredstava.

- Gradu Puli odobreno je gotovo 17 milijuna kuna bespovratnih sredstava za izgradnju novog dječjeg vrtića na Valmadama i dogradnju Dječjeg vrtića Centar. Za Projekt Pula Sjever (odvodnja i kanalizacija) bespovratnim sredstvima osigurano je 33,2 milijuna eura iz mehanizma za oporavak i otpornost za novi Štinjan, Veli Vrh-Šijana (NPOO,) 4,5 milijuna eura osigurano za vodovod i kanalizaciju, Grad Pula s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost potpisao je ugovor vrijedan gotovo šest milijuna kuna za provedbu mjera prilagodbe klimatskim promjenama (drvoredi, urbana šuma, vrtovi itd.), potvrđeno nam je tri milijuna eura za financiranje širenja Osnovne škole Šijana, čekamo potvrdu za dva milijuna eura za Osnovnu školu Kaštanjer i vrtić Sisplac, apliciramo na Pula Centar za 120 milijuna eura, nabrojio je pulski gradonačelnik.

Sve će ostale detalje, najavio je, uskoro objaviti.

- Oni su dokaz ogromnog truda otkad smo u Upravi našega Grada. Uz sve to, jučer je projekt Malog rimskog kazališta, zahvaljujući ravnatelju Arheološkog muzeja Darku Komši i timu, proglašen trećim EU projektom u Hrvatskoj, nakon Pelješkog mosta i HŽ-a, kao projekt "bez kojeg je Hrvatsku teško zamisliti". U tom Malom rimskom kazalištu započeli smo naše Pulsko kulturno ljeto. Hvala svima koji vjeruju u nas i naše vrijedne pojedince u gradskoj upravi i institucijama, zaključio je Zoričić večeras svoju objavu.


Nastavite čitati

Pula
 

PULA Domaće jedriličarke Una Krivić, Nika Fornažar i Iva Rokvić najbolje u klasama

U najbrojnijoj klasi Optimist (144 takmičara), pobijedio je Cristian Casetllan iz Triestina sport del Mare. U klasi ILCA 4 nastupila su 22 jedriličara i jedriličarke, najbolji je bio Jeremias Patikryl iz Češke, a među djevojkama je najbolja bila Nika Fornažar iz porečkog Horizonta. U klasi ILCA 6 u kojoj je nastupilo je 12 takmičara, najbolje se snašla Iva Rokvić iz JK Uljanik, na drugom mjestu je završio Luka Pahljina (Uljanik), dok je 3. bila Manola Miletić iz Kvarnera

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.