Politika i društvo

Uplatit će 50 tisuća kuna

Grad Pula šalje pomoć prijateljskom ukrajinskom gradu Uzhgorodu

Grad Pula će pomoći i oko smještaja izbjeglica, konkretno majki s djecom i starijih osoba i u tome je Grad već u dogovorima s hotelsko-turističkom kompanijom Arena Hospitality Group


 
1 min
HINA

Grad Pula će pomoći i oko smještaja izbjeglica, konkretno majki s djecom i starijih osoba i u tome je Grad već u dogovorima s hotelsko-turističkom kompanijom Arena Hospitality Group

Pulski gradonačelnik Filip Zoričić potvrdio je u ponedjeljak da je, na molbu prijateljskog ukrajinskog grada Uzhgoroda, odlučeno da će Grad Pula uplatiti 50.000 kuna za kupnju higijenskih namirnica, medicinskih potrepština, madraca i šatora, a priprema se i za smještaj izbjeglica.

Grad Pula će pomoći i oko smještaja izbjeglica, konkretno majki s djecom i starijih osoba i u tome je Grad već u dogovorima s hotelsko-turističkom kompanijom Arena Hospitality Group, stoji u priopćenju.

- Budući da Grad Pula duboko suosjeća s građanima ratom zahvaćene Ukrajine, na današnju molbu odmah smo reagirali. Prihvatit ćemo izbjeglice iz Ukrajine i šaljemo pomoć gradu Uzhgorodu iz kojega ovih dana bježi 12 tisuća ljudi, rekao je Zoričić.

Naglasio je i da "civilizacija koja je umorna od ratova nije trebala novi rat".

- Slike koje dolaze, iz ne tako daleke Ukrajine, sjećaju na tugu koja nas je zadesila prije 30 godina, napomenuo je Zoričić te dodao kako su spremni pomoći u skladu s mogućnostima i izbjeglice iz Ukrajine privremeno smjestiti u Pulu.

- Već danas zamolit ćemo Grad Uzhgorod da nam dostave informaciju o broju osoba i treba li ljude po dolasku u Hrvatsku negdje dočekati, najavio je pulski gradonačelnik.

Grad Pula dogovara i uključenje Humanitarne mreže Grada Pule i Caritasa oko adekvatnog smještaja izbjeglica, osiguranja obroka odnosno oko podmirivanja osnovnih životnih potreba kako bi im spremno pružili svu potrebnu pomoć kada dođu u Pulu.


FOTO: Manuel Angelini

Nastavite čitati

Pula
 

Mario Kovač predstavlja novu zbirku priča „Monogatare+“

U svojoj prozi, Kovač se bavi "rubnim" književnim žanrovima poput horora, znanstvene fantastike, erotike i crne kronike te će na svoje doći čitatelji kojima su dragi, baš kao i njemu, autori poput Poea, Lovecrafta, Bukowskog ili Akutagawe. Britkim humorom i oštrim jezikom bez cenzure, ogoljuje licemjerje autoriteta

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.