Politika i društvo

STIŽU TESTOVI ZA UČENIKE

Fuchs: Ukidanje samoizolacije u školama osnovni cilj nove mjere

Škole će roditelje opskrbiti testovima, a oni će djecu testirati u ponedjeljak prije nego idu u školu i po potrebi, ako se pojavi slučaj zaraze u razredu. Prema procjenama Ministarstva, provedba mjere mogla bi stajati oko 70 milijuna kuna


 
1 min
HINA
Foto: PIXSELL/Robert Anić

Škole će roditelje opskrbiti testovima, a oni će djecu testirati u ponedjeljak prije nego idu u školu i po potrebi, ako se pojavi slučaj zaraze u razredu. Prema procjenama Ministarstva, provedba mjere mogla bi stajati oko 70 milijuna kuna

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs rekao je u četvrtak da je cilj nove mjere ukidanje samoizolacije za učenike, kako bi se nastava u najvećoj mogućoj mjeri odvijala u učionicama.

 -Ukidanje samoizolacije glavni je i osnovni cilj ove mjere Ministarstva znanosti i obrazovanja i ona je osmišljena da bismo vratili što više djece u škole, kako bi djeca bila što manje izvan učionice i na online nastavi, rekao je ministar Fuchs.

To bi značilo da sva djeca koja imaju simptome, odnosno koja su pozitivna na brzom antigenskom testu ostaju kod kuće, a svi ostali idu u školu.

"Radi se praktički o ukidanju samoizolacije za učenike. To nije epidemiološka mjera sprječavanja širenja zaraze nego ukidanja samoizolacije u školama", istaknuo je Fuchs.

Škole će roditelje opskrbiti testovima, a oni će djecu testirati u ponedjeljak prije nego idu u školu i po potrebi, ako se pojavi slučaj zaraze u razredu.

Prema procjenama Ministarstva, provedba mjere mogla bi stajati ukupno oko 70 milijuna kuna, a sami testovi, čija će nabava ići kroz sustav robnih rezervi, do 20 milijuna kuna. 


Nastavite čitati

Sud odlučio da je štrajk pravosudnih djelatnika zakonit

Sud je obrazložio da štrajk kojeg Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika (SDLSN) organizira radi povećanja plaća državnih službenika i namještenika u tijelima sudbene vlasti i državnom odvjetništvu predstavlja štrajk koji je organiziran radi zaštite i promicanja gospodarskih i socijalnih interesa državnih službenika i namještenika te da ima dopušteni cilj i svrhu

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.