Politika i društvo

NAKON ODUSTAJANJA OD SASTANKA

FILIP ZORIČIĆ PUTEM FACEBOOKA POZVAO INICIJATIVU ZA LUNGOMARE DA ZAJEDNO OBIĐU ŠETNICU "Idemo proći svaki centimetar sa stručnim službama i medijima"

"Inicijalno su prihvatili poziv, potvrdili dolazak, no danas vidim da su se predomislili, zbog čega mi je žao jer želim vjerovati da je jedina tema iskrena briga za Lungomare. Idemo vani, na Lungomare, sa stručnim službama i predstavnicima medija proći svaki centimetar", stoji u Facebook objavi pulskog gradonačelnika Filipa Zoričića koju prenosimo u cijelosti:


 
1 min
Istra24 ⒸFOTO: Manuel Angelini
Aleksej Orel i Filip Zoričić

"Inicijalno su prihvatili poziv, potvrdili dolazak, no danas vidim da su se predomislili, zbog čega mi je žao jer želim vjerovati da je jedina tema iskrena briga za Lungomare. Idemo vani, na Lungomare, sa stručnim službama i predstavnicima medija proći svaki centimetar", stoji u Facebook objavi pulskog gradonačelnika Filipa Zoričića koju prenosimo u cijelosti:

„Nakon što je priča s referendumom završila, otvoreno, transparentno, javno i direktno sam pozvao predstavnike Inicijative na sastanak lišen bilo kakve stranačke politike, već isključivo s ciljem da ovo pitanje trajno riješimo i odmaknemo sve strahove. Ideja obveznog referenduma nije uspjela, ali ako postoji dobra iskrena želja, postoji način da reagiramo na strah koji postoji kod dijela sugrađana koji, ponavljam, nisu moji, ni od stranke Možemo!, IDS-a ili ijedne stranke, ali ih kao gradonačelnik predstavljam.

Incijalno su prihvatili poziv, potvrdili dolazak, no danas vidim da su se predomislili, zbog čega mi je žao, jer želim vjerovati da je jedina tema iskrena briga za Lungomare.

To su moji sugrađani, nemam tajne prema njima i postoje stvari koje bismo trebali činjenično utvrditi i razgovarati o njima, kako ne bi bilo nesporazuma. Na koncu, sva dokumentacija koja je dostupna meni bit će dostupna i njima, bilo o zahtjevu za lokacijsku dozvolu ili konkretnim dokumentima koje žele vidjeti. Investitor je prije referenduma pokazao idejni projekt, a lokacijska dozvola će na koncu biti i javni dokument dostupan svima.

Mogu prihvatiti da ne vjeruju politici i pristajem na potpunu transparentnost, dapače i moj prvi poziv je bio takav i osobno inzistiram na transparentnosti te ih pozivam da se, zajedno s predstavnicima medija i stručnim službama, nađemo na Lungomareu, obiđemo cijeli obuhvat, na konkretnim lokacijama konstruktivno raspravimo o spornim točkama i zajedno idemo prema stručnim izrađivačima s usuglašenim stavom za nove izmjene.

Rekao sam da sam otvoren i da želim razgovarati kroz struku i činjenice, a ne želim politizirati na tu temu.

Nismo DORH, a iz Inicijative su više puta rekli da isti provode izvide pa ćemo vjerujem i te nalaze dobiti uskoro i, ako i kad ih dobijemo, rado podijeliti s javnošću, kao i svu dokumentaciju za koju pokažu interes.

Bez razgovora i bez potpuno golih činjenica nema konačnog rješenja za Lungomare za koje vjerujem da nam je zajednička želja.“, stoji u današnjoj objavi na Facebook profilu pulskog gradonačelnika Filipa Zoričića.


Nastavite čitati

Pula
 

Srijeda u znaku žena (a u jutro i djece)

Pored jedne od najznačajnijih imena ovogodišnjeg izdanja, Kapke Kassabove, svoje će knjige predstaviti i talijanska književnica Marta Barone te avangardna pjesnikinja i kultna performerica Katalin Ladik. Pulsku publiku za kraj večeri očekuje performans talijanskog kolektiva Tre allegri ragazzi morti * Nataša Ozmec i Vlasta Prohaska u programu Librić na Sajmu te najmlađoj publici održati radionicu „Kako je divan svijet oko nas“.

Pula
 

MARSOVO POLJE DOBIVA DVA NOGOMETNA IGRALIŠTA ZA GRAĐANE, KUPALIŠTE STOJA STRUJU I KANALIZACIJU Iduće godine na te lokacije iz Proračuna ide više od milijun eura!

Na Marsovom polju izgradit će se sportsko-rekreacijski centar s dva nogometna igrališta, dva pomoćna terena odnosno trening poligona, staze za trčanje i rekreaciju te zelene površine za vježbanje, a sve to za građane i rekreativce * Kupalište Stoja ide u cjelovitu rekonstrukciju svih objekata, uređenje površina i izgradnju prijeko potrebne infrastrukture

Pula
 

GRAD PULA ZAKINUO MLAĐE OD 30 Neko dijete vrijedi dva boda, neko bod i pol. Na listi i hrvatski branitelji stari 29 godina

U Puli su postojale tri dobne skupine (do 29 godina, od 30 do 45 godina te od 46 godina naviše), a pritom su mlađi od 30 godina dobivali najmanji broj bodova – svega šest * Među neobična bodovanja spada i podatak da iako svako dijete podnositelju zahtjeva osigurava dva boda, na objavljenoj Listi prvenstva ima i onih s nelogična tri boda pod tom kategorijom. Ima i onih koji su sa svojih 29 godina dobili pet bodova kao hrvatski branitelji, i tako dalje i tako dalje

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.