Politika i društvo

uključene i bespovratne financijske potpore

Grad Poreč uvest će besplatan vrtić za djecu poduzetnica početnica

Poduzetnice se informira i motivira da se okušaju u poduzetništvu, a odobravaju im se i bespovratne financijske potpore za troškove pokretanja poslovanja, primjerice troškove marketinga, zatim potpore za obvezne doprinose, za nabavu dugotrajne imovine, za digitalizaciju poslovanja, za troškove pripreme EU projekta i slično


 
2 min
Istra24

Poduzetnice se informira i motivira da se okušaju u poduzetništvu, a odobravaju im se i bespovratne financijske potpore za troškove pokretanja poslovanja, primjerice troškove marketinga, zatim potpore za obvezne doprinose, za nabavu dugotrajne imovine, za digitalizaciju poslovanja, za troškove pripreme EU projekta i slično

U protekloj godini Grad Poreč dodijelio je rekordan iznos i broj bespovratnih potpora obrtnicima i poduzetnicima, a od 53 dodijeljene potpore, njih čak 40 posto odnosi se na žene poduzetnice.

Kako napominje pročelnica gradskog Upravnog odjela za gospodarstvo i EU fondove Morena Mičetić Fabić, poznato je da je u Hrvatskoj premali postotak žena među poduzetnicima.     

- Zato Poreč, kao Grad prijatelj ženskog poduzetništva, posebnu pozornost usmjerava upravo na otkrivanje i jačanje poduzetničkog potencijala kod žena. Uvode se posebne mjere i provode aktivnosti posebno usmjerene na žene, rekla je Mičetić Fabić.

Motivacija žena poduzetnica

Poduzetnice se informira i motivira da se okušaju u poduzetništvu, a odobravaju im se i bespovratne financijske potpore za troškove pokretanja poslovanja, primjerice troškove marketinga, zatim potpore za obvezne doprinose, za nabavu dugotrajne imovine, za digitalizaciju poslovanja, za troškove pripreme EU projekta i slično, a od ove godine uvedena je i nova mjera besplatnog vrtića za dijete u prvih šest mjeseci poslovanja.

Za sve se ove mjere poduzetnice mogu javiti i odobrava im 20 posto veći iznos potpore, kao poticaj namijenjen samo ženama poduzetnicama.

U sklopu potpore besplatan vrtić

Gradonačelnik Loris Peršurić vjeruje da su „pogodili“ set potpora za žene poduzetnice, a posebnu pozornost privukla je nova mjera koju je Poreč uveo među prvima u Hrvatskoj - besplatan vrtić za djecu poduzetnica početnica.

- Drugi gradovi diljem Hrvatske nas kontaktiraju i pitaju za naše iskustvo i savjete jer i oni žele postići isti rezultat. Često nas pitaju kako znamo koje mjere uvesti, koje će dati pozitivne rezultate. Odgovor je samo jedan, osluškujemo naše sugrađanke, one koje razmišljaju o poduzetništvu i one koje se već bave poduzetništvom, rekao je gradonačelnik.

Dugoročno ulaganje

Gradu nije namjera samo financijski pomoći, već kontinuirano informirati i nuditi mogućnost učenja te razmjene znanja i iskustva s drugim poduzetnicama. Pokrenuta je i neformalna grupa Poduzetne žene Poreštine, u kojoj se članice međusobno informiraju i umrežavaju, bilo uživo ili online. Izrađen je i Božićni katalog Poduzetnih žena Poreštine, u kojem su povodom blagdana široj javnosti nudile posebne ponude svojih proizvoda i usluga.

- Važno je da pratimo svjetske trendove i uključujemo se u nacionalne i međunarodne mreže koje potiču žensko poduzetništvo. U skoroj budućnosti nadamo se i prijavi EU projekta upravo u području jačanja ženskog poduzetništva gdje bismo htjeli uvesti nove, financijski još izdašnije mjere i aktivnosti, zaključila je pročelnica.


FOTO: Pixabay

Nastavite čitati

Istra
 

HIDROBAZA: Što župan misli o njenoj paradoksalnoj prodaji, i što će biti s plažom?

Zbog mešetarenja kod privatizacije nekadašnji trgovački divovi "Puljanka" i "Istra" su propali, a danas se njihove nekretnine prodaju po diskontiranim cijenama * I Grad Rovinj, poput Pule, Poreča i Umaga, koristi javne novce za vlastitu promociju * Hidrobaza je trebala biti jezgra poduzeća Brijuni Rivijera čiji je suvlasnik država, a sada je ta ista država prodaje: što o tome misli Boris Miletić? * Hidrobaza će koštati i Fažani koja uređuje svoje priobalje i koja s lokacije mora ukloniti nezakonite nasipe materijala: više o tome saznat ćete ujutro * Sutra pročitajte i kako je gradonačelnik Višnjana opravdao to što nije informirao javnost o svom (ne) radu

Istra
 

Gotovo stotinjak biciklista natjecalo se u prvom kolu

Samo natjecanje održano je u pet zasebnih utrka i 17 starosnih kategorija gdje se natjecao ukupno 91 natjecatelj, što je nešto manji broj nego inače. No, to nikoga nije iznenadilo s obzirom da je u najavi vremenske prognoze bila - polarna hladnoća

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.