Politika i društvo

REAKCIJE OPORBE NA UHIĆENJE MINISTRA

Grbin: Horvat ne bi smio nastaviti raditi kao ministar, čak i da danas bude pušten iz pritvora!

Imamo bahatost premijera, imamo diktatorske manire čovjeka kojem najviše smeta to što je netko upropastio njegov odličan tjedan i ne daj Bože uznemiravao ga u subotu ujutro, rekao je Grbin


 
2 min
Istra24
Peđa Grbin, Foto: SDP

Imamo bahatost premijera, imamo diktatorske manire čovjeka kojem najviše smeta to što je netko upropastio njegov odličan tjedan i ne daj Bože uznemiravao ga u subotu ujutro, rekao je Grbin

Nakon jutrošnjeg uhićenja misnitra graditeljstva Darka Horvata te niza obtužbi USKOKA-a protiv čelnih ljudi HDZ-ove vlade, oporba se digla na noge. Nakon žuštrih optužbi MOST-a i MOŽEMO!, oglasio se i Peđa Grbin, predsjednik SDP-a, koji je premijera Plenkovića optužio za bahatost, ali i dikataturu.

- Imamo bahatost premijera, imamo diktatorske manire čovjeka kojem najviše smeta to što je netko upropastio njegov odličan tjedan i ne daj Bože uznemiravao ga u subotu ujutro, rekao je Grbin.

- Danas je nakon više od 20 godina, uhićen član Vlade i to ne bilo koji ministar, već onaj koji nije napravio ništa da pomogne ljudima Zagreba i Banije da se obnove njihove kuće. Ministar koji je očito nečime zadužio Andreja Plenkovića da ga i dalje nakon svega drži u Vladi, rekao je Grbin.

Naglasio je da Horvat ne bi smio nastaviti raditi kao ministar, čak i da danas bude pušten iz pritvora. "Ovo treba završiti čim prije, to je odgovornost Andreja Plenkovića", dodao je.

Grbin je komentirao i to što će Hrvatska moći koristiti sredstva za sanaciju štete od potresa u Zagrebu iz Europskog fonda solidarnosti sve do lipnja 2023., godinu dana dulje od predviđenih 18 mjeseci, rekavši da je Plenković "puzio po Bruxellesu" da popravi ono što je Horvat "zeznuo".

U srijedu će Sabor raspravljati o opozivu ministra Horvata.

- Tu je i situacija s ministrom Ćorićem za kojeg su izišli dokumenti, ne samo iskazi, da je debelo upleten u korupcijske afere koje za posljedicu imaju to da je svima skuplji račun za struju. Za Plenkovića je to 'business as usual'. Ako je to tako, onda Hrvatska više nije država, onda je propali projekt, a to nikada nije bila, i to nikada neće biti, kazao je Grbin.


FOTO: Hina

Nastavite čitati

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.