Politika i društvo

za tjedan dana sjednica Gradskog vijeća

Gradonačelnik Zoričić: "Predložit ćemo smanjenje financiranja stranaka sa 720 tisuća kuna na 300 tisuća kuna"

Upola manje sredstava za stranke predlaže se kako bi se zbog lošeg socio-ekonomskog stanja ojačala sredstva za socijale. Gradonačelnik Zoričić potvrdio da će se sjednica Gradskog vijeća održati 21. travnja te je izrazio nadu da će joj prisustvovati što više vijećnika


 
1 min
Matea Čelebija

Upola manje sredstava za stranke predlaže se kako bi se zbog lošeg socio-ekonomskog stanja ojačala sredstva za socijale. Gradonačelnik Zoričić potvrdio da će se sjednica Gradskog vijeća održati 21. travnja te je izrazio nadu da će joj prisustvovati što više vijećnika

Nakon raspada pulske koalicije i nakon što je gradonačelnik Filip Zoričić pozvao vijećnike Gradskog vijeća da podnesu ostavke, a oni od njega zatražili da stavi svoj mandat na raspolaganje, danas je gradonačelnik potvrdio da će se za tjedan dana, 21. travnja, kako je i najavljeno, održati sjednica Gradskog vijeća.

Izrazio je nadu da će toj sjednici prisustvovati što više vijećnika.

- Gradsko vijeće će se redovno, prema rasporedu, održati sljedeći tjedan. Bit će dosta tema, a danas šaljemo materijale vijećnicima. Mi ćemo kao nezavisna lista predložiti smanjenje financiranja aktivnosti stranaka sa 720 tisuća kuna na 300 tisuća kuna, kako bismo zbog lošeg socio-ekonomskog stanja ojačali sredstva za socijale. Ostale teme su tekuće. Vidjet ćemo tko će doći, vijećnici imaju svoje obveze, ovo njima nije radno mjesto, kazao je Zoričić.

S obzirom na to da će ovo biti prva sjednica nakon raspada koalicije, vijećničke rasprave bit će zasigurno zanimljive.


FOTO: I24

Nastavite čitati

Istra
 

ISTRA I DALJE BEZ STAMBENE ZAJEDNICE ZA OSOBE S AUTIZMOM Pregovori s Gradom Pulom nisu urodili plodom. U vodu pada i 11 i pol milijuna kuna težak EU projekt?

U Istri ne postoji nijedna stambena zajednica za osobe s autizmom, za razliku od drugih krajeva Hrvatske. Pregovori koje je Udruga za autizam Istra vodila s Gradom Pulom nisu imali rezultata, a gdje se stalo s projektom Europskog socijalnog fonda koji je napokon trebao omogućiti organizirano stanovanje osobama s autizmom u Istri, od v.d. ravnateljice Centra za rehabilitaciju Pula, u kojem je projekt pokrenut prije nekoliko godina - nismo uspjeli doznati. Roditelji na sve kažu: Izvisili smo!

Pula
 

STRAH I TREPET U ZRAČNOJ LUCI PULA: Policija potvrdila fizičke obračune

-Taksist je prijetio kolegi da će mu polomiti noge, da će ga ubiti i slično. Bilo je situacija gdje su ljude dočekali i napali ispred kuće, ispred restorana, napali su dečka koji ima problema s kičmom. Bilo je situacija u kojima bi jedan taksist doslovno izvadio iz gepeka prtljagu gosta koji je već ušao u vozilo i prijetio kolegi „nećeš ti vozit gradove“, prepričava naš sugovornik

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.