Politika i društvo

ŽUTO - PLAVA PULA

(FOTO/VIDEO): U znak podrške Ukrajini pulski veliki rotor i dizalice Uljanika svijetle u žutoj i plavoj boji

Podršku ukrajinskom narodu od večeras Pula izražava tako da veliki rotor u Šijani te Uljanikove dizalice svijetle u bojama te zemlje; žutoj i plavoj. "Slike koje dolaze, iz ne tako daleke Ukrajine, sjećaju na tugu koja nas je zadesila prije 30 godina", kaže gradonačelnik Zoričić


 
1 min
Martina Pereša ⒸFOTO: Manuel Angelini

Podršku ukrajinskom narodu od večeras Pula izražava tako da veliki rotor u Šijani te Uljanikove dizalice svijetle u bojama te zemlje; žutoj i plavoj. "Slike koje dolaze, iz ne tako daleke Ukrajine, sjećaju na tugu koja nas je zadesila prije 30 godina", kaže gradonačelnik Zoričić

U znak podrške napadnutoj Ukrajini, veliki rotor u Puli te dizalice Uljanika od večeras svijetle u bojama ukrajinske zastave, a prema dogovoru Grada i Turističke zajednice.

Mnoge europske države još jučer su počele izražavati solidarnost s narodom Ukrajine, a osvjetljavanjem rotora i dizalica u žutu i plavu, nacionalne boje Ukrajine, hrvatskim gradovima Zagrebu i Vukovaru pridružuje se i najveći istarski grad, Pula.

- Civilizacija koja je umorna od ratova, barem sam se tome nadao, ne treba novi rat. Slike koje dolaze, iz ne tako daleke Ukrajine, sjećaju na tugu koja nas je zadesila prije 30 godina. Nada i mir nekako su uvijek utjeha da ćemo moći stvarati bolji svijet za našu djecu, poručio je pulski gradonačelnik.

- Nažalost, povijest se ponavlja i od nje ništa ne učimo. Stvorio se osjećaj nesigurnosti i straha dok čekamo reakciju Europske unije. Ipak, nada da će pobijediti mir ne smije stati“, zaključio je Filip Zoričić.

Veliki rotor u pulskoj Šijani od večeras izgleda ovako:

       


Nastavite čitati

Pula
 

Dokumentarac Igora Gala o Festivalu jugoslavenskog igranog filma u Puli napunio kino Valli

Film progovara i o manje lijepim trenucima iz povijesti jugoslavenske kinematografije; od pokušaja da se festival preseli iz Pule u Beograd i zašto do toga nije došlo - a za što je zaslužan i sam Tito - o tome zašto je važan "kantun Arene" te što se događalo u danima kada je posljednji, već pripremljeni festival, naprasno ukinut tjedan dana prije samog otvaranja

Pula
 

(FOTO) "NAMA JE OVO OSTVARENJE SNA" Bangladešanin Noman i Filipinac Victor novi su pulski poštari

Šest je djelatnika iz Azije tijekom prošle godine obuklo poštarsku uniformu u Puli. Sudeći po brzini kojom stječu simpatije sugrađana, snalaze se i više no dobro. Stigli su iz Bangladeša, Filipina i Indije - tri države, tri jezika i tri pisma. Ali, i tri kulture i tri religije. Pozvali su nas da s njima provedemo dio poštanske smjene i ispričali kako je to kada se preseliš na drugi kraj planeta

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.