Politika i društvo

žele "mir, kvalitetnu i zdravu komunikaciju"

Gradonačelnik Zoričić primio novu predsjednicu Gradskog vijeća Pule Mariju Marković Nikolovski

Gradsko vijeće Pule na sjednici održanoj u ponedjeljak s 12 glasova „za“  smijenilo je dotadašnju predsjednicu Gradskog vijeća Dušicu Radojčić te izabralo friško nezavisnu vijećnicu Mariju Marković Nikolovski za novu predsjednicu


 
1 min
Istra24

Gradsko vijeće Pule na sjednici održanoj u ponedjeljak s 12 glasova „za“  smijenilo je dotadašnju predsjednicu Gradskog vijeća Dušicu Radojčić te izabralo friško nezavisnu vijećnicu Mariju Marković Nikolovski za novu predsjednicu

Danas je gradonačelnik Filip Zoričić upriličio prijem za novu predsjednicu Gradskog vijeća Pule Mariju Marković Nikolovski.

Gradsko vijeće Pule na sjednici održanoj u ponedjeljak s 12 glasova „za“  smijenilo je dotadašnju predsjednicu Gradskog vijeća Dušicu Radojčić te izabralo friško nezavisnu vijećnicu Mariju Marković Nikolovski za novu predsjednicu. 

Nikolovski je, među ostalim, prošlog tjedna zbog moguće nove funkcije, izašla iz Istarske stranke umirovljenika zahvaljujući kojoj i je uspjela doći do Vijećnice i to u koaliciji s IDS-om koji ju je naknadno, zajedno s Gordanom Ferenčić, izbacio iz svog kluba.

Kako stoji na službenim stranicama Grada Pule "u ugodnom, ali prije svega profesionalnom razgovoru između gradonačelnika i predsjednice Gradskog vijeća dotaknuli su se brojnih, aktualnih tema te se složili kako oboje žele mir, kvalitetnu i zdravu komunikaciju kako bi grad mogao funkcionirati na dobrobit svih građanki i građana".


FOTO: Grad Pula

Nastavite čitati

Pula
 

Sociolog Krešimir Krolo: "Teško da bi Filip Zoričić bio gradonačelnik da nije bilo aktivizma kojem sada ne vidi mjesto u politici"

Potaknut višekratnim izjavama gradonačelnika Filipa Zoričića u lokalnim i nacionalnim medijima, a u kojem je istaknuo po tko zna koji put “problem” aktivizma i osobnih ambicija u politici, mišljenja sam da je važno za javnost da se malo detaljnije analiziraju opaske upućene bivšim koalicijskim partnerima, ali i društvenom aktivizmu u Puli i Hrvatskoj. Analiza će se osvrnuti na karakteristike i funkcije civilnog sektora i društvenog aktivizma te usporedbu društvenog angažmana gradonačelnika i prozvanih aktivista u Gradskom vijeću u kontekstu aktualne lokalne i državne političke situacije

Pula
 

BOLNIČKO ISKUSTVO PULJANKE NIVES FRANIĆ: "A vi imate autoimunu bolest. Joj, kao onaj naš novinar.“ Reko: "Nije više ničiji"

Nakon tri sata čekanja dobivam tu famoznu infuziju i još neke lijekove za koje ti ne kažu koji su i zašto jer zašto bi? U neko doba, prije nego je sve to istočilo u mene, dolazi bolničar. "Je li vi idete ili ostajete kod nas?" Pa reko: "Ne znam. O čemu to ovisi?" Bolničar: "Aha, evo nalaza, onda idete." Ja: "Bez obzira kako se osjećam?" Bolničar, šeretski se osmjehujući: "Pa nećete se bolje osjećati kod nas". Ja, u šoku: "Pa nije Vam baš na ponos i diku. Možda ne bolje, ali bih se osjećala možda sigurnije". Ali bolničar zakucava: "Pa ne možemo mi utjecati na vaša osjećanja". Saniteta nema da me preveze doma. Oni tek voze ujutro

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.